Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nelze se připojit k jiné wifi síti

Tento problém nemám já, ale moje kamarádka; proto neznám všechny info do detailů, ale bude se snažit odpovídat na doplňující dotazy.

Jedná se o notebook s WinXP a wifi adaptérem (Atheros?). Doma je zřízen internet od místní firmy, notebook se připojuke k APčku, který je v domácnosti. Připojení je automatický a funguje bez problémů.

Kdekoli jinde, třeba ve škole se nedají zobrazit bezdrátové sítě. Normálně se dá v Ovládacích panelech zobrazit dialog se vyhledanými okolními sítěmi. V tomto případě však WinXP zobrazí něco ve smyslu, že je nelze zobrazit, neboť je používána jiná aplikace (Atheros manager?).

Takže: Co udělat, aby se zachovalo stávající nastavení pro připojení do wifi sítě doma a šlo se připojit i k dalším sítím?

Budou-li třeba další info, dodám.

Pavel

Předmět Autor Datum
Ten Atheros používá ulititu od výrobce proto je vypnuté klasické windowsovské vyhledávání sítí. Dá s…
Skipi 13.05.2010 20:34
Skipi
Super, díky za naději. Restart by nevadil, to už je daň za takový řešení. Pokud by ses teda na to mo…
Pavel 13.05.2010 20:57
Pavel
Ještě mě napadlo ať zkusí vyhledat sítě v té Atheros ulititě (určitě jí tam někde najde na systémové…
Skipi 13.05.2010 21:30
Skipi
- start manageru vypni přes msconfig.exe, - zkontroluj že je nastartovaná služba wzcsvc (asi automat…
lední brtník 14.05.2010 08:40
lední brtník
Tak jsem to našel: Bezdrátové připojení k síti-vlastnosti. Bezdrátové sítě. Konfigurovat bezdrátové…
Skipi 14.05.2010 08:49
Skipi
Da sa to uplne jednoducho tak ze ju naucis pouzivat ten atheros manager, urcite ma ikonku vpravo dol…
MM.. 14.05.2010 21:33
MM..
Chlapi, vážně díky za všechny rady, zítra se na ten noťas kouknu. Zatím máte u mě virtuální pivo. P…
Pavel 14.05.2010 22:23
Pavel
Takže situace je taková, že v té aplikaci Atheros nakonec jde zobrazit ty okolní bezdrátový sítě; či… poslední
Pavel 16.05.2010 13:48
Pavel

Ten Atheros používá ulititu od výrobce proto je vypnuté klasické windowsovské vyhledávání sítí. Dá se mezi tím přepínat ale je důležitý restart systému. Používám to na svém noťasu ale bohužel ho mám v práci a z hlavy si postup moc nevybavuji ale zítra pokud bude třeba tak to tu popíšu (tuším že se ta utilita musí nějak vypnout nebo zakázat, ale mě vyhovuje lépe než to windosowské).

Ještě mě napadlo ať zkusí vyhledat sítě v té Atheros ulititě (určitě jí tam někde najde na systémové liště nebo v programech). Ona ta domácí síť tím byla asi určitě vyhledána a zprovozněna jen o tom dotyčný asi netuší a až se jí naučí ovládat tak se možná ani k win vyhledávání nebude chtít vracet.
http://www.netgate.com/support/Drivers/STA_24071bi n/ACU/Manual/
http://www.google.cz/#hl=cs&source=hp&q=atheros+cl ient+utility&aq=8&aqi=g10&aql=&oq=atheros&gs_rfai= &fp=941a32cefd6db373

Tak jsem to našel: Bezdrátové připojení k síti-vlastnosti. Bezdrátové sítě. Konfigurovat bezdrátové sítě pomocí systému windows (zafajfkovat).
Ještě jsem se díval do správce úloh a ten atheros spouští em500ag.exe alespoň mě.
Jinak ty Atherosky jsou spíše dělány pro linux kde se s nimi nechá bezvadně kouzlit. Ovladačů pro win je poskromnu a ještě málo který funguje.

Da sa to uplne jednoducho tak ze ju naucis pouzivat ten atheros manager, urcite ma ikonku vpravo dole a daju sa v nom aj vyhladavat siete a aj pripojit sa na ne.

Prepnut na klasicke Windows hladanie sieti sa to da (tiez v tom manageri alebo vo Win - vlastnosti wifi niekde v rozsirenych neviem zhlavy kde), ale potom by si z nej musel vytiahnut ze jake heslo ma ta jej domaca wifi siet, a kedze je jasne ze heslo asi nevie by som do toho nedrbal a pouzival ten atheros manager.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru