Avatar uživatele
anonym

Nemyslíte, že by počítačové hry mohly naopak snižovat kriminalitu díky tomu, že si to můžete vyzkoušet virtuálně?

Jakožto jedna z mála legálních možnosti jak zabíjet a dělat věci, které jsou protizákonné bez toho, aby to komukoliv ubližovalo/poš­kozovalo a jakkoliv to bylo proti zákonu. Ukojit ty svoje bláznivé nápady ve hrách. Dnes je tolik možností a tolik násilných her, že je rozhodně z čeho vybírat. Není lepší zabíjet na PC/konzolích, než ve skutečnosti?

Myslím, že díky počítačovým hrám ze mě NIKDY nebude někdo kdo porušuje zákony. Všechny je můžu kdykoliv porušovat ve hře a nebo si pustím akční filmy. ☺

Díky tomu jsem pak tak klidný a vyrovnaný. :)

Proč se tedy tolik útočí na to, že mladí lidé zabíjí kvůli počítačovým hrám? Vždyť to by se pak dalo říci, že ten kdo se dívá na horrory a pak někoho zabije, tak za to můžou ty horrory?! :) Nemyslím si to.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Rokio před 2801 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
luckykubrt

Podle mně to není tak jednoznačné. Třeba u někoho, kdo nerozlišuje mezi virtuálním a tím skutečným světem. Já sám mám raději nenásilné hry. Ale v některých RPG hrách to jde dost těžko vyhnout se bojům. 🙂 A jistě i špatné filmy můžou ukazovat, že je to vlastně „v normě“, když si lidé ubližují. ☹

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Rokio

Tvá otázka je k zamyšlení. Podle mě máš pravdu, protože si teprve při hraní násilné PC hry uvědomíme následky svých činů, které uděláme v PC hře, a tak si i uvědomíme, že konat zločiny v reálu je špatné.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Nuk nuk

Praxe ukazuje opak.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Volný čas a hobby