Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nejde mi nainstalovat ovladač zvukové karty

Po úspěšným naformátování a reinstalaci Winů (...PcPoradno, díky) se vyskytl další problém. Vypadá to, že drivery k chipsetu se mi nainstalovat podařily, až na zvukovku :.(
Mám zvukovku nějakou sériovou, dle Everesta - Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller (A-1), typ PCI. V záložce Eversta "Windows Audio" není nic.
Ovladače mám na cd od kompu a podle informací najitých na netu, bych je měl instalovat v pořadí "Microsoft® UAA Bus driver for Intel® High Definition Audio" a potom nainstalovat "Realtek Audio Codec Driver"... učinil jsem tak. Dokonce vícekrát po následných odinstalacích. Pokaždé se výsledek nedostavoval a Realtek nešlo spustit (ať už odkudkoli). Zvuky ve Winech tudíž nejdou, když jsem chtěl něco přehrát, WinAmp hlásí: Bad DirectSound Driver. Please install proper drivers or select another device in configuration. ERROR CODE: 88780078.
WMP soubory nepřehraje. Teď si opět nevím rady, reinstalovat systém už znovu bohužel nemůžu.
Na netu jsem hledal ale nikam to nevedlo :-[

Dokázal by někdo poradit? Za případný odpovědi jsem moc vděčnej. Díky :-)

Předmět Autor Datum
Moc prosim o radu :.(
OndraK 16.02.2008 15:32
OndraK
Ovladače mám na cd od kompu To znamená original ovladače od Pc? Mrkni se na chip zvukovky zjisti čí…
Sancha 16.02.2008 15:45
Sancha
No... jsem si jistej že ostatní jede v pohodě. Jediný co vím je, že nejde zvuk, páč nemá drivery a t…
OndraK 16.02.2008 15:58
OndraK
Postup máš správný. Zkusil bych novější ovladače např. WDM_R186.exe. Pokud tam máš ATI grafiku měl b…
MM_tank 16.02.2008 16:29
MM_tank
ATI grafiku nemám, mám nVidia... ty novější jsem stáhl, nainstaloval ale zvuk pořád nic, ve správci…
OndraK 16.02.2008 17:54
OndraK
Díky, už se mi to podařilo... mělo cenu odstranit ten vykřičník u PCI :-)
OndraK 16.02.2008 18:10
OndraK
A jak jsi to udělal??
Dzod 23.09.2012 12:44
Dzod
konečně tam před 4 lety doinstaloval driver chipsetu. poslední
lední brtník 23.09.2012 14:03
lední brtník

No... jsem si jistej že ostatní jede v pohodě. Jediný co vím je, že nejde zvuk, páč nemá drivery a to číslo s názvem jsem zmiňoval: Intel 82801GB ICH7... je to nějkaká obyčejná, asi často používaná.
A ty ovladače byly na CD GIGABYTE od Intelu 955X/945 Series Motherboard Utility CD (Ver. 1.04), přiloženým v bedně od kompu, jinak před reinstalací winů zvuk šel bez problémů a rovněž jsem neměl problém s první instalací driverů zvukovky.
Teď jsem zkoušel, povolit certifikát ovladačů a Winy v tu chvíli spadnou na Závažnou chybu. Už dvakrát.
Díky za další rady.

Postup máš správný. Zkusil bych novější ovladače např. WDM_R186.exe. Pokud tam máš ATI grafiku měl bys doinstalovat napřed wdm driver /na ati.com má to asi 4mega/, hádá se to.

Je potřeba se podívat do nástroje pro správu/správce zařízení/hardware a tam se podívat do zvukových zařízení a jestli nejsou někde zařízení s otazníkem nebo vykřičníkem.
V pátek jsem se poprvé sestkal s tím že tahle zvukovka nešla rozjet asi byl čip nějaký vadný, nepomohl upgrade biosu,cvičná instalace na jiný disk, vytáhnutí ati karty a podobné kejkle.Dal sem tam genius 5,1 za 300.

ATI grafiku nemám, mám nVidia... ty novější jsem stáhl, nainstaloval ale zvuk pořád nic, ve správci zařízení je všecko zvukový v pohodě, povolený. Ale oběvil jsem vykřičník u PCI Device, problém je teď zas v tom, jak to spravit. Má takovej dojem že zvuk nejde díky tomu PCI :.(

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru