Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nejde odpojit Flash disk

Dobrý večer!
Právě jsem se setkal s takovým problémem. Něco jsem zapisoval na USB flešku (v EXCELU) a když jsem chtěl odebrat tento disk, vypisovalo mi něco, jako že "v tété chvíli nejde odebrat disk". Jelikož už jsem ztratil data kvůli vytažení disku bez ukončení, raději jsem vypnul PC a USB flešku vytáhl. Pak jsem znova zapnul PC, znovu zapojil USB disk, data byly vpořádku, ale přestože jsem nic nezapisoval, při snaze o opětovné odpojení USB flešky, mi stále píše " V této chvíli nejde disk odpojit" Nevíte čím to muže být?

děkuji

Předmět Autor Datum
ona je vůbec dost prasárna pracovat se soubory na prasomédiu typu USB flash napřímo. Na flashku je l…
touchwood 18.12.2012 22:32
touchwood
Pro jistotu ještě přidám "screen obrazovky" aby jste viděli přesně tu hlášku a běžící aplikace. Běžn…
lupkovic 18.12.2012 22:37
lupkovic
No tak snad jsem to vyřešil. Použil jsem bod nejbližšího obnovení (8.12.2012) No a ono to začalo opě…
lupkovic 18.12.2012 23:04
lupkovic
Teď to čtu zpětně a sypu si popel na hlavu. Nevím, proč jsem začínal každou větu "No..." Snad tady a…
lupkovic 18.12.2012 23:07
lupkovic
Jsou, "aby jste" je ohavnost... No, kdybych radši poradil, že?
oldsoft unreg 18.12.2012 23:43
oldsoft unreg
jde o to, že nikdy se nespouští editace dokumentu z flashky. to dělá jen ten, kdo chce o ten dokumen… poslední
lední brtník 19.12.2012 00:56
lední brtník

Pro jistotu ještě přidám "screen obrazovky" aby jste viděli přesně tu hlášku a běžící aplikace. Běžně se mi to totiž stávalo, když jsem spustil z flešky nějaký obrázek a zůstal spuštěný prohlížeč, tak se stalo to samé. Pak jen stačilo zavřit prohlížeč a flešku šlo odpojit. Teď tam ale nevidím žáden program, který by ta fleška mohla spustit. Programy, které tam jedou, jedou pořád.

No tak snad jsem to vyřešil. Použil jsem bod nejbližšího obnovení (8.12.2012) No a ono to začalo opět fungovat, tak nevím, jestli jsem nenachytal nějaké "breberky", ale minimálně 4 měsíce jsem nic neinstaloval. Jen pro "touchwood", ty jsi asi mladý člověk, máš dobrého pamatováka. Já už jsem celkem letitý a chci se vám mladým vyrovnat. No ale ta paměť už není taková, tak si už musím hodně věci zapisovat. No a jsou data citlivá, která bych na PC mít nechtěl, proto ten USB disk. No ale sám to časem poznáš a třeba mi dáš zapravdu!

jde o to, že nikdy se nespouští editace dokumentu z flashky. to dělá jen ten, kdo chce o ten dokument nebo o celou flashku přijít.

normální je přinést si na flashce obsah, ten kopnout do oblíbeného adresáře na disk, a odtamtud ho editovat. po skončení práce nakopírovat upravenou novější verzi na (nespolehlivou) flashku.

zvláště v období bakalářek přibývá tazatelů, co neměli nikde nikde zálohu a editovali přímo z nespolehlivého média s omezeným počtem zápisů: "jak zachránit diplomku, kterou měli jen na flashce, nikdy v pracovní záloze na disku". ti samozřejmě můžou začít psát znovu, a flashku nejlépe znovu zformátovat.

nadpis: pokud jsi neukončil svůj office sw, furt se někde drží cesta k dokumentu, a proto windows otravují s otevřeným dokumentem a neodpojitejností od chipsetu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru