Avatar uživatele
hapiky

Nejsou direktivy z EU už nápadně podobné těm z dob reálného socialismu, tedy kromě dotací?

Oprava – j. č. – ta direktiva – mn. č – ty direktivy

Upravil/a: annas

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? dudu před 2578 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Neřekl bych, možná pár ano. Ale velká část z nich směřuje k ochraně životního prostředí, což za socialismu téměř neexistovalo. Tehdy to bylo podle hesla „po nás potopa“.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
gecco

Ano, některá se blíží, celá EU je dosti „socialistická“…
Například chránit blbce před jejich vlastní blbosti mi přijde dost kontraproduktivní…
😉
Na druhou stranu – tys socialismus nezažil, vid? – stupiditě tehdejších úředníků a politiku ti unijní nesahají ani po kotníky…

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ivzez

DirektivY. A nejsou.
Některé jsou lepší, jiné horší…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dr.luha

Už se pomalu dostáváme do bodu, kdy diktatura z Brusele bude horší jak diktatura proletariátu. A když se sečtou příjmy a výdaje, tak ani ty dotace nejsou žádná sláva.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kryšpín

Není to nejhorší, jenom 80% nařízení přichází z Bruselu a je to blíže, dle pamětníků prý se dříve jezdilo na porady do Kremlu a to je o hodně dále než do Bruselu

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Najprv si treba ujasniť, čo to tá „direktíva“ vlastne je:
direktíva, prípadne smernica, sú zásady, príkazy, inštrukcie upravujúce, určujúce istú činnosť

„Nejsou direktivy z EU už nápadně podobné těm z dob reálného socialismu, tedy kromě dotací?“ prirodzene, že sú podobné a nielen tým z dôb reálneho socializmu, ale aj z predchádzajúcich spoločenských zriadení… Ak chce EU, vlastne nielen EU, ale každá spoločnosť všeobecne (bez ohľadu na jej politické a ekonomické zameranie) prežiť, rozvíjať sa, musí sa riadiť aj istými zásadami, direktívami smerujúcimi k dosiahnutiu ci­eľa.

PS.
Jestvuje aj iný spôsob direktívy a presadzovania si vlastných záujmov – použitie ozbrojených síl:
1968 – obsadenie ČSSR vojskami Varšavskej zmluvy
2017 – nedávny raketový útok v Sýrii
„A. Mohol to byť len varovný výstrel. Raketový „tweet“. Útok na asfalt a budovy sýrskeho letiska, ktorý vojensky neznamená a nemení nič. Len ukazuje odhodlanie Američanov trestať prekročenie „červenej čiary". A zakročiť.
B. Mohol to byť úder, ktorý má zatiahnuť Spojené štáty a spojencov (Britániu) do leteckej vojny proti sýrskej vláde. S cieľom zastaviť stabilizáciu Sýrie v réžii Asada a zásadne zmeniť pomery síl. Teda reštartovať konflikt. Tak, aby už prevahu nemali Irán a Rusko.
C. Mohol to byť útok, ktorý má vojensky zmobilizovať Západ, aby celkom zlomil a vyradil Rusko z hry. Aj za cenu vojny Západ – Rusko na Blízkom východe." https://www.ak­tuality.sk/cla­nok/461659/ko­mentar-daga-danisa-trump-dopadol-ako-obama-zlomili-ho/?utm_source=a­zet.sk&utm_me­dium=box-magaziny-aktuality&utm_con­tent=clanok2&ut­m_campaign=HP-new2#

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

dr.luha: žádná diktatura ze strany Bruselu neexistuje. Komu se tu nelíbí, může odejít – viz brexit. Co je to diktatura proletariátu, jsi zřejmě asi na vlastní kůži nezažil. Jen tak na okraj: z dotací EU jsme získali o pár set miliónů víc, než jsme do fondu EU vložili. Tak proboha už nikdy neber do úst pojem „diktatura proletariátu“, když nevíš co to je 🙂

před 2578 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
dudu

Takovou otázku může položit jen ten, kdo tuto novodobou dobu temna nezažil. A tou tzv. diktatura proletariátu nesporně byla.

před 2578 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek