Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nejsem schopen přenést mejly z Opery do nového počítače

Včera došlo k radostné události: donesl jsem si z nejmenované firmy nový notebook. Jsa zapřísáhlým uživatelem Opery, vyrozuměl jsem, že do nového stroje postačí zkopírovat složky profile + mail. Leč: z mejlů jsou vidět toliko hlavičky a navíc mejly mladší přibližně dvou měsíců nejsou k mání vůbec.
Tato skutečnost mě značně hněte, neb nemám nižádný nápad, jak to vyřešit. Gůglit budu zas až po probuzení - dnes se mi choroba, kterou trpím (alkoholism) poněkud vymkla z rukou. Kdybyste snad někdo měl nějaký nápad, čím je tento pro mě záhadný úkaz způsoben, byl bych vám vděčen za nezištné poradenství.
V dokonalé úctě oldsoft

Předmět Autor Datum
Vlevo nahoře na liště SOUBOR->Import a export-> importovat poštu
nononot 29.09.2008 10:57
nononot
To jsem udělal jako první a výsledek je popsán v dotazu. Poslední mejly chybí a z ostatních vidím je…
oldsoft 29.09.2008 13:50
oldsoft
To asi ani nevyresis. Mne se z Opery ztratilo cca 2000 emailu diky debilnimu prevodu formatu z mbox…
Radek 29.09.2008 11:08
Radek
Vyřešeno, jsem pochopitelně blb. Používám Operu již léta a po mnoha různých instalacích nových verzí…
oldsoft 29.09.2008 15:36
oldsoft
Dodatek: vyřešeno zčásti. Mejly za poslední 4 měsíce jsou OK, ze starších přežily jen hlavičky. Nic… poslední
oldsoft mobilem 01.10.2008 18:07
oldsoft mobilem

To asi ani nevyresis. Mne se z Opery ztratilo cca 2000 emailu diky debilnimu prevodu formatu z mbox na mbx nebo jak se to jmenuje, pri prechodu z verze 9.27 na 9.5. Cely to posrali a nikdo nevi jak to opravit. Smiril jsem se s tim, ze jsem o ne prisel. Mne to sezralo odeslane emaily. Prichozi jsou jedno, stahl jsem si je ze zerveru. Pritom na jednom pc to problehlo uplne bez problemu a na druhym je to sezralo a zasantrocilo a nebo smazalo. Proste nejsou.

Jinak ale uplne v pohode staci zkopirovat cely adresar mail do adresare Opera a normalne to funguje, akorat musis mit jednouzivatelskou Operu, jak je to s viceuziv. nevim. Jinak si cesty zjistis v Opera about, ale to asi vis. No a nemusis nic importovat. Importovat to ale muzes taky, ale je to zbytecne dlouhy a pomaly. A zatim mne to takhle neslo jen jednou, ale stacilo to smazat a znovu nakopirovat a byl klid. Ale s tim, ze zmizely emaily mas asi smulu. Navic pokud jsi je mel v jinym formatu.

Dodatek: vyřešeno zčásti. Mejly za poslední 4 měsíce jsou OK, ze starších přežily jen hlavičky. Nic extra zásadního v těch starších mejlech nebylo, kromě reg. čísla na Zoner Photo Studio 10 Computer Edition, ale opětovná registrace byla bezproblémová, takže vlastně o nic nejde.
Howgh!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru