Avatar uživatele
samicek333

Chodí pošta po 15 hodině?

Dnes přišel tátovi dopis docela pozdě. Když jsem byla okolo 14.30 hodin u schránky, byla prázdná, potom máma byla u schránky asi okolo 15.30 a byly v ní 2 dopisy, jeden byl už byl dokonce otevřený. Je možně, aby chodil pošťák takhle pozdě? Já si vždycky myslela, že pošta chodí spíše dopoledne.

PS: nevím, kam to zařadit, tak to dávám do společnosti…
Doplňuji:
Děkuji za odpovědi a omlouvám se za chybu s tím chozením, ale u nás se běžně říká, že nám přišel dopis nebo sms, nebo že pošta chodí často atd… i když teda nevim, jak to máte vy :)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4167 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Bedy

Dvakrát se mi stalo, že balík přišel kolem 15. hodiny…

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
hanulka11

Záleží v jak velkém bydlíš městě a kolik má listonoška obvodů a jak svou roznášku stíhá. Takže myslím nic neobvyklého.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
briliant

někde je roznáška i v odpoledních hodinách

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
strapanka

Posta sama nechodi, prinasa ju postak (neodpustila som si) U nas nenosi vsetky zasielky len posta, ale aj ini dorucovatelia (mesto ma svojich, mobilny operator tiez a podobne).

Pri otvorenom dopise by som skor zvazovala alternativu, ze ho niekto zo schranky vytiahol, otvoril a potom vratil naspat. Alebo ho dostal omylom, otvoril, a az potom zistil, ze mu nepatri a hodil ho spravnemu adresatovi. Aj ked – v tom poslednom pripade mal napisat aspon omluvny listok.
Doplňuji:
Zabudla som dodat, ze ti „ini“ dorucovatelia chodia kedykolvek, tak ako roznasaci letakov a reklam.

Upravil/a: strapanka

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
WeeBear

Podle poštovních podmínek, které nám na poštovní škole cpou do hlavy (a na praxi jsme doručovali dopisy, tudíž i poznámky z praxe):
ber v potaz, v kolik chodí pošta normálně. Když se zpozdí kurz (dodávání zásilek na konkrétní poštu, ze které odcházejí doručovatelé), tak se vše může zpozdit i o tři hodiny, při tomto počasí bych se nedivila.
Jinak běžně, pošťáci vycházejí na pochůzku nejdříve v osm a pokud jste na konci jejich pochůzky (mnohdy okruhy 10 a více km), může se stát, že přijde až ke konci pochůzky (mimo zpoždění mají končit nejpozději v 15:30, pokud nemáte brigádníka, který jde tuto trasu poprvé a nestíhá).

A mimo otázku, u balíků je běžné, že „chodí“ kdy se jim zachce. Posledně jsem akorát přišla ze školy a zrovna zazvonil pošťák. Ale to je jiná sekce, ti jezdí autem a čas je nevyzpytatelný.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
strapanka

To upozornenie je u mna len profesionalna deformacia, aj u nas sa bezne hovori, ze posta prisla. No, skratka, je to ako s tou hadankou:

Kolko obycajnych skridiel (tašek) vyjde na strechu s rozmermi 10 × 18m?
Ziadna, vsetky ich tami musia vyniest.

před 4167 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek