Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nemáte někdo vyzkoušený kolik měsíčně stojí "holý" účet u České spořitelny s kartou ?

Nemáte někdo vyzkoušený kolik měsíčně stojí "holý" účet u České spořitelny s kartou ?
Holý = jedna příchozí a jedna odchozí platba měsíčně. Zrušení "výhodného programu"]:( a ponechání karty.
Nevím jestli mám účet zrušit úplně, mám čerstvě druhý u mbank.
Děkuji za případné názory na toto téma.

Předmět Autor Datum
za kartu se účtuje anuálně (mám pocit že 200). Pokud si necháš posílat výpisy elektronicky a jedná-l…
touchwood 22.04.2010 20:29
touchwood
P.S.: poslední dobou taky uvažuju o e-migraci do mbank (tam už mám mkonto pro platby po netu) - jedi…
MM_tank 22.04.2010 20:38
MM_tank
ad edit: ano, navíc ohlásit nový účet na finančák apod. srandy :-)
touchwood 22.04.2010 20:50
touchwood
To se asi musis zamyslet proc si nechat ucet u sporky (nejaka funkce, kterou mbanka nema?). Ja jsem…
rh 22.04.2010 20:30
rh
No ještě si nejsem jistej. Smrdím u české už pár let a kdybych potřeboval nějakou půjčku* na dva rok…
MM_tank 22.04.2010 20:44
MM_tank
Hele to přesně nevím, ale je všeobecně známo, že Česká Spořitelna je drahá... Já mám založené ING ko…
mikeš 22.04.2010 20:42
mikeš
Ceník tam najdu určitě, mnohostránkový, samej výraz kterýmu nerozumím a k nepochopení. Tak jsem se c…
MM_tank 22.04.2010 20:45
MM_tank
Jen tak z hlavy, jedna příbuzná byla u spořky a jeden trvalý příkaz a vedení účtu dělalo tuším kolem…
čumil_old 23.04.2010 19:15
čumil_old
Co cinknout na infolinku, abys tam nemusel chodit ? Dovoláš se i teď.
P83R 23.04.2010 20:59
P83R
Počkej....teď nevím jestli jsem si to nespletl s podporou servis24, tam jsou pořád.
P83R 23.04.2010 21:02
P83R
Nejjednodušší bude zajít tam, až budeš mít cestu okolo a zeptat se přímo jich. Ale nenechat se oblbn…
Prasak 23.04.2010 19:33
Prasak
To je přesně to. Jak sem za pár příchozích plateb,asi tři ochodzí a pět trvalých příkazů platil skor…
MM_tank 24.04.2010 13:27
MM_tank
Maj to dobře spočítaný, že jo?! Buď jim to zaplatíš na poplatcích, nebo si vezmeš ten dražší účet a…
Prasak 24.04.2010 13:36
Prasak
Účet u ČS nemá smysl, pokud jej aktivně nepoužíváš a nemáš u nich víc peněz. Pak máš hodně výraznou… poslední
Jan Fiala 24.04.2010 14:41
Jan Fiala

za kartu se účtuje anuálně (mám pocit že 200).
Pokud si necháš posílat výpisy elektronicky a jedná-li se o sporožiro, pak bys měl platit tuším 20Kč za vedení účtu a 5Kč za každou operaci.

Podotýkám, že si to z hlavy nepamatuju, mám tam dva účty (ještě "firemní") a celkem se mi to plete.

P.S.: poslední dobou taky uvažuju o e-migraci do mbank (tam už mám mkonto pro platby po netu) - jediný problém je moje lenost a nedostatek času.

P.S.: poslední dobou taky uvažuju o e-migraci do mbank (tam už mám mkonto pro platby po netu) - jediný problém je moje lenost a nedostatek času.

No je fakt zabere to asi 5minut-vyplnění žádosti online, za pár dnů ti zavolají a přijedou k tobě do práce nebo kam si řekneš podepsat smlouvu. Kartu posílají z polska a přijde normálně do schránky.

Dneska jsem zkoušel mkonto i platit tou dodanou kartou přes internet (jen aukro-50kč) a v pohodě, sem čuměl.

edit: aha ty myslíš asi převekslovat trvalé příkazy. Jo to mi zabralo půl hodiny páč sem všecko x krát kontroloval. A ještě budu muset ověřit jak to dopadlo:-)

No ještě si nejsem jistej. Smrdím u české už pár let a kdybych potřeboval nějakou půjčku* na dva roky třeba na starší auto tak mi ji snadno daj protože sem už dvě splatil. A navíc na kartu od český mám kontkorent- můžu v nejhorším do mínusu na pár dnů kdyby na něco chybělo.

*/nemyslím ty debilní půjč si 100táců a plať to osum let/

Hele to přesně nevím, ale je všeobecně známo, že Česká Spořitelna je drahá... Já mám založené ING konto a u české spořitelny nechávám úplný minimum chechtáků...přesto, každý měsíc platím za vedení účtu + položky cca do 100 kč. Používám internetové bankovnictví a mám výběr z bankomatů zdarma, (česká spořitelna).Jinak přesně nevím, jestli jde zrušit výhodný program. Když jsem si tenkrát zakládal účet, musel jsem si vybrat nějaké ty tři výhody v tom základním balíku.Třeba to jde, ale musel bych se na to zeptat na pobočce...Jinak ceník by jsi možná měl najít na jejich stránkách.
Ačkoliv se mi spořitelna nelíbí, tak já u ní zůstanu, protože když potřebuji hotovost, tak bankomat je na každém rohu. Nevím, jak je na to "výhodně" Komerční banka. Řekl bych, že to budou podobní vydřiduši. :-)

Jen tak z hlavy, jedna příbuzná byla u spořky a jeden trvalý příkaz a vedení účtu dělalo tuším kolem 150 kačenek. Emigrovala k poštovní spořitelně, kde je účet jménem Zadarmo, jímž se onen ústav postavil M bance či komu.

http://www.postovnisporitelna.cz/Informace-k-produ ktum/Sazebnik/Stranky/Sazebnik-detail.aspx?produkt =Osu_Zad

Sjednat se ale nemůže na každé poště, ale na finančním centru poštovní spořitelny. Kde je to nejbližší pro změnu ví na každé poště.

Nejjednodušší bude zajít tam, až budeš mít cestu okolo a zeptat se přímo jich. Ale nenechat se oblbnout, musíš si trvat na svým. Taky záleží na tom, jak moc loajální úřednici natrefíš :-)

A já jen doplním, i když jsem to už jednou na kutilské poradně referoval - pokud máte u spořky hypotéku, tudíž musíte mít účet u nich, tak dávají výraznou slevu na vedení účtu, v mým případě 75%. Celkem výhodný je pro mě ten dražší účet, za nějakých 260Kč, s tou slevou platím asi jen 69Kč měsíčně, veškerý platby v republice zdarma, mám tam dvě karty a pár dalších věcí + trochu výhodnější úročení zůstatku, takže ve finále mi účet každý měsíc ještě něco vydělá. Ale nejvíc ušetřím na tom, že neplatím ty poplatky za převody v ČR, dřív to dělalo docela slušnou sumu (platba za příchozí/odchozí platby, za účetní položky a tyto kraviny), platil jsem dohromady okolo 200Kč za účet, teď na tom asi dvacku vydělám. Ročně tak ušetřím přes dva litry, což je dost. Ale zase jim to narvu do té hypotéky :-(

To je přesně to. Jak sem za pár příchozích plateb,asi tři ochodzí a pět trvalých příkazů platil skoro 200 aj s "výhodným programem*"a ještě mi připsali úrok asi 0,2haléřů ale za tuto složitou operaci si strhli 2 kč za účetní položku tak sem se zdravě nasral.
* nějaká starší verze za 45kč/měsíc

Maj to dobře spočítaný, že jo?! Buď jim to zaplatíš na poplatcích, nebo si vezmeš ten dražší účet a poplatky za platby tam už nejsou, ale stejně si na svoje (tvoje) dvě stovky a více přijdou. Do karet jim nahrávají dvě věci - pobočka v každé prdeli a největší síť bankomatů.

Já už taky právě uvažoval o migraci k jiné bance s tím, že bych u spořky nechal jen holej nejlevnější účet, aby mi měli odkud strhávat hypotéku. Ale díky té slevě už je to lepší. A dostala mě ještě jedna věc - úročením zůstatku vydělám asi 120Kč měsíčně, ale dvacku sežere stát za daň z příjmu :-(

Účet u ČS nemá smysl, pokud jej aktivně nepoužíváš a nemáš u nich víc peněz. Pak máš hodně výraznou slevu za vedení účtu a pokud si nastavíš vyšší úročení, převody zdarma apod., pak dostaneš na úrocích víc, než platíš.
Ale jako běžný účet s kartou, když nic víc nepotřebuješ se to nevyplatí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru