Avatar uživatele
Jaromir123

Neplacení nájmu 3 nebo 4 měsíce?

§ 2291 NOZ říká: Nájemce porušuje svou povinnost zvlášť závažným způsobem, zejména nezaplatil-li nájemné a náklady na služby za dobu alespoň tří měsíců a pak se jinde dočtu: Nájemce, který nezaplatil nájemné za tři měsíce, hrubě porušil své povinnosti až v okamžiku, kdy se ocitne v prodlení s placením, byť jen části nájemného i za měsíc čtvrtý. Tak jak to je? 3 nebo 4 měsíce ?

Zajímavá 0 před 2653 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
sesednizkola

No ve čtvrtém měsíci už jsi v prodlení s placením, za které tě může vyhodit. Takže ledem, únor, březen nezaplatíš a 1. dubna ti může dát okamžitou výpověď smlouvy, kdy musíš do měsíce opustit byt.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Mc Merkurion

… no, je holt rozdíl mezi závažným způsobem a hrubým porušením …

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ivzez

Já obratu „za dobu alespoň tří měsíců“ rozumím tak,
že musí jít o dluh vyšší než za tři měsíce…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Anemone

Jestliže nájemník nezaplatí po dobu tří po sobě jdoucích měsíců nájemné, považuje se to za hrubé porušení smlouvy a pronajímatel může od smlouvy odstoupit s okamžitou platností. Není třeba čekat do ukončení měsíce, jako u výpovědi. Odstoupení od smlouvy mu můžete poslat doporučenou poštou a jestliže si ji nevyzvedne, stejně se považuje za doručenou a to ke dni, kdy mu pošta dala možnost dopis si převzít.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Jaromir123

Já jsem ten pronajímatel a nájemce má platit k 5. dni měsíce. Tedy pokud nezaplatí do 5. dne , tak 6. dne je již v prodlení 3 měsíčních nájmů. Nebo ne ?

před 2653 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Anemone

Ano. Šestý den v měsíci už je v prodlení tři měsíce.

před 2652 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek