Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Neplatná aplikace Win32

Dobrý den,
několikrát se mi stalo, že mi nešel stáhnout či otevřít soubor a objevila se hláška s chybou - NENÍ PLATNÁ APLIKACE TYPU WIN32.
Přeinstalovala jsem nějaké programy (např. Adobe,Offis,..), hledala viry, použila program na opravu vadného softwaru, atd. Problém se opakuje, i když se to nestává moc často.
Ráda bych to rychle vyřešila. Včera mi příšel mailem soubor ve formátu .pdf, do kterého se nutně potřebuji dostat. Nejde to, hlásí mi to výše zmiňovanou chybu.
Mám Windows XP a jsem naprostý laik. Moc prosím o radu, co s tím.
Děkuji

Předmět Autor Datum
Soubor PDF není spustitelný soubor. Tento soubor je možné otevřít v programu Adobe Reader, Foxit Rea…
FixExa 02.11.2009 12:22
FixExa
několikrát se mi stalo, že mi nešel stáhnout či otevřít soubor a objevila se hláška s chybou - NENÍ… poslední
lední brtník 02.11.2009 13:36
lední brtník

Soubor PDF není spustitelný soubor. Tento soubor je možné otevřít v programu Adobe Reader, Foxit Reader, atd... Po poklepání na soubor s příponou PDF by se měl otevřít "přidružený" program AR, FR, atd... Když se neotevře, tak je pomršená asociace souborů. Tento počítač - Nástroje - Možnosti složky - Typy souborů - PDF.

několikrát se mi stalo, že mi nešel stáhnout či otevřít soubor a objevila se hláška s chybou - NENÍ PLATNÁ APLIKACE TYPU WIN32.

stažený program je nejspíš poškozen - buď výpadky při stahování, nebo pochází z nekvalitního zdroje. čili pokud můžeš, stahuj rovnou originály od výrobce.

někdy se tato hláška objeví až po nainstalování programu. může být chyba v instalátoru výrobce nebo ve špatném zápisu programu do registrů. jde zkusit udělat na spouštěný .exe program zástupce, a v jeho vlastnostech nastavit kompatibilitu programu s nižšími verzemi windows.

určitě se však vyhýbej starým verzím programů pro dos/win3.1, pokud by se náhodou objevily.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru