Avatar uživatele
JájsemRaibek

Chodili jste do kina za 3 koruny? Museli jste přikupovat lístky, aby vůbec promítali?

V dnešní době v případě nezájmu o film bych určitě 10 lístků nekoupil, ale v dobách ne zas tak minulých se stávalo, že v kině bylo liduprázdno a pokud jsem chtěl film vidět, musel jsem si koupit 10 lístků, protože pro méně diváků se nepromítalo.
Lístek za 3,– Kčs, takže nebylo co řešit. Pamatujete?
Dokupovávali jste také někdy lístky do kina?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? iceT, johana 56, anonym, gecco před 3066 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

Chodíval jsem do kina i za 1 Kčs… A jo – občas jsme i lístky dokupovali, v ´letňáku´, třeba když pršelo…
😉
A taky pamatuju, jak se v zimě v sále topilo v kamnech…
😉

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
iceT

Myslím, že dvě koruny byl lístek, ale nevzpomínám si, že bychom někdy lístky dokupovali. Jen jednou, když bylo málo lidí, tak jsme oslovili někoho na ulici, jestli by nechtěl jít do kina, že jinak nebudou promítat, a oni (byli dva nebo tři) do kina nakonec šli.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
johana 56

Pamatuji vstupné 1,–Kčs. Jediná možnost kulturního vyžití na vesnici, takže nás bylo vždycky dost, lístky jsme dokupovat nemuseli.
Městská kina s větší kapacitou diváků měla ceny vstupenek různé, podle výhodnosti sedadel.

Pro zajímavost nahlédnutí do historie pražského kina Alfa, se kterým se maličká venkovská nemohla srovnávat, i s cenami vstupného

https://inasha­dowoflamps.wor­dpress.com/2013/01­/30/historie-kina-alfa-na-vaclavskem-namesti-a-jeho-hospodareni-ve-filmovem-podniku-praha/

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Agneta

To není pravda, že by stálo za komančů vstupné dvě tři kačky, jen se trochu informujte že to bylo šest až osum korun, jedině že by někdo chodil do kina za Protektorátu nebo v padesátých létech:DDD

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
annas

Nepamatuji si, kolik stále lístek do kina, i když jsem chodívala pravidelně – v době mého mládí se promítal ve středu, v sobotu a v neděli vždy jiný film. Jen výjimečně se film opakoval, pokud šlo o „trhák“.

Jinak jsem jezdila do okresního města na filmové premiéry. Tam bývalo vždy plno.

Ale pamatuji si, že jsem šla do kina na gruzínský film Pokání, který byl zakázaný, než se dostal do českých kin.

Promítání se opozdilo, protože jsme přišli jen čtyři. Promítač oznámil, že pokud se dostaví ještě jeden divák, můžeme film zhlédnout. Stalo se. Nic jsme ale nedoplácelli.

Šlo o tento film.

"Pokání – llegendární film, který v 80. letech minulého století předznamenal zlom epochy v Sovětském svazu i v celém východním bloku. Vysoce stylizované podobenství o krutém městském starostovi Varlamovi, jenž ani po smrti nenašel klid v hrobě. Vyvrcholení Abuladzeho trilogie o věčném boji dobra a zla.

Film byl natočen díky podpoře tehdejšího 1. tajemníka KS Gruzie Eduarda Ševarnadzeho, který se později ve funkci ministra zahraničí SSSR spolu s Gorbačovem zasloužil o konec sovětské nadvlády ve střední Evropě."

http://www.csfd­.cz/film/68837-pokani/prehled/

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lexx

do kina jsem chodil velmi málo, cca jednou za dva roky…akorát na vojně ano, bylo tam teplo a tma což mně vyhovovalo no a fasovali jsme slevové lístečky 50% ceny na kulturní akce vč.filmů takže asi tak za bůra to bylo

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Lístok stál dospelý od 1.-Kčs
Platilo nariadenie (týkalo sa nielen kín, ale aj divadiel) hrá sa od 10% naplnej kapacity sály.
Čo znamená, ak ste si musel dokúpiť 10 lístkov, v 110 sedadlovej sále ste mal sólo súkromné premietanie.
V divadlách sa tento problém riešil „nahnaním divákov zdarma“

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Chodil jsem i za 1 Kčs. Nikdy jsem lístky nedokupoval. V naší obci se promítalo 4× za týden, a nevzpomínám si, že by se někdy z důvodů malé účasti nepromítalo. Posledních 25 let se nepromítá vůbec.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Chodil jsem většinou do letňáku,to bylo m oc fajn,pivko,krásný holky,dobrodružství prvních lásek.
Lístky jsem nedokupoval,ale Otíkovi je dokoupit ve vesničce střediskovej taky museli.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
led

Agneta, nemáte pravdu, nechcem síce použiť slová nášho nedôverčivého spoluužívateľ (nemenujem), ktorý neustále chce dôkazy, ale „To není pravda, že by stálo za komančů vstupné dvě tři kačky, jen se trochu informujte že to bylo šest až osum korun,“ platilo až v neskorších dobách. Treba si uvedomiť, že kiná boli štátom dotované a ceny boli prispôsobené, aby filmy zhliadlo čo najviac divákov. Aj vo veľkých mestách boli kiná aj za korunové vstupné. Vyššie ceny sa platili až za filmy typu Kleopatra, Traja mušketieri a podobne, ktoré boli nakrútené na tú dobu novinkou na filme s okienkom 72mm, kde sa musela premietacia technológia a filmové sály prispôsobiť tejto novinke. Niečo podobné s novou technológiou sa opakovalo nástupom filmu Avatar.
„Vstupenky do kin v Praze jsou stále dražší
26. července 2000 11:31
Praha – Před deseti lety zaplatil divák za lístek do kina do deseti korun. Od té doby jeho cena jen stoupá.“
Zdroj: http://zpravy­.idnes.cz/vstu­penky-do-kin-v-praze-jsou-stale-drazsi-f20-/domaci.aspx?c=A000726­113134praha_dky

Chápem váš omyl, veď preskočiť z čias dinosaurov (ako ste tu niekde uvádzali svoj vek) rovno do čias konca 60-tych rokov posledného storočia minulého tisícročia, keď začali rásť ceny lískov do kina, nie je žiadna sranda. :)

před 3065 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek