Avatar uživatele
annas

Není věnovaná větší péče pejskům než lidem na ulici? Vybavení domácnosti technikou svědčí o blahobytu, ale není to málo?

Inspirovala mě otázka na téma psí život. Samozřejmě nesouhlasím tím, že se stále mnozí jedinci chovají špatně nejen ke psům.

https://www.od­povedi.cz/otaz­ky/proc-se-rika-psi-zivot-ja-bych-s-tim-nasim-menil-z-fleku

Jenže psi mají vlastní webovou stránku s lékařem a kadeřníkem. Když se pejsek ztratí a než se přihlásí majitel, tak se o něho postarají v útulku s lékařskou péčí. Dostávají vybraná jídla, masáže, luxusní oblečení.

Když se na ulici ocitne člověk, jen občas o něho někdo zakopne. AI když naopak bezdomovec se o pejska postará – přece je to nejlepší přítel.

Proto mám pocit, že mnozí lidé neznají hranice a psa považují za dítě a rozmazlují ho.

Bohužel, občas kvůli lhostejnosti lidí umírají bezdomovci na ulicích. Někdy stačí jen zavolat pomoc .. Nemyslím tím odpovědnost za bezdomovce, ale netečnost, nezájem …

  1. O čem tyto rozdíly svědčí – pes x bezdomovec?
  2. Kde vidíte hranice ve vztahu psa a člověka?

https://pixaba­y.com/cs/pes-chihuahua-diva-roztomil%C3%BD-2686991/

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? dudu, vagra, johana 56, Drap, zjentek, independent před 2269 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Odpoveď byla označena jako užitečná

Tato problematika je poměrně rozsáhlá a náročná. Ano, někteří domácí mazlíčci jsou chováni v nadstandardních podmínkách podmínkách, a jsou na tom lépe než i některé děti. Otázkou zůstává, zda to těm pejskům a kočičkám prospívá. Dost často jsou potlačovány přirozené věci zvířete. Bohužel, pejsci neumí mluvit, tak musí trpět pánovi výmysly. Na druhé straně, společnost jako celek chápe bezdomovce jako něco obtěžujícího, omezujícího a nevhodného.
Je to chybou společnosti, posunutím hodnot, vzájemné tolerance a úcty jednoho k druhému. Bohužel dnes vítězí moc peněz nad soucitem a pomocí bližnímu. Osobně jsem měl několik psů, vždy s přesně vymezenými právy a povinnostmi. Nikdy bych nenasadil psovi obleček a nikdy ho nekrmil, jak to někteří dělají gurmánskými specialitami pro lidi. Jsem přesvědčen že to pejskům škodí.
Bohužel, pokud nedojde k narovnání pokřivených vztahů ve společnosti, tak lze očekávat, že tyto rozdíly mohou ještě narůstat.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?annas Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Bohužel domácí mazlíčci často slouží jako živý předmět na hraní a je jim věnována taková péče a luxus, až je to k smíchu. Je to paradoxní, ale opuštěný pes se o sebe často dokáže postarat i sám. Člověk, ačkoliv k tomu má daleko lepší předpoklady, se postarat nechce a o pomoc cizích lidí nestojí. Je ale pravda, že někdy to je složité a lhostejnost společnosti je ostudná.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Emefej

Rozdíl v tom je ten, že pes se bezdomovcem obvykle stává bez svého přičinění. To se o části lidských bezdomovců říci nedá, řada z nich je na ulici ze své vlastní viny.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

„Není věnovaná větší péče pejskům než lidem na ulici?“

Ano, je, a je to celkem přirozené, vizte další odpovědi.

1. O čem tyto rozdíly svědčí – pes x bezdomovec?

Když na ulici najdete psa, poskytnete mu zázemí.
Když na ulici najdete bezdomovce, poskytnete mu zázemí?

2. Kde vidíte hranice ve vztahu psa a člověka?

Pes by tomuto vztahu neměl vládnout, odtud ta hranice. Což bezdomovec po litru krabicového přinejmenším zkusí, na to můžete vzít jed.


  • za obrázek! ;)

Upravil/a: zjentek

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Hlada

Péče o psy je náhrada za péči o děti. Manželství a rodičovství nemá žádnou společenskou hodnotu. Rozhodující jsou pracovní úspěchy a vlastnictví věcí.
Bezdomovectví je styl života. Lidem v nouzi je poskytována dostatečná péče. Úřady práce, oddlužení, sociální dávky, charita, ubytovny, azylové domy. Úmrtí bezdomovce z důvodu neposkytnutí pomoci je mimořádně ojedinělá událost.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
plebs

Tak pracuje neviditelná ruka společnosti

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dudu

Podivnosti, že u nás na osamělého psa v parku skoro všichni hned „tunťají“, ale o seniora schouleného kdesi na lavičce nezavadí nikdo ani pohledem, si zahraniční turisté povšimli už dávno. Např. mně, původem z vesnice to přijde hodně zcestné. U nás na vsi by si psa nikdo nevšiml, zato osamělého člověka by se téměř každý zeptal zda-li něco nepotřebuje, popř. mu byť neznámému, nabídl možnost se zajít ohřát, nebo alespoň hrnek vody.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

… převážná většina bezdomovců si za to může sama, a když se hrdě hlásí k lidské rase, jež umí myslet, tak ať myslej … naopak mnoho pejsků se na ulici dostane právě proto, že lidi nepřemejšlí (viz dárky k vánocům, a pak to vypustí někde v lese) …

… a jinak rozdíly?

  • pes mi nikdy nevychlastá poslední pivo v ledničce …
  • pes si nepřivede domu spoustu kamarádů …
  • pes, když se vrátím večír z hospody mi nenadává, ale vždy mne mile přivítá …
  • a tak bych mohl pokračovat …

… je rozdíl mít psa u/v baráku, a vlčáka v paneláku …

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
zjentek

An, třeba je ten pejsek z obrázku úplně obyčejnej psík ze dvorku někde od slepic. Třeba jde zrovna jenom na dostihy ;)

před 2269 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
annas

Emefej,

podotázky zněly jinak.

" Někdy stačí jen zavolat pomoc .. Nemyslím tím odpovědnost za bezdomovce, ale netečnost, nezájem …"

Neřřeším, zdas je někdo bezdomovcem z vlastní viny, či nikoliv.

Druhá se týkala pejsků.

před 2269 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek