Avatar uživatele
annas

Nemáte někdo zkušenosti s provozováním soukromé sbírky muzejního charakteru?

Zjišťuji pro jednoho známého – je důchodce. Na internetu jsem našla rozporuplné ifnormace. Podobně názory daňových poradců se různí.

Většina „muzeí“ spadá pod obecní úřady. Co je výhodnější – vybírat stanovené vstupné či dobrovolné? Prezentace na internetu, dotace, výkazy. Musí být ŽL atd.? Zkrátka uvítám jakoukoliv informaci či zkušenost.

Poznámka: Náklady zcela jistě převýší příjmy.

Děkuji.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 7Pro koho je otázka zajímavá? kenyrts, vagra, Andělé, johana 56, fablen, Drap, fcoop před 4603 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Bohužel zkušenost nemám, ale o dovolené jsem se setkal s pánem, taky důchodcem, který provozuje souikromé muzeum kamenictví v Žulové. Mluvil jsem s ním i o provozu, ale ne dostatečně o všech aspektech. Prostory má zapůjčené na dobu určitou od obecního úřadu v Žulové, sbírky doplňuje a sváží na vlastní náklady. Prohlídky v muzeu mu zajišťují lidé z úřadu práce, zřejmě to jsou částečně dotovaná místa UP. Moc toho nevím, ale zasílám spíše jako typ na kontakt. Na internetru by se určitě něco našlo. Ten pán byl velice příjemný a informace nijak netajil. Pokud si vzpomenu na jméno, tak zašlu.
Už se rozsvítilo, myslím že se jmenuje Vinkler

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Finance a podnikání