Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nemohu se přihlásit na účet

Dobrý den, mam takový problém, v týdnu jsem telefonicky pomáhala mamce zaheslovat přístup na notebook s win 7( chtěla tam dát heslo kvůli mladší sestře, aby pořád jen nevysedávala u PC), tak ho tam mamča dala, ale když se pak sama chtěla přihlásit, tak jí to nešlo. Celý víkend se to snažím nějak rozchodit a přišla jsem na to, že na úvodní obrazovce při přihlášení je najspíš zaplá anglická klávesnice no a naše mamča tam dala heslo s diakritikou. Když do systému najedu přes opravu počítače přes F8, tak mi to heslo vezme i s diakritikou, protože tam si zadám jazyk pro klávesnici český, ale nepustí mě to nikam do systému, kde by se dalo heslo změnit. Je nějaký fígl na to, jak klávesnici přepnout před zadáním hesla? Zkoušela jsem i heslo odstranit přes příkazový řádek, ale nějak to nejde. Heslo znám, jen myslím, že je problém při přihlašování v tom, že ta klávesnice je zaplá v angličtině, protože i windows jde v angličtině.. Poradí někdo co s tím? Zítra brzo ráno zase odjíždím na 14 dní pryč, tak bych to chtěla mamce zase zprovoznit, aby jsme mohly aspoň skypovat :-)

Předmět Autor Datum
přesná verze windows? je to "home"? pak by to mělo mít letitou bezpečnostní chybu windows: při start…
lední brtník 28.08.2011 13:33
lední brtník
je to windows7 Ultimate. Nevidím tam nikde na té přihlašovací obrazovce možnost přihlásit se jako ad…
win 7 28.08.2011 13:42
win 7
kdybys tam neměla nejspíš málo legální verzi, tak se do těch win7 přihlásíš. (prodejci obvykle přiba…
lední brtník 28.08.2011 13:59
lední brtník
Levým alt+shift klávesnice přepínat nejde?
nofu 28.08.2011 13:51
nofu
Nejde, nebo aspoň mi to neukáže jestli se to změnilo a když tam zkouším pak heslo zadat, tak mi stej…
win 7 28.08.2011 13:57
win 7
xp při zadávání hesla ukazuje symbol klávesnice, a jde to s tím alt+shift přepnout. ale když si někd…
lední brtník 28.08.2011 14:01
lední brtník
V levém horním rohu mám při přihláčení čtvereček s výběrem klávesnice (v mém případě jev něm CS, v t…
nofu 28.08.2011 14:14
nofu
Dlouhé "í" se píše alt+0237 (na numerické klávesnici).
nofu 28.08.2011 14:16
nofu
Děkuju moc!!! Jsem tam, stačilo jen to dlouhé "í" :-) děkuju za radu!! Možná stačilo ze začátku jen…
win 7 28.08.2011 14:21
win 7
Rádo se stalo. btw. příště ani nemusíš googlit, stačí se mrknout do character map (mapa znaků) poslední
nofu 28.08.2011 14:26
nofu

přesná verze windows? je to "home"?
pak by to mělo mít letitou bezpečnostní chybu windows: při startu zvolit nouzový režim, přihlásit se jako administrator bez hesla, opravit hesla u ostatních uživatelů.
děckovi založet jeho vlastní omezený účet, bez hesla, kde nemůže nic pokazit.

je to windows7 Ultimate. Nevidím tam nikde na té přihlašovací obrazovce možnost přihlásit se jako administrátor, mám totiž takový podezření, že ten účet (můj starý účet) na který se teď nejde přihlásit je administrátorský.. podle toho názvu co se myslím zadával už při instalaci, ale to už je dávno a tak moc se v tom nevyznám :-(

kdybys tam neměla nejspíš málo legální verzi, tak se do těch win7 přihlásíš. (prodejci obvykle přibalují levnější osekané home verze)

takže stáhnout nějaké to ultimate boot cd -> vypálit .iso -> nabootovat z cd -> zvolit nějaký password changer -> vymazat s ním heslo zvoleného účtu.

Nejde, nebo aspoň mi to neukáže jestli se to změnilo a když tam zkouším pak heslo zadat, tak mi stejně pořád skáče hláška The user name or password is incorrect.. Nebo aspoň teda vědět fígl, jak na ang.klávesnici udělat písmenko "í" Ale to je asi bez šance :-( Nechce se mi kvůli tomu třeba přeinstalovávat celý windows, za prvé by to asi nemuselo dopadnout dobře, zadruhé přijít o všechny data (nemám zálohu) nic moc a za třetí tu ani nemám instalační CD.. Fakt nevím co s tím :-( U nouzovýho režimu to taky nejde nijak obejít, prostě se tam neukáže nikde možnost naject na jiný účet

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru