Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nenaběhne grafika v PCIe

Mam tu Desku ASUS M2NPV-MX a na ni ted jede Integr graf.. chci na ni vlozit grafiku 7600GS ale nespusti se sama... nevite co s tim?
melo by se to prece spustin samo kdyz Vypnu PC.. zapojim grafiku , prepojim monit.. a mel by se to spustit ale neudela to..

Předmět Autor Datum
A co zakázat integrovanou grafiku v BIOSu?
marekdrtic 14.10.2009 17:23
marekdrtic
myslíš přepnou na primarnim vstupu z On the Board na PCIe ?? jakou mam ale pak jistotu že se to z5 p…
Wlcak 14.10.2009 17:25
Wlcak
z5 nádhera, tieto novotvary
Joseph 14.10.2009 17:48
Joseph
trochu OT, omlouvám se - tento "novotvar" jsme používali už před 10ti lety ;-)
Depaje 14.10.2009 19:07
Depaje
víš když je něco primární, tak to znamená že je zde i sekundární varianta ;) takže máš velkou šanci…
Nigfire 14.10.2009 18:06
Nigfire
Sel sem do biosu a nastavil jsem primarni PCIe.. Ulozil nastaveni.. vypl PC.. pak sem zapojil grafik…
Wlcak 14.10.2009 19:13
Wlcak
pokud sem to pochopil spravne tak ti nejde nahodit integrovana GK... stačí pouze restartovat bios. N…
Nigfire 14.10.2009 20:05
Nigfire
právě že ne.. potřebuju rozjet Normal grafiku do PCIe a nejde mi to..
Wlcak 14.10.2009 20:15
Wlcak
Napis jasne ze co nejde. Strcis PCIe grafiku, zapnes, je niekde obraz hned po zapnuti? (monitor skus…
MM.. 14.10.2009 22:24
MM..
Mam na desce Asus M2NPV - mx integr grafiku se kterou ted jedu normalne... chci tam dat GK N7600GS (… poslední
Wlcak 15.10.2009 06:17
Wlcak
jak už sem ti psall před třmi dny...stává se to zřídka ale už jsem se párkrát setkal s tím že deska…
MM_tank 15.10.2009 00:33
MM_tank

Sel sem do biosu a nastavil jsem primarni PCIe.. Ulozil nastaveni.. vypl PC.. pak sem zapojil grafiku 7600GS a prepojil monitor.. zapl jsem PC ale nic se nedelo.. nabehlo to vsechno jako by to bylo OK.. ale nesel monitor.. tak sem skusil zapojit jeste jinou grafiku co je na vyhozeni (hazela na monitoru fialove pruhy- a v opravne rekli ze je v haji.. tak tam nechgali jen integr) na ni se po zapojeni a zapnuti PC zacal tocit ventilator ale nespustila se.. tak nevim co s tim..

pokud sem to pochopil spravne tak ti nejde nahodit integrovana GK... stačí pouze restartovat bios. Na desce máš jumper kterým to provedeš a nebo vytáhni tu malou knoflíkovou baterku co je na desce a za cca 20 sekund ji tam vrať. V základním nastavení biosu totiž určitě je nastavena integrovaná grafika jako primární

Napis jasne ze co nejde. Strcis PCIe grafiku, zapnes, je niekde obraz hned po zapnuti? (monitor skusit strcit do externej, ak nic tak vypnut, prehodit monitor do integrovanej a zapnut PC, ze kde je obraz). Za druhe ak mas niekde obraz tak napises sem ze kde. Za tretie ak ma ta PCIe grafika viac vystupov tak skusit oba vystupy.
Vliezt do BIOSu a skontrolovat ci to nastavenie ostalo nastavene na PCIe. Hladat dalsie nastavenia tykajuce sa onboard video, alebo "IGD" (Integrated Graphic Device). Ked najdes tak dat IGD na disabled.

Po starte windows mas obraz niekde (na integrovanej)? Ak ano tak nainstaluj ovladace pre tu externu a prepni si vo windows (v pravy klik na plochu atd) ze chces mat plochu na tej externej, alebo si internu vypni v spravcovi zariadeni alebo najlepsie vypnut v BIOSe.

Mam na desce Asus M2NPV - mx integr grafiku se kterou ted jedu normalne... chci tam dat GK N7600GS (PCI-E)

1. Vypnul jsem PC, a vložil do slotu GK, prepojil monitor. Zapl jsem Pc a monitor se nesepnul. zkusil jsem to prepojit do jineho DVI ale ani tak se nic nestalo. To same jsem skusil jeste s jednou grafikou ktera nevim jestli je funkcni (na jinem PC hazela pruhy:x:) ale vetracek se rozbehl ale zase nenabehl monitor:-(
2. Vypnul jsem PC a prepojil monitor na Integr Graf. zapl PC, najel do BIOSU a zmenil nastaveni_ Pripmarnim nastaveni bylo On the Board tak jsem to prepnul na PCI-E, Ulozil jsem nastaveni a vypl PC. Zapojil GK do PCI-E a prepojil monitor do ni. Zapl PC a monitor se nerozbehl tak jsem zase skusil prepojit na jiny DVI a VGA. Ale bez uspechu:-(

Doufam že jsem na něco nezapoměl.. v kařdám případě jseště zkusím to že ji něku dam ať ji vyzkouší..

PS: omluvte moji češtinu.
..Čeština můj Kobyl..

jak už sem ti psall před třmi dny...stává se to zřídka ale už jsem se párkrát setkal s tím že deska (naposledy:příbuzná - asus m2n mx)a grafika (už nevím jistě nvidia 9600??)spolu jaksi nejeli. musí se domluvit bios desky s biosem grafiky a to někdy nejde. tvoje deska je už stará, zkus tu grafiku jinde jestli jede a pak zkus zase jinou grafiku do tvého pc. (ověření funkčnosti pcie)

Pokud ta grafika pojede jinde a zároveň v tvojem pc pojede jiná grafiká máš několik málo možností jak rozchodit tu původní 7600 -zkusit nový bios do základovky, nový bios do vga.Obě možnosti nedoporučuji zkoušet. Třetí možnost je vzít to prostě vzít jako fakt že ty dvě věci spolu nepojedou a máš tedy smůlu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru