Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nejde mi připojit se přes modem k internetu

Dobrý den, mám nově udělaný internet od O2 a k němu modem. Zkoušela jsem se k němu přihlásit z notebooku přes wifi, ale bylo to zaheslované, tak jsem volala na O2 a tam mi řekli, ať tam zadám WEP klíč. Udělala jsem to, ale pořád mi to ukazuje, že heslo je nesprávné. Nemůžete mi prosím pomoct?

Předmět Autor Datum
Ten ADSL modem (router) od O2 ma nejakou konfiguraci, ktera je popsana v manualu k nemu, pripadne by…
RedMaX 01.05.2014 17:23
RedMaX
připoj se nejdřív kabelem k routeru, zadej adresu 10.0.0.138 a nastav pořádně wifi.
lední brtník 01.05.2014 19:38
lední brtník
O2 posílá modem nakonfigurovaný, stačí jej zapnout do zásuvky, připojit barevné kabely podle návodu… poslední
honza009 01.05.2014 20:56
honza009

Ten ADSL modem (router) od O2 ma nejakou konfiguraci, ktera je popsana v manualu k nemu, pripadne by te meli znavigovat z podpory O2. Zadas tam sifrovani WPA a patricne heslo, no a pak se stejnym heslem prihlasis z notebooku.

O2 posílá modem nakonfigurovaný, stačí jej zapnout do zásuvky, připojit barevné kabely podle návodu a zapnout (dělal jsem to před týdnem). Klíč (=heslo) k wifi je napsané na štítku zespodu na modemu. Jméno sítě (SSID) je nastavené na "Internet".
Máte opravdu spuštěné wifi? Třeba u Zyxelu dodávaného od O2 se musí extra zapnout tlačítkem nahoře. Nemá třeba soused také stejný internet od O2 s defaultním názvem sítě Internet a Vy se připojujte k němu?
Je samozřejmě rozumné se připojit nejdřív kabelem (je v dodávce) na adresu 10.0.0.138 s heslem Admin/Admin a změnit a) přístupové heslo b) jméno sítě (SSID) c) klíč (heslo) k síti.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru