Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nejlevnější a nejlepší připojení k internetu

Prosím vás, přes co mám připojit internet když chci abych neměla moc drahý měsíční paušál?Mám připojený internet přes Modem(4G), ale mám malý signál a za ty prachy ten internet nestojí. Za chvíli se stěhuju a plánuju připojit internet přes něco jiného a levného. Je lepší to připojit přes kabelovku nebo přes ADSL? Cenově...i rychlostně.A jak to přes tu kabelovku připojím?Nějak k televizi? A jak přes ADSL?Moc nevím co to vlastně to ADSL je. Děkuji...

Předmět Autor Datum
Lokalita? www.internetprovsechny.cz
Kurt 14.07.2008 19:14
Kurt
Mám kabelovku za cca 780 měsíčně. Rychlost 6 mega down 0,5 mega up (cca 1 mega za vteřinu stáhnu).…
kmochna 14.07.2008 19:16
kmochna
Cez kabelovku alebo cez ADSL sa pripajas cez modem alebo router. To je taka krabicka ktora sa strci…
MM.. 14.07.2008 19:22
MM..
Připojení přes kabelovou televizi je připojením na zásuvku rozvodu televizního signálu. Poskytovatel…
nononot 14.07.2008 19:30
nononot
Kolik to připojení přes kabelovku měsíčně stojí? A jaká je rychlost netu?
Kajka 17.07.2008 12:33
Kajka
Kolik stojí chleba a jak chutná? Záleží na kabelovce- jestli vůbec vaše kabelovka internet poskytuje…
nononot 17.07.2008 13:08
nononot
Taky se mrkni v okolí bydliště, zdali tam není nějaká firma poskytující internet. Např. já mám až do…
oldsoft 14.07.2008 19:31
oldsoft
jj, tu je stastny majitel netboxu :) 15Mbit/4Mbit za 999 mesacne
Michal2 14.07.2008 20:55
Michal2
Nejprve zdravím všechny jen tak si tu pročítám Vaše rady a názory a upřímně, plno těchto problémů js…
Dommi 14.07.2008 23:02
Dommi
Legální to není (stejně jako není legální načerno odebírat třeba el. energii), navíc si koleduješ o…
touchwood 14.07.2008 23:07
touchwood
switch a legalita? Tym myslis co? Ak poskytnes pripojenie susedom cez switch, tak je mozne ze porusu…
MM.. 14.07.2008 23:38
MM..
DObře za tuto "radu" se teda omlouvám a neberte ji vážně, ale popravdě si řekněme, kolik lidí toho t… poslední
Dommi 17.07.2008 23:35
Dommi

Cez kabelovku alebo cez ADSL sa pripajas cez modem alebo router. To je taka krabicka ktora sa strci do 230V, blikaju na nej svetielka, a do ktorej sa strkaju aj dalsie draty. Zvycajne ti to (spravny typ krabicky pre ten typ pripojenia) vie poskytnut provider ked uzavres zmluvu.

Připojení přes kabelovou televizi je připojením na zásuvku rozvodu televizního signálu. Poskytovatel zajistí zařízení ( kabelový modem). Všechny kabelové televize ale nemusí internet poskytovat- nejlépe je zeptat se v sousedství, nebo si dostupnost u kabelovky ověřit. ADSL připojení je přes telefonní přípojku.

Taky se mrkni v okolí bydliště, zdali tam není nějaká firma poskytující internet. Např. já mám až domů zavedený kabel, rychlost 2 Mb download i upload (=data ke mně i ode mně), to vše za 4 stovky měsíčně (Praha - Břevnov). Smím beztrestně stáhnout tuším 6 GB za tři dny (=FUP), data se nepočítají v době od 2 do 6 ráno.

Nejprve zdravím všechny jen tak si tu pročítám Vaše rady a názory a upřímně, plno těchto problémů jsem řešil přes specialisty :). NJN, hold když někdo se neumí podívat na net :D, pak na to doplatí, ale k věci. Co se týče netu, možná se zkus (nvm jestli je to úplně legální) připojit na IP adresy školy, kavárna, kanceláří atd... Zaplatíš si třeba pomalý net za cca. 300,- a pak zkusíš tuhle formu (jako já). Jestli že se ti podaří napojit nebo zjistit IP na kanceláře, můžu ti jen poradit se připojovat na tuto IP, pouze o polední pauzu nebo po "zavíračce" :D přece jenom když je na lajně 100Mb, připojeno 30-50 lidí, moc z toho nemáš :D (nehledě z toho že tam může být mnohem více, když všichni budou jednat, jak tu popisuji :). Škola je asi nejlepší řešení (takto to mám já) nejspíš klasická lajna 100Mb (samozřejmě ti není psokytnuto všechno, kvůli omezenosti dodavatele internetu), ale takových 10-15 Mb , za 300,- měsíčně:P jinak výhoda je v tom, že škola ti končí ve dvě (čtyři) hodiny jestli také chodíš do školy, toto ti problém dělat nebude, jestli nejsi na mateřský, nebude ti dělat problém vůbec nic :D. Takže hodně štěstí s hledáním IP:)

PS: Už na začátku jsem psal, že nevím, zda je to legální. Jinak když sjme u zákonů, zajímalo by mě, co SWITCH a legalita? Platím si přece jenom jeden internet a napojit se přes SWITCH... Snad jsme posloužil (dobře či špatně), snažil jsem se a byl ybch rád k vyjádření

switch a legalita? Tym myslis co? Ak poskytnes pripojenie susedom cez switch, tak je mozne ze porusujes zmluvu so svojim poskytovatelom (ktoru si sam podpisal, resp. asi tvoji rodicia, ze), treba si ju precitat. Ak porusujes tak to moze to poskytovatel napadnut a sud moze urcit nahradu skody (napr. skoda moze byt ze zaplatit za suseda za 3roky dozadu lebo to pouzival 3roky :). Tak nech si ten kto ti poskytuje inet cez switch poriadne pozre zmluvu s poskytovatelom.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru