Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nenačtení paměti RAM po startu PC.

Jsem už naprosto bezradný a tak než se obrátím na odborný servis zeptám se ještě zde..

Občas se někomu stane že mu začne pípat PC, protože se uvolnily paměti na základní desce. Mě se to také stalo jednou asi před půl rokem když jsem čistil prach. Paměti jsem znova zacvak do desky a jelo se dál. Před 3 měsíci zase výpadek, tentokrát jsem musel použít několik pokusů a pogumovat kontakty. Pak zase dobrý. A dnes už aňi ťuk. Nakonec se mi podařilo asi po 20 pokusu paměti nastartovat, ale po restartu počítače kvůli aktualizaci windows při testování pamětí zase známý tón - paměti nenalezeny.
Zkoušel jsem vyfoukat, vyčistit, prošplíchnout wédečkem a nic..Prostě bez kontaktu i když jsou správně zastrčené. V cizím PC pracují paměti bez výhrad a paměť z jiného PC dělá u mě v základní desce to samé. Pak se stane že to náhodou naskočí, myslím si že mám vyhráno a pak při dalším zapnutí PC zase nic. Už jsem u toho vybouchl vzteky, tohle přece není normální.. základní deska - ASUS M4A77T/USB3 - 3 měsíce po záruce.

Nějaké rady? Nakonec se třeba může stát že v servisu jim to půjde a přijdu domů a zas to nepůjde..

Předmět Autor Datum
V cizím PC pracují paměti bez výhrad a paměť z jiného PC dělá u mě v základní desce to samé. Tohle…
IQ37 02.08.2013 23:53
IQ37
nejedou... zahřátí asi vylučuji - dělá to i při studeném startu, pokud tedy nemáš na mysli že zahřát… poslední
klimis87 03.08.2013 00:06
klimis87

V cizím PC pracují paměti bez výhrad a paměť z jiného PC dělá u mě v základní desce to samé.

Tohle se dá vyložit nejednoznačně. Ty cizí paměti ve tvém PC jedou nebo nejedou?

Je jasné, že je to špatně pokažené. Protože kdyby to bylo dobře pokažené, tak to prostě nepojede a bastašmidly. Může být něco s deskou (vlivem zahřátí?) nebo taky odcházející zdroj. Pokud doma nemáš náhradní komponenty, tak tě ten service asi nemine.

nejedou... zahřátí asi vylučuji - dělá to i při studeném startu, pokud tedy nemáš na mysli že zahřátím došlo předtím k nějaké trvalé chybě. Akorát mám náhradní paměti a ty taky nejedou, náhradní zdroj nemám.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru