Avatar uživatele
bolak

Chováte se na internetu stejně jako v reálu?

Doplňuji:
Drap: V reálu se chovám míň upjatě, tady to většinou nejdřív tak třikrát promažu než to odešlu, sám sebe zcenzuruju, odfiltruju zbytečné průpovídky, zredukuju humor na minimum a snažím se o to abych nikoho neurazil. To v reálu tohle moc často nedělám, hlavně proto že se mi toho honí v hlavě tak moc… a chci toho říct tolik..a nemůžu, musím si vždycky vybrat jenom jednu větu, kterou můžu říct, abych nevypadal narušeně a tak vybírám a hodnotím, která z těch myšlenek je ta pravá, která to nakonec bude, ale to pak zas většinou vypadám jako ňouma, když před každou odpovědí musím půl minuty přemýšlet, a tak to teď řeším tak že prostě řeknu to první co mě napadne. Kdysi nám totiž na škole říkal jeden psycholog, že octneme-li se v krizové situaci, máme dělat to první co nás napadne. Já teda když jsem v krizový situaci, tak tohle dělat nemůžu, protože první věc která mě vždycky napadne, je že se mi chce kadit, ale jinak se tohodle pravidla držím zuby nehty, a protože víceméně každou situaci považuju za krizovou, říkám a konám vždycky to první co mě napadne.

Jo, a v reálu se taky míň drbu v rozkroku, hlavně proto že na mě furt někdo čumí.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: bolak

Zajímavá 9Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, anonym, aramah, kapka, iceT, hanny 2, anonym, WeeBear, briketka10 před 4513 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Ne. V realu jsem pekna svine. Tady … , kvuli svedomi si to jen " vyrovnavam ". !!
:-p -iv-

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
hanny 2

Ano,snažím se být „svá“ vždy a všude.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
kropitko

Snad stejně, jen v reálu jsem více kamarádská. Dokáži z lidmi lépe komunikovat, protože na ně vidím, vím jak se tváří, jak gestikulují, dá se odhadnout jací jsou, co si myslí. Tady jsem nedůvěřivá, je to také tím, že jsem se již tady víckrát spálila, myslela, že ten je takový a ta taková a pak jsem zjistila, že to tak není. V reálu je to celé jiné,,,spousta nedorozumění se i lépe vyříká.
Můžu se usmát, mohu zvýšit hlas, mohu se ušklíbnout, mohu někoho obejmout a poplácat na rameni. To se tady prostě nedá. Takže se nedá srovnávat reálný a internetový život,,:-(

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Andělé

Jsem upřímná,nic mi nestojí za to,abych se přetvařovala. Nesnáším to. Jsem všude taková,jaká jsem. Kdo mě neveme,jeho problém,ne můj…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Chybí mi pohled do očí,celkový dojem z člověka,tón jeho hlasu.Nejsem tady stejná,jako v „reálu“.Tam jsem daleko tvrdší,kritič­tější,kamarád­štější,emotiv­nější,prostě tam žiju svůj život se všemi klady a zápory.Jen je mi tady někdo sympatičtšjší více,někdo méně,ale kdoví,jaké by to bylo v „reálu“.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
WeeBear

Zcela jistě, chovám se tak automaticky. Je špatný zvyk být jiný na internetu i v realitě. A mnohdy se nevyplácí, co slýchám od známých. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Víceméně ano. A ty ?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jendahun

Ne,tady nad otázkou většinou přemýšlím.V reálu nejdřív dělám a pak přemýšlím,proč jsem to udělal.Bohužel.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Samozřejmě, že nikdo z nás, ač se snažíme sami před sebou jevit jako poctiví a spravedliví. Jediná iv je upřímná, i když u ní je to tradiční póza v nadsázce.
Zkuste si objektivně odpovědět zda se třeba chováte naprosto stejně v tramvaji jako doma. No jasně, že ne, pokaždé je to jiné prostředí a hlavně jiní svědci.
Jak byste si jinak vysvětlili skutečné průzkumy, kdy např. na seznamkách se až 80% lidí stylizuje za lepší než v reálu? Každý se nějak pokoušíme vylepšit svůj obraz oproti vědomí vlastních chyb a nedostačivostí.
Ale nermuťme se, jedná se o naprosto přirozené modely sociálního chování, o němž se učí na všech sociologiích.
Jen musíme nalézt odvahu nenalhávat si do kapsy.
Vždyť i tyto odpovědí jsou tendenční a ovlivněné sugestivním morálním apelem obsaženým už v samotné formulaci otázky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

Ve skutečnosti nemám tak spisovný projev jako tady na odpovědích.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
briketka10

a zas jedna taková,
mně se chce úplně něco jinýho než Tobě, když to čtu, jinak se chovám taky normálně v reálu..
tady na nás si jako víc dovoluješ, ale směju se prima, doma ve škole, nebo kde jinde se nacházíš jsi mírný beránek, maska co, póčkej až Ti na to přijdou uvidíš..

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
MILAN1961

proč bych se tady měl chovat jinak než v realu

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
venkovan

Prakticky ano. Alespoň doktoři v Bohnicích a Dobřanech mi to říkali.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek