Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nelze překopírovat DVD disky

Dobrý den,
Prosím o radu, jak dále postupovat.
Měl jsem v pc zapojenou vypalovačku LG přes IDE cca 2,5 roky. Fungovala bez problémů, ale asi před 3 týdny při kopírování DVD disků (domácí video bez ochrany-ve formátu DVD ROM), mi asi při čtvrtém kopírování nevypálila nějakou závěrečnou seqvenci a disk se v pc tvářil buď jako prázdný anebo se nespustil obvyklým způsobem. V DVD recordéru a přehrávači se pak takto vytvořený disk zasekl a nešel běžným způsobem ani vysunout. Používal jsem NERO 6, originální DVD jsem pomocí něj zkopíroval na pevný disk (image) a tuto seqvenci pak pomocí tohoto programu vypaloval na DVD disk Pannasonic-R. Podotýkám , že jsem takto vypálil spousty těchto disků bez problémů a vlastně i ten den, co mi to dále pak nešlo.
Zkoušel jsem pak tento obraz (image) vypálit na jiné disky, ale šlo to bez problémů jen na DVD-RW. Na -+R šlo bez problémů vypálit jen data.
Rozhodl jsem se pro novou vypalovačku ASUS DRW-20B1LT , zapojení přes SATA.Jaké bylo moje překvapení, když se chovala úplně stejně, jako vyřazená LG. Nainstaloval jsem přiložené NERO 8, data jdou opět vypálit bez problémů, ale nově zkopírovaný DVD(image) nejde opět vypálit, dobře neproběhla ani simulace vypalování a to ani na DVD RW.
Předpokládal jsem, že na vině může být nějaká aktualizace (používám XP Home servis Pack 3,které již zavinili dost kolapsů HW), vrátil jsem tedy změny pomocí obnovení systému do doby, kdy vypalování šlo bez problémů, ale překopírování pak šlo jen na DVD RW, nikoliv DVD-R.(i pomocí NERO6.)Obdobně zkrachovalo vypalování přes Power producer,(dříve také šlo)

Prosím dejte vědět, zda neznáte nějaké řešení tohoto, pro mne záhadného problému.

Děkuji předem za Vaši odpověď.

Předmět Autor Datum
Já bych tipoval nějakou protipirátskou ochranu
nononot 29.01.2009 12:29
nononot
Ja taky.
mif 29.01.2009 12:31
mif
"Já bych tipoval nějakou protipirátskou ochranu" nainstalovany "wmp 11"?
kmiki 29.01.2009 15:07
kmiki
Tak díky, tohle mne nenapadlo, ale něco na tom bude. Pamatuji se, jak při instalaci WMP11 to nahráva…
Jardanov 01.02.2009 19:24
Jardanov
Vyzkoušej ImgBurn. Při vypalování pozoruj log. Při chybě ho sem zkopíruj, ať se ví co se děje. Poku…
kmochna 29.01.2009 15:13
kmochna
Tak převelicé díky, tenhle program opravdu kupodivu opravdu šlape, zřejmě umí obejít ochranu, kterou…
Jardanov 01.02.2009 19:36
Jardanov
Tak jsem jásal předčasně,imgburn. mi dobře vypálil 2 DVD, ale pak začal dělat problémy.I když vypalo… poslední
Jardanov 03.02.2009 10:09
Jardanov

Tak díky, tohle mne nenapadlo, ale něco na tom bude. Pamatuji se, jak při instalaci WMP11 to nahrávalo jakýsi ochrany, ale zajímavý bylo, že při vypalování ten kritický den šlo vypálit ze stejnýho image 3 DVD disky a čtvrtý pak nešel a následně již pak už nic.
No zkusil jsem tedy 11 odinstalovat, ale bohužel ani s WMP 10 se problém nevyřešil.(stejně tak obnovení systému před bod, kdy vypalování ještě šlo). Teď si opravdu však myslím, že WMP11 za to může a že mi nějakou ochranu do pc nainstalovala, a již nepůjde zrušit, jen znovu přeinstalováním celého Windows. To se mi tedy ale vůbec nechce a tak jsem vděčný za druhou nápovědu, zkusil jsem tedy další vypalovací program imgburn a ten světe div se tuto ochranu obejde a DVD z image vypálí(zaplať pánbůh, rsp. autorovy nápovědy). Proč ale nejde Nero 6-8, včetně např. Power producer je však záhadou. Několik známých problémy s WMP 11 má, sice jinýho rázu, ale asi však opravdu platí pravidlo, že každá nová instalace nový verze nebo programu může způsobit pozdější problémy.
Takže-díky za navigaci, Jordanov

Vyzkoušej ImgBurn. Při vypalování pozoruj log. Při chybě ho sem zkopíruj, ať se ví co se děje.

Pokud bude roz*rdaný win rozhraní (SPTI) použij jiný vypalovací motor (vše v imgburn). Dobrý zkušenosti mám s elbynou a vso couffinem, nic nezkazíš i v ASPI od Adaptecu.

Vše zde (včetně češtiny): index.php

Tak převelicé díky,
tenhle program opravdu kupodivu opravdu šlape, zřejmě umí obejít ochranu, kterou jsem si nějakou blbostí asi sám do pc nainstaloval, viz předchozí odpověď, zřejmě tedy WMP11. Spadl mi opravdu velký balvan ze srdce, jelikož jediný možný řešení jsem již viděl jen přeinstalováním Windows, což mi radilo několik "profesionálních" opravářů pc. Do tohoto se mi tedy vůbec nechce a tak se bez oblíbených vypalovacích programů Nero6-8, Power Producer klidně obejdu. Tak díky Kmochno, dokud tenhle program bude fachčit, ušetří mi to díky Tobě mnoho nervů a hlavně času.
Ještě jedno díky Jardanov.

Tak jsem jásal předčasně,imgburn. mi dobře vypálil 2 DVD, ale pak začal dělat problémy.I když vypalovací test dopadl dobře, samotné vypalování ztrozkotalo na konci nebo hned ze začátku hláškou např.: Žádost nebylo možno provézt z důvodu chyby zařízení I/0, s dalšími kódy, neumím je sem však překopírovat jako text.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru