Avatar uživatele
Daniel16

Není šunka zkažená, pokud je její balení nafouklé?

Doplňuji:
Takže bych měl z chlebíčků tu šunku vyhodit a zbytek sníst, jo?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? ptáč před 3536 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Ad Doplnění: Spíše bys měl vyhodit všechnu tu šunku, osobně bych vyhodil i vše, čeho se šunka ´dotkla´ – pokud jde o bakterii Clostridium botulinum, pak jejím produktem je velice prudký jed.
Pokud to z nějakého důvodu udělat nechceš, aspoň vše zahřej na 100°C (tato teplota – s ´rezervou´, botulotoxin zničí, takže pak už bude maso jen páchnout.
😉

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Pokud je balení nafouklé, tak určitě šunka neni prvotřídní. Raději bych ji vyhodil

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
cochee

Skoro bych si tipoval, že stoprocentně OK už nebude 🙂 nafouknutí znamená, že už vevnitř pracují mikroorganismy, které vyvíjejí nějaký plyn jako odpadní produkt své činnosti.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
talka

Celý dlouhý život (jsem ročník 1930) podezřelou potravinu zahřeju buď na 100St. nebo – na omastku – ještě na vyšší teplotu. (Dnes ještě napřed proženu MW.) Dělali to i moji rodiče. A jsem zdráva – k lékaři jdu jen za dva roky prodloužit potvrzení k řidičáku.

Doplňuji:
Ale každý jsme jiný!

Upravil/a: talka

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek