Avatar uživatele
anonym

Nemate nějakou zkušenost se zesplatnenym úvěrem?

Jak jsem tu již ráno psala o úvěru , dnes jsem s nimi mluvila a snažila se nějak dohodnout splátky…bohužel mi řekli že už je pozdě a ze úvěr mam zaplatit do 28.8. Pak se to bude resit soudní cestou. A ze i nadale mam platit kolik budu moct…takže mám čekat nějakou vymahaci firmu a nebo při nejhorším exekuci :((((.nemate nějakou zkušenost se zesplatnenym úvěrem? Nebo komu to banky předávají a jestli mi i něco přijde do prace? Hrozim se toho co me ceka
Doplňuji:
Ano práci mám.takze čekat jen exekuci ? Nic jiného jako např. Inkasni oddeleni kde se domluvim na splátkách není? Omlouvám se ale nerozumím takovým věcem.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3508 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
setapouch

Co te ceka… Pokud dojde az na exekuci, tak:

Co bych doporucil: pokud mas neco, co ma velkou citovou hodnotu, preved to pred exekuci na nekoho jineho. Vyber penize z uctu ve vysi dvojnasobku zivotniho minima – pri zabavovani majetku ti prave tuto castku musi ponechat. Pozadat o vyplatu mzdy v hotovosti – aby se nestalo, ze ti mimo exekuce na mzdu zablokuje ucet a ty zustanes bez penez. Pokud mas na uctu vic penez, zaloz si dalsi bankovni ucet v jine bance (idealne bezplatny, par jich je). Kazda banka ti musi kazdy mesic umoznit vyber ve vysi dvojnasobku zivotniho minima, i kdyz je na uctu exekuce. Tyto penize vyber hned, jak je to mozne (pozor na kolizi s exekuci na majetek). Zkus se s exekutorem dohodnout na splatkovem kalendari, treba nic z tohoto nebude nutne.
Dal plat uver, pokud mas z ceho. A az neco zaplatis, znovu se obrat na banku. Drzim palce.

Pro ostatni: asi to vypada, ze se pokousim radit, jak oje*at veritele. Ale tak to neni, pokousim se radit, jak prezit. Protoze jsem si necim podobnym prosel a mel jsme stesti, ze mi jedna osoba nabidla pomoc. Bez ni bych to nezvladl.
Doplňuji:
„Dal plat uver, pokud mas z ceho“ – mysleno dokud nedojde k exekuci, pak uz to nema smysl.

Upravil/a: setapouch

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marvin777

Zesplatnění úvěru je konečná u věřitele. Pohledávku po 28.8. předá k vymáhání buď inkasní agentuře (to je asi příliš libozvučný název) nebo podá žalobu k soudu, aby získal exekuční titul. Jestliže jste sepisovala exekutorský zápis, exekuční titul už mají a mohou pohledávku od 28.8. předat k vymáhání exekutorovi. Dále platí, co napsal setapouch.

Jestliže nemáte nějaké výrazné dluhy a nejste v bankovních či nebankovních registrech, pokuste se zajít do jiné banky a požádat o úvěr, kterým byste doplatila tento první. Přestaňte se hlavně děsit, lidí jako jste Vy, je spousta, nebojte. Důležité je postavit se problému čelem, pak se dá s věřiteli mnohem lépe jednat. Do banky zkuste zajít tak jako tak, i když nějaký ten dluh po splatnosti máte, záleží na bankách, jestli Vás vyhodnotí jako rizikového klienta. Mohou Vám půjčit i tak, jen s vyšší úrokovou mírou. Jako poslední možnost zkuste úvěr u Cetelem, rádi půjčují i vyšší částky. Nikdy nechoďte s úrokovou mírou nad 20% (ideálně ani s RPSN). Jiné nebankovní společnosti nedoporučuji, mají většinou nehorázné úroky.
Exekutoři za Vámi do práce chodit nebudou, ani inkasní společnosti. Jen Vám asi budou častěji volat domů, popř. do práce (toto se týká jen inkasních společností, ne exekutorského úřadu). Přebírejte veškeré písemnosti, jejich ignorací si nepomůžete, protože se 10.dnem považují za doručené (fikce doručení ode dne, kdy byly připravené k vyzvednutí).

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Pepa25

Nemám. Jak velký je to úvěr (v porovnání k výši tvého platu). Teoreticky je možné to do toho 28.8. splatit, ne? Pokud ještě nejsi v registrech atd …

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
setapouch

Nektere firmy (vc. bank), maji opravdu inkasni oddeleni. Nektere rovnou predavaji pohledavky jinym firmam – inkasnim agenturam (mimochodem, nekdy je vlastnena tou puvodni firmou :) ). Nektere az kdyz je inkasni oddeleni neuspesne. A nekdo to rovnou da k soudu s navrhem na exekuci. Opravdu nevim, jak to je u teto banky.

Muze byt tve plus, kdyz prokazes snahu zaplatit a dohodnout se. Ale na to jeden telefonat nestaci, veritel musi videt, ze mu penize opet zacaly pravidelne chodit.

před 3508 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek