Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nelze zformátovat polovinu půleného hardisku ?

Dobrý den. Obracím se s dotazem formátování HD. Hd /fyzicky pouze jeden/ je půlen na dva, na jednom je původně /C:/nainstalované Vindows Vista. Nyní mám na druhém Vindows 7 /E:/. Nemám však již o data na první polovině Hd zájem a chtěl jsem ho zformátovat. Pokud se tak pokusím učinit a systém běží z druhé poloviny, stejně se mi ho nedaří zformátovat s chybovým hlášením WINDOWS WAS UNABLE TO COMPLETE FORMAT. Formátování tedy ani nezapočne. Jak tedy docílím zformátování této poloviny HD ? Děkuji

Předmět Autor Datum
systém běží z druhé poloviny ..nebude tak zcela pravda. první oddíl nejspíš obsahuje boot manager -… poslední
lední brtník 07.11.2009 10:51
lední brtník

systém běží z druhé poloviny

..nebude tak zcela pravda. první oddíl nejspíš obsahuje boot manager - ať už společný pro oba systémy, nebo špatně nainstalovaný jen pro ten druhý systém.
vidět by to bylo v nějakém partition manageru - který logický disk je označen jako bootovací (active).

jak funguje bootmanager u visty/w7 netuším, u xp by stačilo jen překopírovat její 3 soubory z rootu starého oddílu na nový, a přesměrovat (partiton managerem) start na nový oddíl.

je možné nabootovat z cd s nějakým tvořičem disků (=partiton manager:), z něj zformátovat první oddíl disku. potom nabootovat z instalačního dvd windows7 - na úvodní stránce vlevo dole má být odkaz pro obnovu startovních souborů, aspoň vista to tak měla.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru