Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nejsou vidět žádná síťová připojení, PC je normálně na síti

Zdar, dostal se mi do pazourů PC, kde normálně funguje síť, můžu prolízat net i okolní PC, ale v síťových připojeních nejsou vidět žádné ikony. Pokud obsah okna přes F5 obnovím, tak to píše, že nelze načíst seznam síťových adaptérů, zkontrolujte, jestli je spuštěna služba Síťová připojení (je nastavená na automaticky a běží - kontroloval jsem). Síťovka byla integrovaná, Intel PRO/100 VE, tu jsem zkusil vypnout a nainstalovat normální Realtek 8139D, ale chová se to stejně. OS je WinXP Prof SP2 CZ. Prosím o nakopnutí, co mám kde ještě zkontrolovat, přeinstalovat, odinstalovat... Dík.

loading...
Předmět Autor Datum
v jiném threadu jsem narazil na toto: Neco, jako kdyz zastavis sluzbu pro spravu sitovek, tak sitov…
lední brtník 28.06.2011 00:11
lední brtník
Dík, zkusím zkontrolovat ty práva v registru. SP3 tam určitě dám taky, nevidím důvod proč ne, žádný…
mia 28.06.2011 08:24
mia
Vypadá to na kompletní reinstalaci, v registrech jsou domiškovaný práva, spousta klíčů je zamknutých…
mia 29.06.2011 08:01
mia
Vyřešeno, vrátil jsem se k bodu obnovení o pár dní nazpět a pak šel nainstalovat i SP3. A síťová při… poslední
mia 29.06.2011 23:43
mia

v jiném threadu jsem narazil na toto:

Neco, jako kdyz zastavis sluzbu pro spravu sitovek, tak sitovky pracuji dal, ale spravce sitovych pripojeni mas prazdneho.

nenapadá mě kterou službu měl jafi na mysli, ale vrtá mi to hlavou.

zrovna stahuju nějaké porno, až to skončí připojím se do práce, mám tam cosi poznačené.*

OS je WinXP Prof SP2

ale fuj. pokud nebrání nekompatibilita nějakého obskurního programu/driveru, už několik let tam měl být sp3. jeho doinstalace by to možná dokázala spravit.

*) tak kdysi u nás šlo o jiný případ - ikona síťové připojení byla zobrazená, ale místo vlastností zobrazilo vždy chybu, nešlo nastavit. pomohlo znovu zaregistrovat knihovny - přejít do adresáře system32, spustit příkazy:

regsvr32.exe netshell.dll
regsvr32.exe ole32.dll

(měnit parametry takového připojení jde i binárně přes registry, ale nic moc).

když se síťové připojení nezobrazuje vůbec, mohou být někde chybějící práva. buď cosi v gpedit (tam se mi blbě hledá), anebo práva u u položek v registrech. hw bych ještě našel, ale "síťová připojení" mě nenapadá kde jsou.

Vypadá to na kompletní reinstalaci, v registrech jsou domiškovaný práva, spousta klíčů je zamknutých a nejde ani převzít vlastnictví ani nastavit nějaký rozumný práva, SP3 nejde nainstalovat vůbec, zhučí to na nějakou chybu, aktualizace se nespustí, protože nebyl nalezen nějaký modul... SFC -scannow chce instalační CD, ale když mu ho podstrčím, tak ho odmítne... prostě humus, odstřelit, zformátovat a znovu. Hlavně že je tam komrdesát her :-(

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...