Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nenaskočí bios

Dobrý den, měl bych prosbičku, vyměnil jsem v pc hardisk nahrál OP, vše fungovalo jak mělo. Pak jsem nataktoval automaticky přes ati grafiku, vše fungovalo. Poté jsem vypnul pc. Po zapnutí nenaběhne ani do biosu, jen se roztočí větráky, nic víc nereaguje. Zkusil jsem dát starý hardisk a nic. Nevíte co jsem mohl po.. a jak z toho ven? Doufám že jsem neoddělal desku. Děkuji za radu

Předmět Autor Datum
Jak sa robi to "nataktoval automaticky přes ati grafiku"? Riesenie by mohlo byt nataktovat to nazad,…
MM.. 29.09.2012 00:33
MM..
V biosu jsem se radši neštoural, v nabídce nastavení ati bylo manualní taktování a nebo automatické,…
fanda.s 29.09.2012 00:44
fanda.s
"v nabídce nastavení ati" to myslis vo Windows? Tak to neni tvoj problem. Mas tam nieco odpalene ale…
MM.. 29.09.2012 01:20
MM..
Zdravíčko, takže závada vyřešena. Byla neopravitelné vypálená cesta na základní desce. Prý došlo k v…
fanda.s 02.10.2012 09:56
fanda.s
budu muset koupit nějakou kvalitní přepětovou ochranu přepěťová ochrana řeší poruchy na 230V - toto…
lední brtník 02.10.2012 10:08
lední brtník
Pak jsem nataktoval automaticky přes ati grafiku + Doufám že jsem neoddělal desku. + Byla neopra… poslední
Alfonz.SPO 02.10.2012 10:26
Alfonz.SPO
Ráno zkusím ještě jednou vyměnit baterku, každopádně děkuji za každou radu.
fanda.s 29.09.2012 00:56
fanda.s
Přesně, nastavení které dělá windows. Hardisk, klávesnice ani nic ostatního kromě těch větráků nevyk…
fanda.s 29.09.2012 10:53
fanda.s

Jak sa robi to "nataktoval automaticky přes ati grafiku"? Riesenie by mohlo byt nataktovat to nazad, az prezradis ze co tym myslis bude sa dat odpovedat.

Ked si nieco tunil v BIOSe tak odpoj PC z 230V a na sekundu skratuj jumper Clear CMOS na doske, alebo vyber knoflikbaterku na minutu. Alebo aj viz navod k zakl.doske jak sa robi clear CMOS alebo reset nastaveni BIOSu.

P.S. a ked mas nejaky skvely zdroj znacky eurocase alebo hedy alebo iny podobny odpad tak mohol napr. zdroj skapat (kvoli tomu taktovaniu, ne kvoli disku)

V biosu jsem se radši neštoural, v nabídce nastavení ati bylo manualní taktování a nebo automatické, které se samo nastavilo. CMOS jsem jsem zkusil zkratovat i vyměnit baterku a nic. Zdraj mám měsíc nový 450, pro sichr jsem si od známého půjčil uplně nový a zase nic. Netuším co se mohlo stát.Desku mám GA-73PVM-S2H , a grafickou kartu Ati 1900 .. netuším ted jakou má koncovku. Musel bych do skříně

"v nabídce nastavení ati" to myslis vo Windows? Tak to neni tvoj problem. Mas tam nieco odpalene alebo si tam manipulaciou povytiahol napajanie alebo nieco z dosky. V prvom rade sa zistuje ci vobec nieco nabieha - sleduje aktivitu disku, znelka Win, funguje numlock na klavesnici, apod? Ak nie tak PC nefunguje a potom sa od dosky odpaja vsetko (t.j. VSETKO vcetne reset tlacitka a powerbuttonu, necha sa len zdroj, CPU, speaker, zapne sa to pinzetou, a sleduje sa ci speaker pipa. Ak nepipa je v haji zdroj alebo doska alebo CPU(nepravdepodobne). Ked pipa prida sa RAM, ked pipa inac prida sa grafika, ked potom nepipa ale neni obraz je v haji pravdepodone grafika.

Zdravíčko, takže závada vyřešena. Byla neopravitelné vypálená cesta na základní desce. Prý došlo k velkému přepětí, který oddělalo "naštěstí" jen desku. S touhle variantou se ale počítalo. Jelikož to není poprvé budu muset koupit nějakou kvalitní přepětovou ochranu, která by tomuhle zamezila. Díky moc za snahu

Přesně, nastavení které dělá windows. Hardisk, klávesnice ani nic ostatního kromě těch větráků nevykazuje žádnou aktivitu. Kdyby alespon ten zatrcenej bios naskočil, tak si už poradím, takhle jsem v háji. Díky moc za rady, to s tou pinzetou je na mě vysoká škola :-( , už jsem zkusil vyměnit baterii, zdroj i grafiku, takže bud je něco načatýho na desce a nebo je deska totálně v háji. Na předním panelu skříně před havárií blikaly kontrolky, ted svítí soustavné bez přerušení. Takže nakonec vezu PC do servisu. Až zjistí závadu, dám vědět, ale tipuju tu desku. Díky moc a mějte se.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru