Předmět Autor Datum
po "mensi" uprave flesky nemuzu ji vratit spatky po jaké úpravě? čím? zkus zrušit její oddíl ve spr…
lední brtník 27.03.2011 12:34
lední brtník
Jedna se o upravu,aby jsem mohl nainstalovat nejaky aplikace do LCD TV Samsung.. Skousel jsem,ale bo…
BAGR3210 27.03.2011 12:50
BAGR3210
"základní" typ na obrázku je to čemu nápověda ms později říká běžný typ, jde o normální disk a patří…
lední brtník 27.03.2011 13:41
lední brtník
Hmm...jde vice mene o to,ze pred tim vse HDD byly jak "primarni" a az kdyz jsem chtel odtranit tu fl…
BAGR3210 27.03.2011 13:49
BAGR3210
kdyz jsem chtel odtranit tu flesku,"prebehlo" to na jednoduchy-dokonc dynamicky takže si konečně po…
lední brtník 27.03.2011 15:07
lední brtník
Abych byl presnejsi..Jelikoz jsem se chytal cehokoliv,skousel jsem v kontex.nabidce kliknout na "VYT…
BAGR3210 27.03.2011 19:16
BAGR3210
Neviem ako si zmensil velkost tej flashky, pretoze win pokial viem normalne neumoznuje vytvarat oddi…
poihu 27.03.2011 15:41
poihu
Nasiel som nakoniec aj poslednu verziu BootICE prelozenu do anglictiny, tuna - bootice.narod.ru mozn…
poihu 27.03.2011 18:23
poihu
Prosim Vas,jak mam prevest dynasmicky HDD spatky na "zakladni"?
BAGR3210 30.03.2011 09:52
BAGR3210
Nelze.
jirka44 30.03.2011 10:30
jirka44
He he he...diky,takze reinstal..:beer:
BAGR3210 30.03.2011 10:39
BAGR3210
Možná. http://pc.poradna.net/q/view/626082-dynamicke-disk y?page=r626137#r626137
karel 30.03.2011 10:52
karel
Dik,ale uz je pozde... ale aspon mam na priste.. :)) poslední
BAGR3210 30.03.2011 10:57
BAGR3210

po "mensi" uprave flesky nemuzu ji vratit spatky

po jaké úpravě? čím?
zkus zrušit její oddíl ve správě disků, a vytvořit znovu.

nechtene prevedl v PC HDD z primarnich na jednoduchy

co to je u tebe "jednoduchy" - proč vymýšlíš vlastní termity, a nepoužiješ označení které požívá správa disků nebo jiné partition managery?
oddíly jsou primární, mohou být aktivní, nebo rozšířené (extended). disky v nich bývají logické - a na odpad "dynamické disky" raději zapomenem. tys udělal co? zkoušíš dělat s jedním diskem raid pole?

"základní" typ na obrázku je to čemu nápověda ms později říká běžný typ, jde o normální disk a patří do něj primární i extended disky. v pc v normálních rukou bys měl mít "základní" uvedeno u všech oddílů, pokud zrovna neusiluješ o raid.

zrůdný je naopak ten dynamický disk, dokonce na systémovém disku - tam ani nemá velkou cenu takový paskvil zálohovat - i když acronis true image 2011 to umí, včetně převodu na normální, chceš-li základní disk.

jedna technická: mít své disky (ne)pojmenované "nový svazek" znamená, že si je zase někdy při nějakých diskových operacích spleteš a přeformátuješ nesprávný disk.

tvá výměnná flashka má na sobě připravený oddíl "fat16", který umí maximálně 2gb. bych se divil že samsung neumí fat32 - s tím využiješ plnou kapacitu flashky.
ale protože správa disků ukazuje něco jako disk i:, dole zase j:, přitom vlastní oddíl nezobrazí - nechal bych přeformátování raději jiné verzi windows, nebo stáhl známý "hp usb disk format".

Hmm...jde vice mene o to,ze pred tim vse HDD byly jak "primarni" a az kdyz jsem chtel odtranit tu flesku,"prebehlo" to na jednoduchy-dokonc dynamicky..Proto se ptam,jestli to na chod PC vadi.
Kdyz kliknui na ty "jednoduchy" tak tam neni v nabidce "prevod" na jiny druh HDD-tudiz usuzuji,ze zmenit je na primarny,zakladni,apod bych musel pres formatovani..

Acronis je jeste i placeny.Delal jsem jednou s nim a pak jsem stejne musel vse reinstalovat-ano,zrejme maloo skusenosti..

Flesku jsem uz skousel prejmenovavat,naformatovat jak FAT a FAT32,bohuzel,furt nelze-resp.: nezobrazi nabidku "ODstraneni oddilu",ani vytvorit novy..Uz se mi to taky stalo a jak pises,dal jsem ho do jinyho PC a tam to uz jelo udelat..Bohuzel,tentokrat to nejde ani na jinem PC..a ani jinem OS..

kdyz jsem chtel odtranit tu flesku,"prebehlo" to na jednoduchy-dokonc dynamicky

takže si konečně pojmenuj ty disky, ať příště vidíš do čeho rýpeš. a pochopitelně to "přeběhlo" samo, jako vždy. že přeformátování flashky na fat16 nijak nesouvisí s ostatními disky, je snad jasné i blondýnům.
chodu pc to zatím nevadí, jen se o něco zvýšilo riziko ztráty všech dat na těch discích.

jinak máš celkem pravdu, samotné windows neumí zpět převádět obsah dynamických disků na běžné, samotný ms doporučuje jen formát.
takže pokud chceš zachovat jakousi šanci na obnovu spadlého systému nebo záchranu dat z toho disku, daní za to je sehnat někoho s novou verzí disk directoru.
upozorňuju že produkty acronis do verze 10 jsou silně obrázkové a graficky názorné, bez nepřehledných průvodců ve stylu w7. pokud se ti i tak povedl výsledek...

Delal jsem jednou s nim a pak jsem stejne musel vse reinstalovat

...pak mě nenapadá co jednoduššího ti doporučit, aby obsah tvých disků byl před tebou v bezpečí.

obsah flashky je nejspíš zničený. protože se ti nepovedlo napsat čím jsi to převáděl, a proč zrovna pokus o fat16, ani jestli jsi zkoušel ten hp formátovač, nemá cenu to řešit. flashku zahoď.
anebo jestli si pokusně tykáš s linuxem (stačí live), zkus vytvořit fat32 oddíl tam.

Abych byl presnejsi..Jelikoz jsem se chytal cehokoliv,skousel jsem v kontex.nabidce kliknout na "VYTVORIT ZCADLO..." atim se mi prevedli HDD na dynamicko-jednoduche..
O pojemnovani HDD to teda nema nic spolecnyho,jelikoz jsem klikal na USB klicenku..dalsi vec je,ze se jedna o "klicenku" od Corsair-a,proto to i resim,jinak bych ji zahodil a koupil jinou..O obsah mi nijak nejde,jen abych dostal spatky velikost a vubec,"flesku" spatky v puvodnim stavu.. :-D

Arconis-u bohuzel neverim,at to zni jak-koliv...Samozrejme,ze je to i moje chyba,jelikoz s nim nemam skusenosti..zatim jen vykam,tak nevim,jestli to tam nejak poresim..

Jedna se o program win32diskimager ktery je zrejme od SamyGO,ne primo od Samsungu..

Neviem ako si zmensil velkost tej flashky, pretoze win pokial viem normalne neumoznuje vytvarat oddiely u vymenitelnych medii (urcite to nejde vo win 7, win xp neviem ale myslim ze ani tam nie). Existuje na to taky programcek na vytvaranie a mazanie oddielov na flashdiskoch, botoovatelnych flashdiskov a pod., vola sa BootICE, je to ale cinsky program, posledna verzia sa da stiahnut tu - BootICE problem je ze kedze je cinsky tak je cely v cinstine :-? a neobsahuje moznost prepnut do ineho jazyka. Na nete sa ale da najst aj verzia s anglickym prekladom, ale zial nie posledna verzia programu. Musim ale dorazne upozornit kazdeho, ze ak nevie co robi, nech s tym programom radsej nic nerobi pretoze si s tym moze seriozne daco rozdrbat. Verzia 0.8 ktora sa da najst s aglickym prekladom ale dajako mrzne pod win7 64bit. Pod inym os som zatial neskusal.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru