Předmět Autor Datum
Já mám na SP3 podezření s mnohem horšíma věcma... Ochraňuje, to jo, ale koho před kým, to už se nikd…
Laura 20.05.2008 22:30
Laura
AVG je jeden z uplne najlepsich,tak mozno preto...Ani sa nedivim,ze je zadara...
ALF 20.05.2008 23:45
ALF
cs Prohlášení Toto chování je záměrné.
Abox 21.05.2008 07:44
Abox
chtěl jsem se tu rozepsat o dědičnosti práv, od kořene disku že to zdědí podadresáře, ale máš verzi…
lední brtník 21.05.2008 09:20
lední brtník
Máš pravdu a křišťálovou kouli. Chtěl jsem právě pro program Ashampoo Burning Studio Free v nastaven… poslední
OtaDrak 21.05.2008 12:02
OtaDrak

Já mám na SP3 podezření s mnohem horšíma věcma... Ochraňuje, to jo, ale koho před kým, to už se nikde neříká. Celý widle jsou zabugovaný a hlavně pozor na automatické aktualizace. Asi před měsícem mi jedna z nich (KB9...nevím jak dál) totálně zasekala antivir. Prostě si s ní avgčko nechtělo povídat.....

chtěl jsem se tu rozepsat o dědičnosti práv, od kořene disku že to zdědí podadresáře, ale máš verzi home, to je taková parodie na systém, tam to nemá cenu.
na disku c: to nech jak to je, běžný uživatel má právo zápisu pouze pouze do svého "C:\Documents and Settings\xyz" pro svá nastavení, což je správně. skupina administrators (což je 99% uživatelů ve verzích win xp home) toto omezení nemá; možná řešíš zbytečnosti. a obyčejný user je user právě proto, že nemá práva rozdrbávat celý systém (tím se mimochodem práva na systémovém disku podstatně liší od předchozích win2000, kde bylo default dovoleno skoro vše).

pokud chceš nějakému adresáři/datovému disku d: opravit práva, buď si přidáš svého uživatele do zabezpečení toho adresáře, nebo rozšíříš nastavená práva k adresáři/disku. home tyto jemnější nastavení umí snad jen v nouzovém režimu - což není nutně na závadu, přepisování práv k adresářům není věc která by se dělala každý měsíc.

Máš pravdu a křišťálovou kouli. Chtěl jsem právě pro program Ashampoo Burning Studio Free v nastavení pro dočasné soubory změnit místo z C na D a hodilo mi to hlášku, že je složka jen na čtení.
V podstatě to nutně nepotřebuji, ale rád přijdu věci na kloub i s vaší pomocí. Zatím jsem se naučil měnit attrib z příkazové řádky.
Takže tvoje vysvětleni je za jedna s*, dávám :beer: . Vyřešeno!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru