Avatar uživatele
Muffz

Chtějí vůbec občané, aby se zvýšila úroveň České republiky?

Snad všichni, kterých jsem se ptal, si myslí, že je Česká republika kulturně, finančně a myšlenkově zaostalou zemí v porovnání s ostatními zeměmi kolem nás. Já s tím souhlasím. Když se ale stát snaží zvýšit jeho úroveň, tak se ihned postaví do opozice a mluví o komunistických metodách, o narušení demokracie, svobody apod.

Mám na mysli třeba EET, které výrazně zvýší ekonomiku republiky, sníží daňové úniky a zvýší úroveň podnikání a konkurenceschop­nosti podnikatelů, kteří mají talent a podnikají čistě.
Dále například protikuřácký zákon. V hodně zemích kolem nás je tento zákon už léta a všichni jej akceptují. Byl jsem dlouhou dobu v Anglii a Irsku a byla tam radost jít do hospody, člověk si odpočinul a poseděl. U nás do hospody nechodím, protože ihned po příchodu domů musí jít do pračky všechno oblečení, které jsem měl na sobě, nehledě na nutnou sprchu, protože člověk smrdí od hlavy až k patě. Známý, co dělá v hospodě, mi říkal, jaká to bude výhoda, že musel prát co chvíli jen košile a kalhoty, protože je musel každý den měnit. A ono kupovat si sedmery stejné kalhoty na každý den v týdnu není optimální. Taky jsem viděl nadpis článku „Vyhánět kuřáky v zimě ven je zdravotní riziko“ a pobavil jsem se. Pro nekuřáka není zdravotní riziko, když mu nějaký výhul čadí přímo pod nos karcinogenní látky? Kuřák si vybral, že chce mít zničené zdraví, proč by ale kvůli jeho alibismu měl trpět někdo jiný?

Tak se tedy ptám, jakým způsobem by chtěli asi občané zvýšit úroveň republiky, když nejsou schopni akceptovat společenské chování, systém a způsob žití, který je ve vyspělejších zemích automatickou záležitostí? Je to jen v povaze čechů, že si prostě musí jen stěžovat, nedokážou přijmout změny a tvrdit, že všechno je špatné?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? nyjono před 2530 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Smlouvyzdarm

Otázkou je čemu se říká zvýšení úrovně České republiky… V každém případě asi nelze jinak, než souhlasit s Drapem.
Čili EET kritizují především ti, kteří potřebují kritizovat ANO a nikoliv EET. Do EET jsem připojen a v podstatě žádný náklad navíc to nepřineslo, lístky se tiskly i před tím a internet jsem měl také, a to snad i v minulosti dělali i ostatní, nebo jste snad kradli???. Z mého pohledu jsou tedy všechny ty tlachy o EET jen kampaní.
Protikuřácký zákon..... tak tady vidím trochu problém, a to nikoliv v samotném kouření, ale spíše bohužel v tom, že jsme jací jsme, čili netolerantní hovada, a proto musely být v restauracích např. cedulky – v době od do – podávání jídel se nesmí kouřit..... Pokud jste normální, byť kuřák, tak by Vás asi ani nenapadlo kouřit pod nosem někomu kdo právě obědvá… Z toho vyplývá, že nemáme-li v hlavě rozum a alespoň nějaké zásady chování, tak je naprosto lhostejné jaké budeme mít zákony. Velké množství zákonů a různých pravidel potřebuje jen slabá společnost, kde jsou mravy, etika, zvyklosti a slušnost sprostá slova........ví­tejte jste tady správně to je Česká republika.
Vezměte v úvahu také skutečnost jak se společnost staví k demokracii, které mají všichni plnou hubu. Poslední dobou máme pocit (nebo spíše jen někteří pseudohumanis­tickopravdolás­kařstvísluníč­kaři nevím jak je nazvat), že máme patent na rozum a tak protestujeme proti kde čemu. Tím mám na mysli menšiny, umělce, ekoteror apod. Třeba červené karty Zemanovi........ No, ale on je prezident a byl zvolen ve volbách a pokud to není zrovna Váš prezident, tak to máte smůlu, protože přes všechny jeho šílené úlety je pořád jedním z nejpopulárnějších lidí v zemi a tak si zvykejte, že demokracie je krásná, ale také si uvědomte, že v dva idioty přehlasují jednoho Einstena. Pokud jste tedy demokraté nezbývá vám nic jiného než to přijmout.
Je to prostě o osobní statečnosti ...... v restauraci i bez zákona a papíru požádat kuřáka, aby si to vykouřil třeba venku. Při volbách říct nechci tam člověka, který přišel podvodem k titulu (myslím např ministra vnitra Chovance nebo třeba Bendu).
Tak bych mohl asi ještě dlouho pokračovat, ale to asi nemá smysl.
Mějte se
Jarda

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Pleteš všechno dohromady. S EET souhlasím, vybere se více daní.. Co se ekonomiky týká, tak okolní státy dohledné době nemůžeme dohnat. Jsou to lži co se nám snaží namluvit. Republika je rozkradená a rozdaná. Moc nám toho nezbývá.
Co se týče protikuřáckého zákona, je to podle mne počátek omezování svobod. Pročti si dějiny a zjistíš, že takováto drobná omezení a nařízení pro zdraví a dobro lidí byly doposud vždy počátkem tvořící se diktatury. Svobodně si každý mohl vybrat, zda půjde do kuřácké či nekuřácké restaurace. Kamarád, kterému vadí kouř, se může nechat zaměstnat v nekuřácké, nebo jít dělat do fabriky.. Media nám lžou a zkreslují skutečnosti k obrazu svému.
A jak by to chtěl občan, tak jak to chce vyjadřuje veš volbách. Stále volí ty samé zloděje a podvodníky aby dál mohli z toho mála co zbylo vesele krást, popřípadě tunelovat nadále státní kasu a dotace z EU

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Třeba po ekonomické stránce je 75 % našeho průmyslu v rukou zahraničních firem a stoho asi 40% znich se daní doma. Hlavní vývozním artiklem ČR je levná a kvalifikovaná pracovní síla a proto se zde zahraničním investorům daří. Bohužel přijmout změny v ČR je odost složitejší než v západních vyspělých zemích a i proto vetšina čechu odchazí na západ.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
odpovídámež

Tak ještě zbývá skončit s prací a můžeme dát pračky do charity pro somálce.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

… až kuřáci přestanou kupovat cigarety a budeme nekouřit, pak teprve uvidíme, na jaký dno se naše úroveň dostane, až nebude na důchody a jiný věci, vono se to dobře zakazuje, ale rejžovat na tabáku státu nevadí …

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek