Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nejde spustit vic aplikaci v KDE Plasma bezici na xwayaland bezici ve weston

Haze mi to nekolik druhu chyb, nevite co je to zac?

Krome toho, kdyz bezi plasma KDE, porad mam horni listu westonu a kdyz spustim terminal a kliknu mimo nej, tak uz je okno ztraceno a nejde prepnout pomoci alt tab, co vyvola task switcher KDE.
Kdyz tedy bezi ten weston terminal a spustim dolphin, tak bych rad vlozil hlasku ze stdou, ale cele to vubec spolu nefunguje ,takze hlaska nebude
Ale tyka se to jen aplikaci KDE, gnomovske jdou spoustet.

Nevite nekdo o kompletnim navodu, jak zprovoznit KDE ve waylandu (bez pritomnosit xwaylandu, to ted pouzivam z nouze a uz vubec ne xorg severu).?

Jake promenne nastavit? Jak baliky stahnout (pacman).

Předmět Autor Datum
vyřešeno, stačila úprava weston.ini a xkové aplikace luxusně běží přímo pod westonem [keyboard] key…
Fuka 29.05.2014 00:08
Fuka
Pod KDE také funguju. Můžeš mi prosím napsat, jestli je to rychlejší a spolehlivější, než pod X11? J…
Rce 29.05.2014 00:29
Rce
zdaleka ne. Ale ono se v tom míchá víc věcí: -samotný běh KDE na waylandu - běh QT5 místo QT 4 Zatí… poslední
Fuka 29.05.2014 01:03
Fuka

Pod KDE také funguju. Můžeš mi prosím napsat, jestli je to rychlejší a spolehlivější, než pod X11? Je to možné nasadit do běžného kancelářského provozu (aplikace v QT), aniž zbuchne? Díky. Také bych to zkusil. Jedu všude na Fedoře, ta podle dostupných informacích mý KWin stavět na Waylandu. Tuším, že Wayland dovede spustit X11 jako klienta, ale tu už se mi zdá trochu krkolomné.

zdaleka ne. Ale ono se v tom míchá víc věcí:
-samotný běh KDE na waylandu
- běh QT5 místo QT 4

Zatím jsem se dostal do stádia, kdy mi nejde spustit žádný shell přímo jako wayland (třeba gnome-shell-wayland --wayland zahlásí ten problém Failed to open wayland socket, resp spíš si myslím, že chybí nějaký krok udělat a nevím jaký)

jde mi ale spustit weston a gnome-aplikace běží přímo pod waylandem (pozná se to podle toho, že nemají "kostrbatou dekoraci oken), a po úpravě weston.ini (přidání xwayland.so) jdou transparentně spouště X aplikace. Například jako opera aktuálně - pozná se podle toho že, okno přebírá dekorace westonu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru