Avatar uživatele
loosi

Nejdříve zrenovovat parkety a potom vymalovat nebo naopak? Děkuji

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3328 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Zálůeží na tom, co si představuješ pod renovací. Pokud budeš brousit, tak bych nejprve vybrousil, následně vymaloval, vyčistil podlahu a nanášel lak na parkety.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dudu

Dotaz má dvě řešení. Pokud mají být parkety broušeny strojem, pak je asi lepší najprve renovovat. Bude-li se jednat jen o drátkování, doporučoval bych napřed vymalovat a ošetřenou podlalhu před příchodem malířů důkladně zakrýt. Namísto drátkování lze též po vymalování použít tekutou drátěnku. Budete-li parkety brousit, pak důkladně zvažte zda je nenechat nalakovat.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
fcoop

Přikrýt parkety,vymalo­vat,hrubý úklid,renovace parket.
Opačně je to přidělávání si práce.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dědapetr

Tak jak píše Drap.Pokud vymalujete a pak budete brousit,zaprášíte si malbu prachem z obrusu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
gecco

Nejdříve bych vymaloval, pak renovoval podlahu – pokud ji nebudeš ´vytrhávat´ a pokládat kompletně znovu…
😉

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Funna

já bych první renovovala, pak malovala…podlaha se dá zakrýt vždycky…
Doplňuji:
fcoop
proč bych přikrývala parkety, když je pak budu např. vytrhávat, nebo obrušovat až na dřevo?…to je jen přidělávání práce…
já teda nevím, jak umíte malovat vy…ale když se u nás maluje štětkou, tak je podlaha skoro čistá a těch pár teček, co tam jsou, okamžitě utírám, takže nikde žádný binec není…ale pokud budu brousit parkety, nebo manipulovat v místnosti novými deskami, tak se lehce stane, že „drbnu“ do zdi, nebo o ni něco opřu, zašpiním…

Upravil/a: Funna

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mojitek

přesně tohle jsem řešil před rokem. První pokoj jsem zrenovoval(zednický práce,malba atd) a pak jsem brousil,lakoval parkety. Výsledek – i sebelepší nejprofesionálnější stroj na parkety(huml+ka­čena) nedokáže zamezit bordelu z obrusu.Čili dubový prach na kompletně zrenovovaným,na­malovaným pokoji(stěnách).To nedostanete na 100% pryč,ani vysavačem.Udělal bych to takto: nejdřív bych nahrubo zrenovoval stěny,strop-omlátil,atd. Pozor-pokud budete penetrovat(já to dělal celoplošně),tak mikrotenová folie nezamezí průniku penetrace na např.parkety. Dejte na zem nějaký igelit apod,pořádně at tam není škvíra,a až pak penetrujte.Pak obrušte parkety(nechte obrousit) parkety ,nechte nalakovat(3 vrstvy minimálně,z toho ta první vrstva by měla být lehce zředěna s vodou) .Potom dokončete zednické práce(sádrová omítka,štuk,malba atd). Jestli můžu poradit-pokud nemáte zkušenosti s broušením parket-nechte to na firmě. Metr za obrus parket + 3 vrstvy laku stojí cca 250–300 kč/metr.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Jana5678

Já jsem si nechala nejdříve zrenovovat parkety, a pak jsem si objednala malíře. Našla jsem na internetu stránky https://www.bra­trimaliri.cz/ , kde byl kontakt na firmu Bratři malíři. Ušetřila jsem tak spoustu času a energie, kterou bych musela vynaložit na vymalování bytu sama. Jejich rychlost mě překvapila a já si mohu užívat krásně vymalovaného bytu.

Nový příspěvek