Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Neprivilegovaný účet-prát dotazů

Dobrý den, na základě pročtení zdejšího článku o neprivilegovaných účtech, jsem se rozhodl, že si jej raději zařídím také. Protože jsem o této problematice proč a k čemu je dobré ho používat, dříve nevěděl, pochopitelně jsem používat ten, který se mi automaticky vytvořil - administrátorský. Z důvodů, které byly v článku, si tedy raději zřídím bežný účet, na hry a běžné používání PC. Předtím pochopitelně raději naformátuji disk a přeinstaluji Windows, aby to mělo 100% efekt. Měl bych ale několik dotazů:
1)Kdy běžný účet zřídit? (ihned, jak se poprvé spustí Windows po dokončení instalace nebo jindy)
2)Kdy se pod běžný účet přihlásit? (ihned po prvním spuštění Windows a jeho vytvoření nebo spíše až po instalaci základních programů/ovladačů z přiloženého DVD od desky, samozřejmě s vypnutým internetem)
3)Pod jakým účtem instalovat ovladače, programy, hry? (pod admistrátorským nebo raději pod běžným s využitím možnosti spuštění jako správce nebo ovladače a základní/doporučené programy naistalovat jako administrátor a hry a další doplňkové programy z účtu běžného?)
Vše se týká Windows 7 Home Premium. Díky.

Předmět Autor Datum
Windows 7 mají UAC, takže instalace čehokoliv je snadná i z běžného účtu. Vyskočí jen tabulka na zad…
shark.jd 16.05.2010 17:18
shark.jd
Dobrá díky. O té možnosti dáváat povolení i z obyčejného účetu vím, jen jsme chtěl vědět, co je lepš…
účet 16.05.2010 18:24
účet
formátovat ani přeinstalovávat není potřeba, to je zbytečné. nepůjde o žádný 90% či jiný efekt. boh…
lední brtník 16.05.2010 18:24
lední brtník
Tak to formátování a nová instalace mne vůbec nevadí (PC mám takřka prázdné), čas a chuť do toho mám… poslední
účet 16.05.2010 18:50
účet

Windows 7 mají UAC, takže instalace čehokoliv je snadná i z běžného účtu. Vyskočí jen tabulka na zadání hesla, toť vše. Žádné speciální spouštění přes Run as jako u XP. Já zakládám běžný účet hned po instalaci Windows a vše potom dělám z něj. Do admin účtu vůbec nelezu, není potřeba.

Dobrá díky. O té možnosti dáváat povolení i z obyčejného účetu vím, jen jsme chtěl vědět, co je lepší(bezpečnější), jestli instalovat z administrátorského nebo z bežného účtu. Takže když to shrnu: účet vytvořit hned po spuštění, ihed se do něj přihlásit a instalovat z něj?
A co ovladače, nemůže nastat nějaký problém, když musím ručně zadávat povolení? Tím myslím, jako že by některá součást nedostala práva někam zapsat a instalace se nezdařila nebo špatně?

Tak to formátování a nová instalace mne vůbec nevadí (PC mám takřka prázdné), čas a chuť do toho mám a navíc budu mít i lepší pocit. Těmi 100% jsme chtěl nazančit, že když to udělám vše úplné od začátku (od nových Windows), pak mohu mít jistotu, že je vše 100% "čisté" (že už se tam náhodou něco nestahlo, když jsem používal účet správce). Navíc jak čtu, možná si ušetřím i práci s nastavováním a kopírovaním...
Jinak tedy všeobecně doporučený postup je tento:
- (Idéalně) naformátovat a znovu nainstalovat Windows
- hned po prvním spuštění systému, po instalaci, vytvořit běžný účet (ještě předtím, než se začne něco instalovat, měnit nastavení, atd).
- nainstalovat pod účtem správce ovladače+doporučené programy (prostě to z kolonky Drivers z CD/DVD + nějaký antivirový program, ev. firewall)
- odhlásit se a přihlásit na bězný účet, teprve až teď připojit další zařízení (Flasshdisky, internet) a účet používat pro práci, internet, hry, zábavu a instalaci doplňujících programů, upgradů, atd.
Já se ptám takto podrobně, abych věděl a také případně mohl poradit lidem v okolí, ev. vysvětlit jim co a jak a proč...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru