Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nejede wi-fi

Dobrý den,měl bych dotaz ohledně wi-fi připojení.Máme tři provozovny v HM Tesco a internet i s TV máme od O2,včera se stalo,že na PC,které jsou připojeny přes wi-fi,přestal jít internet,přes kabel normálně jde.Zkoušeli jsme restartovat připojení a internet šel tak 10minut a pak zase přestal jít.Ptal jsem se kluka co trochu dělá do PC a říkal,že wifi je nějak omezená na stahování a při vyčerpání to na nějaký čas vypne,je to možné?Ptal jsem se i lidí co mají doma internet a mají vše jen na wifi a nikdo neměl nikdy žádný problém.Je možné,že to má O2 nějak omezené,nebo je problém v samotném routeru?Celkově jde o to,kam se máme obrátit,zatím je to tak,že vina se svalila na švagra,který stahuje jak šílený a k vůli němu to máme bloklé :-),bohužel na někoho to musí být.Ještě podotknu,že připojení máme tři roky a nikdy problém nebyl,bohužel je až teď a to zrovna přišel švagr do směnárny.

Předmět Autor Datum
když nejde jen wifi a jde drátové připojení, není to omezením "fup" - to by nešlo všem. pokud nejdří…
lední brtník 08.02.2012 12:38
lední brtník
Ale po resetu se to na chvíli rozběhne a po pár minutách zase vypne,ale jen wi-fi.
Petr V. 08.02.2012 12:44
Petr V.
- "internet s TV od O2" - takže se jedná o O2 aDSL nebo vDSL? - pokud je výše zmíněné pravda, pak žá…
touchwood 08.02.2012 12:45
touchwood
To já nešetřil,to švagrová :-),tak Vám děkuji,já si myslel,že je to blbost,to omezení.Tak bude stači…
Petr V. 08.02.2012 12:51
Petr V.
Ano. Mé první doporučení je koupit lepší router (nemusí být extra drahý, řekněme něco jako TP-link T… poslední
touchwood 08.02.2012 14:32
touchwood

- "internet s TV od O2" - takže se jedná o O2 aDSL nebo vDSL?
- pokud je výše zmíněné pravda, pak žádné "limity" neexistují (a ten pán co u vás vyměšuje do počítačů se asi nějaký ten rok zapomněl na WC se svým oblíbeným hardwarem, kdy taková pravidla ještě platila)
- wifi je v režii samotného DSL routeru, popř. jiného síťového HW ve vaší LAN (s připojením k internetu nemá NIC společného)
- z výše uvedeného plyne, že jste šetřili a pořídili si to nejlevnější síťové vybavení co bylo (tipuju nějakou srágoru od huawei)
- pokud chcete kvalitní internet, bude to něco stát:

1. kvalitní napájení síťových prvků (UPS)
2. kvalitní síťové prvky (to předpokládá minimálně nákup lepšího routeru a jeho vřazení za DSL router, který se přepne do bridge, nebo alespoň se mu ponechá čistě routovací úloha, ale wifi se vypne)
3. obecně platí, že zařízení "všeumělové" - typicky DSL router s wifi - jsou na tom s kvalitou velmi špatně (přehřívání, nestabilita firmware, nízká rychlost, láce)

edit: opraveny překlepy.

Ano. Mé první doporučení je koupit lepší router (nemusí být extra drahý, řekněme něco jako TP-link TL-WR1043ND), na původním DSL routeromodemu vypnout vše, co není třeba (wifi atd.) a pak chvíli testovat.

Pro úplnost dodávám, že lze rovnou nechat vyměnit ten DSL router a pokračovat s původní konfigurací, ale to nepokládám za dobrou praxi (tot lze tolerovat někde v domácnosti, kde výpadky nevadí)

Pokud to pomůže, je to OK.

pokud to nepomůže, je v pytli napájení a bude třeba investovat do nějakého lepšího zdroje, nebo rovnou do UPSky (baterková "záloha" pro výpadky napájení pro PC) - opět bude stačit nějaký levnější model s relativně nízkou kapacitou okolo 300-600VA

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru