Avatar uživatele
Kessy

Nepřihlásil vozidlo. Jak dál postupovat?

Dobrý den , prosím o radu. Prodali jsme auto s tím že jsme dali plnou moc, všechny doklady a kupující si auto odhlásí a přihlásí . Po pár dnech volal že pošle on plnou moc nám , papir z evidenčky a přehlásíme auto my. OK. Pak vymýšlel pohádky že mu z pošty dopis vrátili zpátky že nám ho nešlo doručit . Později jsme zjistili že na evidenčce ještě ani nebyl, že lže a je někde v Německu i s autem . Prý si ale už udělal svoji pojistku. (Kdo ví..) Můžeme nějak naší pojisktu zrušit jen na základě kupní smlouvy :?(asi ne že .. ) Od třetí osoby jsme zjistili že jak je pracovně v tom Německu , tak se nemůže dostat do ČR dřív než za 14 dní a to prý vše dořeší, pošle doklady na přehlášení . Máme jít rovnou na policii? Nebo jak tuhle situaci řešit? Díky za odpovědi.
PS: případné kázání jsem si už užila, tak teď prosím ty rady co dál dělat.

Zajímavá 0 před 2949 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Pokud je zde srážka s blbcem tak je třeba využít profesionální pomoc od blbce co je mocnější.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
kodl67

Tak záleží i odkud je ten kupující…pokud vím tak přepis se dějě na DI kam spadá to dotyčné auto.Takže já např.z Brna si najdu auto v Praze,dojedu si pro něho a s jeho majitelem pujdeme na DI v Praze to přepsat,nelze jako dřív si napsat kupní smlouvu,předat OTP a že si to já sám přihlásím v Brně a on odhlásí v Praze.Jinak pojistka ještě loni šla ukončit na základě té kupní smlouvy.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

řešil bych to na polici, jelikož ten pohádkář nemá podle toho, co píšete, zájem auto na sebe přihlásit

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cukrar

Po dotazech na čkp se objevují dotazy tohoto typu. Já stále odpovídám, že z lenosti jste uvěřili cizému člověku a těď musíte řešit problém. Musíte sehnat kupce sami, nebo ho kontaktovat přes někoho. Bez kupce vozidlo nenahlásíte na úřadě na změnu vlastníka.
Sice existuje cestička, podat žádost dle správního řádu, ale to musí jen ten co se vyzná v právu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kessy

Já z Hradce Králové , on Litoměřice. Celou dobu říkal že přijede do HK hned za 2 dny. Pak nakonec že nám pošle on svoji plnou moc na přehlášení. Nic z toho se neděje. Teď nevíme co tedy dál dělat..

před 2949 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
kodl67

Vidím to na dost velký problém pokud do toho šel se špatným úmyslem máte zaděláno na průser,jelikož všechny pokuty,nehody atd jdou na vaše triko.Navíc pokud odhlásíte povinné ručení a on žádné neuzavře,víte co to znamená…všechny škody co udělá platíte vy.V tom nepomůže ani ta kupní smlouva.Já bych se šel zeptat na váš doprav.inspek­torát/kde se přehlašují auta/a tam to zavčasu řešil co s tím

před 2949 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
cukrar

Na dopravní inspektorát? Ten již mnoho let neexistuje.
Kupní smlouva je právní doklad, že vozidlo není již prodejce. Za přestupky zodpovídá vlastník vozidla.

před 2945 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Auta a doprava