Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nepoužitelný internet, nemám jinou možnost a O2 se mi vysmívá

Zdravím vás,
máme v okrajové části Prahy zavedené O2 ADSL 8Mb/s, vzdálenost od ústředny prý 2,5km. Internet máme už hodně dlouho, jiná drátová a wifi možnost tu není.
Internet dřív šlapal jako hodinky, 5-6Mb/s download, stabilní. Poslední rok je to den ode dne horší. Výpadky po desítkách denně, dneska už 37. Ping většinou kolem 30ms občas padá k 600-800, rychlost downloadu naprosto nevyrovnaná. Naměřím prakticky všechno mezi 6kb/s a 1,5Mb/s, upload si dělá co chce, občas snad ani neexistuje, rekord je před půl rokem 32kB/s, ale jak rychlost stále klesá, od té doby jsem přes 15 neviděl. Když stahuju, je rychlost chvíli kolem megabitu, chvíli skoro na nule a lítá si jak chce a tak do 20 minut s jistotou spadne na 0,0kb/s a pak se ukončí spojení. Upload to samé, jen v nižších rychlostech.
ADSL router mám ASUS WL-600g, zkoušel jsem i jejich Huawei HG520i a beze změny. Volat jim na technickou podporu postrádá smysl, vždycky se dozvím, že u nich je všechno v pořádku, párkrát jsem je přemluvil aby poslali technika, že to v pořádku není ani omylem. Několikrát přijel technik, internet jel hodinu zázračně stabilně 6Mb/s, všechno skvěle fungovalo a nepadalo, tak zase odjel a po 10 minutách jsem měl to samé, co před jeho příjezdem. Technik se domlouvá na přesnou hodinu, to mě přivedlo na přesvědčení, že to dělají úmyslně.
Co mám dělat? Teď jsem chtěl stáhnout aktualizace mobilu, ale není schopný je stáhnout, neustále mu padá internet a po 4 hodinách je stále na začátku. Vyjde to od nich na 750 měsíčně, ale nejsem schopný stáhnout víc, než pár MB v kuse, když přijdu domů a otevřu v Opeře 10 záložek najednou, můžu si doslova jít udělat kafe, to byl i dial-up rychlejší. Jiná drátová možnost tady není, wifi taky ne a data přes operátora s FUP je z bláta do louže. Jsem klidný člověk, skoro nic mě nerozčílí, dneska jsem prvně v životě praštil myší o stůl a přidal jsem k tomu dávku nadávek, už je toho na mě moc.

Dá se z tohohle něco užitečného vyčíst?
[http://pc.poradna.net/file/view/10008-adsl-png]

Předmět Autor Datum
Neviem ako v CR, ale u nas uz mas aj zapadnutej dedinke na vyber minimalne z 2-3 ISP. Kasli na velky…
fleg 11.07.2012 14:16
fleg
Díky za informace, zkusím to a uvidím. Kdybych měl 1Mb/s stabilně bez výpadků, bylo by to alespoň po…
Potkan007 11.07.2012 14:34
Potkan007
Přesně jak píše fleg, nech si snížit rychlost na 2Mb. Já jsem to udělal, mám papírově 2Mb a fakticky…
jirka44 11.07.2012 14:53
jirka44
Udělej to následovně:Zvedni telefon dej si panáčka na kuráž a snaž se s nimi nějak domluvit.02 je co…
alcapone 11.07.2012 14:48
alcapone
To jsem už udělal několikrát bez panáka. Tvrdí, že u nich je vše OK, takže není co řešit, problém je…
Potkan007 11.07.2012 14:54
Potkan007
Hele buď rád že jsi nedopadl jak my. Taky jsme měli internet od 02 a nejenže byl hrozně pomalej a p…
alcapone 11.07.2012 15:10
alcapone
Řekneš, že si nepřeješ, aby ti volali, jinak že na ně podáš stížnost a oni ti volat nesměj, už jsem…
Potkan007 11.07.2012 15:28
Potkan007
A co tak např. zkusit nějaký satelitní internet? Ten by měl být dostupný bez problémů snad všude. Ne…
vlazy 11.07.2012 16:23
vlazy
46.html ping 500ms...
jirka44 11.07.2012 16:35
jirka44
jirka44: Nějak rychle ty příspěvky upravuješ a úplně měníš.:-( Chtěl jsi nějaký příklad tak např. ww…
vlazy 11.07.2012 16:46
vlazy
Neb mi došlo, že si to můžu taky najít sám;-) poslední
jirka44 11.07.2012 16:48
jirka44

Neviem ako v CR, ale u nas uz mas aj zapadnutej dedinke na vyber minimalne z 2-3 ISP. Kasli na velkych a poobzeraj sa po mensich ISP, kde byva podpora vyrazne ustretovejsia.
Co sa tyka signalu mas tam velmi maly odstup signalu od sumu pri downloade, cize to moze byt problem lebo mas nastaveny pomerne velky datarate...daj si umelo znizit datarate u nich na dslame, co ti sice zmensi rychlost, ale vyrazne zvysi stabilitu a odozvu.

Díky za informace, zkusím to a uvidím. Kdybych měl 1Mb/s stabilně bez výpadků, bylo by to alespoň použitelné. Nechápu, jak je možné, že když má přijít technik, tak z té linky vytáhnou 6Mb/s download naprosto bez problémů a nepadá jim to, když technik přestane měřit a odejde, zase to zpomalí a začne padat.
Tady je taky v každé vesnici wifi poskytovatel a výběr drátových poskytovatelů. My jsme taková zapomenutá okrajová část hlavního města, naprostá většina Pražáků ten název nikdy neslyšela a netuší, kde to je. Mám tu na výběr O2 ADSL 2,5km od ústředny. Byla tu u nás ústředna za dob 128/64 kb/s ADSL, ale pár let zpátky ji zrušili a vedou nám to sem z Černého Mostu. Firmy, které tady poskytují ADSL po drátech O2 nechtějí ani slyšet o tom, že by sem posílali internet, Radiokomunikace mi na férovku řekli, že mi sem internet nezříděj i když je to podle jejich stránek možné. Wifi tu není, teda občas sem dosáhne signál jakéhosi kabelnetu (i ze střechy nepoužitelně slabý), ale ten je, co jsem se ptal v okolí, úplně stejně nepoužitelný, výpadky mají na několik hodin a jsou to naprostí amatéři, klidně prý přes den na několik hodin vypnou internet kvůli běžné údržbě. Potom tu je 3,5G operátorů, ale taky nic moc, měřil jsem tu 3,5G download O2 a přes 200kb/s jsem se nedostal. A to je všechno žádná optika, kabelovka končí přes půl kilometru od nás, U:Fon tu nemá signál, protože jsme mezi kopcema. Do rodinného domu nikdo kabely tahat nebude, v O2 jsem se ptal na přepojení, nejdřív slíbili přepojit celou oblast (ústředna 800m místo stávajících 2,5km) na jejich náklady a pak z toho vycouvali a prý v následujících 10 letech nehodlají na kabely sáhnout. Když už jsem se naštval, tak mi paní na lince v naprostém klidu oznámila, že i kdyby se ty kabely v zemi poškodily, tak je nehodlají opravovat, protože se jim to nevyplatí.

To jsem už udělal několikrát bez panáka. Tvrdí, že u nich je vše OK, takže není co řešit, problém je u mě. Nakonec mi sem pošlou technika na přesně dohodnutý čas. Internet funguje celý den pomalu jako vždy a padá. Přijede technik, v ten moment internet jede 6Mb/s bez zaváhání hodinu v kuse, takže se z toho O2 vykroutí, protože když není problém u nich ani u mě, tak co řešíme. No a potom co odejede se to zase zpomalí a začne to padat.
A uznávám, že podpora mě vytáčí, na otázku: "A zkoušel jste to vytáhnout ze zásuvky?" už jsem alergický.

Hele buď rád že jsi nedopadl jak my.

Taky jsme měli internet od 02 a nejenže byl hrozně pomalej a poruchovej ale za ty peníze které jim za měsíc zaplatíš by sis pomalu koupil barák..........

Když nám internet přestal jít táta že jim nejdřív zkusí zavolat.Taky že jo a potom co dohovořili se táta zhluboka nadechl dal si panáka ořechovice a znovu.Tak to zkusil ještě dvakrát a na počtvrtý už byl tak rozpálenej že bylo vidět jak se mu vzteky kouří z hlavy......zavolal jim znova a tentokrát už se přestal držet při zdi a to co jim řekl se ani nedá psát.....

Další taková věc co mě na O2 sere je že sou tak drzý že ti volají klidně i o půlnoci a nabízejí služby....člověk je pošle na patřičná místa a za dvacet minut volaj zas.Zlatý Vodafone

Řekneš, že si nepřeješ, aby ti volali, jinak že na ně podáš stížnost a oni ti volat nesměj, už jsem si to vyzkoušel a funguje to.

Dostal jsem nápad. Přestanu jim psát jako naštvaný zákazník, zkusím to vzjít z jiného konce, třeba budu úspěšnější, že mě tohle nenapadlo dřív. Jsme zdravotnické zařízení (firma), naše programy se aktualizují přes internet, aktualizace číselníků jsou přes internet, přes internet nám posílají lidí RTG snímky a my posíláme jim snímky u nás nafocené, byli jsme donuceni přejít na internetové bankovnictví. S tím vším jsou tu nehorázné problémy. Asi půjdu volat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru