Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nejde odeslat email z pc, hlasi to "chyba zadani adresata 533 v rcpthosts..."

Ahoj, potrebuju zprovoznit email schranku a uz si s tim hraju asi dve hodiny a nejsem schopny odeslat z email klienta email vubec nikam a vyskakuje tato hlaska: Chyba v zadání adresáta [553 Sorry, that domain isn't in my list of allowed rcpthosts.] Hledal jsem o tom neco na netu, ale poradne tomu nerozumim, mail server nemam a nevim co kde nastavit. Mam email klienta M2 v Opere, ale myslim, ze to zalezitost Opery nebude. Z Opery na tento mail poslu cokoli bez problemu a take z webmailu konkretniho mailu mail bez problemu poslu, uz nevim co a kde mam zkusit nastavit a prepisovat rcpthosts nemuzu, protoze ani nevim co a kde to je.

Předmět Autor Datum
používáš špatný SMTP server. Nastav ten, který patří tvému ISP a má povolen relaying z tvé IP adresy…
touchwood 30.01.2007 18:09
touchwood
ok, ale musis na me polopate.:-) v Opere mam v email uctu o ktery jde nastaven smtp server presne ta…
Radek 30.01.2007 18:13
Radek
chybu máš v nastavení MUA (Mail User Agent), tj.v M2. Do nastavení SMTP serveru vepiš jméno serveru,…
touchwood 30.01.2007 18:48
touchwood
ISP- jestli je to internet service provider, tak mam chello. Uz to ale jede, ja nasel na hostingu, z… poslední
Radek 30.01.2007 20:07
Radek

ok, ale musis na me polopate.:-) v Opere mam v email uctu o ktery jde nastaven smtp server presne takovy, jaky mne to ukazalo z hostingu. jiny neznam. Nevim co je ISP a ani co je relaying]... bohuzel. tak jsem ted prosel tutorialy a chyba bude nekde v nastaveni Opery, ale nemuzu to objevit. Je nutny totiz zadat v overovani uctu nejaka data a nejak to nemuzu nastavit, chhce to jmeno a heslo a kdyz dam stejny jako je v email schrance, tak to hlasi zasnejakou chybu "501 autentification failed"

chybu máš v nastavení MUA (Mail User Agent), tj.v M2. Do nastavení SMTP serveru vepiš jméno serveru, který ti dodal tvůj poskytovatel internetu (tzv. ISP) a nastav přesně dle instrukcí (někteří např. vyžadují autentikaci před odesláním pošty).

Odeslat poštu sám sobě samozřejmě půjde vždy, protože SMTP server pro danou doménu musí přijmout veškerou poštu určenou pro tuto doménu, bez výjimky.

Možná by pomohlo, kdybys zde uvedl, o jaký se vlastně jedná poštovní schránku (kde je umístěna - centrum.cz?) a o jakého ISP jde.

ISP- jestli je to internet service provider, tak mam chello. Uz to ale jede, ja nasel na hostingu, ze mam dat smtp server server hostingu, ale chello to asi nepovoluje a tak jsem zmenil smtp na chello, jak mam u vsech ostatnich freemail uctu a jede to, i kdyz toto je email ucet placeny. Schranka je umistena na mym hostingu v USA a na domene, kterou k nemu mam koupenou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru