Avatar uživatele
Kepler

Nemyslíte, že by stát měl více podporovat domácí zemědělskou výrobu? Jak byste to udělali?

Namísto toho nakupování polských a jiných závadných potravin? Jak propagují v Kauflandu: z lásky k Česku.
Současný stav mi připadá jako likvidace českého zemědělství.
http://www.no­vinky.cz/ekono­mika/404395-stada-hospodarskych-zvirat-v-cr-se-za-30-let-scvrkla-o-vic-nez-polovinu.html

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? dudu před 2907 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

myslím si, že český zemědělec bude stejně pěstovat to, co se nejlépe a za nejvíc prodá. pokud český spotřebitel bude kupovat levnější věci, tak asi i zemědělec bude muset prodávat levně. takže zemědělce likviduje výkup, pak překupníci , výrobci a nakonec i konečný spotřebitel.
můj kamarád pěstuje jen obilí a prodává výhradně do Německa. má sklad, obilí suší a pak za velké peníze prodává. nikdy jsem ho neslyšel brečet a jeho zemědělská technika je top

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

České hospodářství už bylo úspěšně zlikvidováno předchozími vládami. Je to otázka dotací, a celého hospodaření EU. Zpracovatelské závody byly rozdány a zlikvidovány. Třeba síť cukrovarů. Náš cukr putoval do celého světa.- Obdobné je to s dobytkem. Po převratu bylo u nás 4,8 milionu kusů hovězího, dnes asi 1,3 mil. Prasat bylo 5,5 mil a je 1,5 mil. Zpracovatelé mléka rozprodáni nebo zrušeni. A obdobné je to se vším ostatním. Jak může zemědělec konkurovat třeba se mlékem, když německý zemědělec dostane na 1l mléka 15 Kč dotací?
Pokud se nezmění, a to asi nikdo ani nechce, vládní politika, bude zemědělství skomírat.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?mosoj Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Nejdřív ji zničí a pak ji bude podporovat ? Kocourkov hadr.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dudu

Tak především, českému zemědělství chybí koncepce a hlavně smysluplné cílení státní podpory. Zemědělci absorbují „na hlavu“ významná podíl dotací. Na rozdíl od soukromníků jsou však dnešní agrodružstva, kvůli nákladům plynoucím z hospodaření na propachtované půdě, podkapitalizována a často přinucena řídit se, namísto selským rozumem krutými zákony tržních mechanismů.

Upravil/a: dudu

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Kdyby to šlo, tak bych podporu začal tím, že vrátím poláky polákům, slováky slovákům, japonce japoncům a evropany EU. Muslimy taky muslimům. No, někde se s tím „domácím“ začít musí! Pak už by stačilo jen rozdat kosy, vědra, hrábě a svačiny a donutit čechy vyrazit do polí. Není to tak složité, jak by se to zdálo.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

boreczech: souhlas, ale je to jen jeden případ. Jde mi o konkurences­chopnost našich zemědělců jako celek. Jistě, výkupní ceny jsou likvidační. Třeba by to spravily dotace, nebo podpora nejefektivnějších způsobů produkce. Přece není možné, aby to jinde ve světě šlo a u nás ne. Nemůžeme se přece stát potravinově závislí na dovozu. Kdo tohle nechápe, je silně krátkozraký.

před 2907 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

Potravinově závislí nebudeme. Až poteče do bot, zachrání nás Andrej Babiš. Už teď si pro podobné scénáře tvoří nezanedbatelné rezervy. Vlastně, za určitých okolností se může stát, že budeme potravinově závislí na Slovensku.

před 2907 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Fór je v tom, že žádné rezervy nemáme a Babiš to nevytrhne. Jen se snižuje státní dluh. A na slovenskou bryndzu se můžu totálně vys…

před 2907 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

Promiňte, že jsem se ftěrkl do debaty ;)

před 2907 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek