Avatar uživatele
summer

Nemáte někdo nějaký kontakt nebo zkušenosti s práci v zahraničí, třeba na farmě sbírat ovoce apod.??

Přes letní prázdniny by jsme se jako studenti chtěli vydat do zahraničí na přivýdělek, nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti popř. kontakt :)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3759 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Danča84

Kontakt bohužel nemám, zkušenosti z druhé ruky ano.
Kamarád si jel „vydělat“ do Anglie, sehnal práci na vrakovišti, makal tam jak šroub 16h/d v zimě, dešti… a „zbohatnul“ asi tolik, že tam musel zůstat o půl roku dýl aby si vůbec vydělal na cestu zpátky…
Jiný známý (ale ten je takový namyšlený – všichni si ze mě sedněte na zadek), jel tamtéž zkusit štěstí v jakési filmové agentuře. Toho tam odsaď dostali rodiče kteří mu zaplatili zpáteční letenku, vrátil se bez peněz, bez iluzí.
Takže asi tak. Ale tedy nebyli to studenti a nejeli jen na prázdninovou brigádu… A jestli stejně pojedete, počítejte s tím že na nás na západě koukají asi stejně jako my na Ukrajince = levná pracovní síla… Proto to berte jen jako zkušenost a zdokonalení v jazyce, na zbohatnutí to rozhodně nebude. A na dívky tam číhá ještě další nebezpečí že zkončí v nočmín klubu, tak pozor na zakuklené příliš obecné inzeráty!!!

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
badisko

mam …:D avsak ne jako student …:D

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
4154

Dole jsou kontakty primo na farmy. http://www.pic­kingjobs.com/nor­way/

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
DIH

S kontakte ti bohužel nepomůžu ale můžu ti dát jednu radu, vyberte si malou rodinou farmu, lepší podmínky, férovější jednání a možná i lepší peníze, samozřejmě že né vždy to tak bude ale většinou to tak platí 😁

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
suaeda

Osobně nejezdím, ale mám několik známých, kteří si přivydělávají pravidelně. Jezdí každou sobotu uklízet dílny. Také jsem slyšel, že se jezdí sklízet jablka do severní Itálie. V Anglii jsem viděl naše studenty jak pracují jako pomocné síly v hotelích.
Jinak k poznámce „Hamon“ – lepší ony Klausem zatracované „oira“ než naše inflační a v poslední době i devalvovaná koruna. Samozřejmě existují ještě další a lepší měny.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Hamon

Mám, ale neporadím. To bylo ještě v době, kdy se do Eura vkládaly naděje a krize bylo slovo ze třicátých let.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek