Avatar uživatele
anonym

Chtel bych poradit co se synem

Vůbec nemluví max.2až3slova a je hyperaktyvní,není mu rozumět ma svoji hatlalku je mu 7 let měl by jít do školy a nemáme vůbec přectavu kam.Zřejmě ma ADHD ale ta řeč nás zaráží nejvíce.Děkuji Radim G.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5189 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Anička

Hyperaktivita u takto malých dětí je velmi častá.Doporučuji vyšetření ve specielní poradně, je možné že dítěti nasadí léky na zklidnění.Pokroky se posléze dostaví a řeč se napravuje intenzivními návštěvami v logopedické ambulanci. Není to neřešitelné.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Nuk nuk

V první řadě je nutné od sebe oddělit dvě věci. A to :

  1. řeč – pokud dítě mluví v 7 letech takto málo a ještě nesrozumitelně, zcela stoprocentně jde o nějakou vadu. S tím uděljete dvě věci. Navštivte foniatra a logopedii. Foniatr by měl zjistit, jestli chlapec nemá vadu sluchu. Ta by totiž vysvětlovala jak špatnou řeč, tak i neklid, který může vypadat jako ADHD.

Pokud se ukáže, že sluch je v pořádku, zajděte na logopedii, protože se nejspíš bude jednat o čistě řečovou vadu. DObrý logoped zná cvičení, kterými řeč zlepšit. Většinou to děti i baví,

  1. Možnou ADHD je třeba řešit s psuchologem Pozor!!!! Dnes je ADHD tak nějak hodně v módě. Mnozí rodiče si pletou neposlušnost a rozjívenost svých dětí právě s hyperaktivitou. Hyperaktivita je ale velmi specifická vada. Zda je Váš syn skutečně hyperkativní či nikoliv může diagnostikovat právě JEN psycholog.

Pokud by se potvrdila ADHD, navíc kombinovaná s vadou řeči, doporučuji nějakou speciální školu určenou pro děti S VADAMI UČENÍ A CHOVÁNÍ. V těchto školách mají učitelé větší možnost věnovat se právě takovým dětem. Osnovy mívají jako běžná škola, ale učivo a tempo je nastavené pro tyto žáky.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
panenka

navštivte s vaším synem psychologickou poradnu,kde si s vámi o tom promluví udělají vašému synovi vyšetření(vys­koušejí ho z tvarů,ze slov,atd)a tam vám na závěr pak řeknou z čeho to může být,

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Zdraví