Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nejlepší ochrana PC před havětí

Dobrý den,

chci se zeptat, jaká je nejlepší ochrana pc před viry a jinou havětí jako je malware spyware atd. Doporučíte někdo nějaký antivir a doplňky. A dále se chci zeptat, hodně jsem slyšel, že nejlépe je prozkoumat pc v nouzovém režimu. Je to pravda? Doporučíte nějaký prográmek.

Děkuji za ochotu

Předmět Autor Datum
Asi Microsoft Security Essential
Metride 12.09.2013 18:01
Metride
dekuji
dejw86 12.09.2013 19:11
dejw86
Nejlepsi ochranou je nepracovat pod uctem administrator. Tim zabranis haveti, aby se ti tam dostala,…
Jan Fiala 12.09.2013 18:28
Jan Fiala
dekuji
dejw86 12.09.2013 19:11
dejw86
Mam ve dvouch Pc ca 3 roky Antimalware ten většinu pobere a stačí to,nicméně jsem si stáhnul na stah…
sambilionk 12.09.2013 20:11
sambilionk
Musíš dávat pozor na to, co instaluješ. Jakmile spustíš instalátor, ten si vyžádá vysoká práva, ty m… poslední
Jan Fiala 12.09.2013 20:53
Jan Fiala

Nejlepsi ochranou je nepracovat pod uctem administrator. Tim zabranis haveti, aby se ti tam dostala, pripadne aby zpusobila vaznejsi problemy

Ke tvemu druhemu dotazu - v nouzovem rezimu se pocitac kontroluje (antivirovym, antimalware programem, podle toho, co mas nainstalovano) z duvodu, ze v nouzovem rezimu se spousti pouze nejnutnejsi veci a tak je pravdepodobne, ze se ani ten malware nespusti a jde odstranit

Mam ve dvouch Pc ca 3 roky Antimalware ten většinu pobere a stačí to,nicméně jsem si stáhnul na stahování IDMAN,ten sice stáhnul z netu všechno na rozdíl od jinejch programů ,ale boužel i se sajrajtem a ani Antimalware tomu nezabránil a nenašel nic,takže jsem hodil rovnou formát disku na kterým to bylo a u kterého to ukazovalo že je Ok ,naštěstí byl novej tak tam toho moc nebylo.:-)

Musíš dávat pozor na to, co instaluješ. Jakmile spustíš instalátor, ten si vyžádá vysoká práva, ty mu je povolíš a pak už si se sytémem může dělat, co potřebuje - např, nainstaluje malware, kterému zůstanou vysoká práva. A je to uživatel (ty), který to odklepnutím umožnil.

Prací v omezeném účtu znemožníš instalaci malware bez tvého vědomí, ale nezabrání to zasvinění počítače s požehnáním uživatele.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru