Avatar uživatele
marci1

Nepřipadá Vám zvláštní, že v současné době v restauraci, hospodě sedí čím dál více lidí u stolu sami?

Bojí se s ostatními komunikovat nebo jim to tak vyhovuje? Dnes jsem v restauraci viděla většinu lidí sedět jako „solitéry“. Hodně lidí dnes žije samo, ale zdá se mi, že těch osamělých lidí je čím dál tím více a bojí se někoho oslovit. Připadá mi to smutné. Co si o tom myslíte?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? redy před 2751 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
ten který je

Pozoruji,že všeobecně v restauracích hostů ubývá.To že lidé sedí sami bych ani neřekl.Party mladých lidí se dokáží v pátek a v sobotu tak zlejt,až je to k nevíře.Asi záleží na lokalitě.Jinak souhlasím s tvrzením že lidé ztrácí schopnost mezi sebou komunikovat a seznamovat se.Je to dáno dobou,kdy lidé pracují od nevidím do nevidím.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
redy

Tak prázdnou restauraci jsem dávno neviděla.
Teda když jsou obědy, je docela narváno.
Ta fotka je stará, tak sto let 🙂

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
klumprt

Já jsem si takového trendu nevšiml. Zrovna včera jsem byl v restauraci s asi patnácti lidmi. Jinak v Budějicích jsme chodívali občas na pivo do jedné hospody, kde sedával osamělý pán. My jsme mu říkali Vodník, protože měl takové zplihlé vlasy. Nikdy se s nikým nebavil, ani když si k němu někdo přisedl. Časem jsme vypozorovali, že pokaždé vypil 9 piv, pak šel na velkou a potom jel trolejbusem na opačný konec města. V jeho biorytmu jsme zaznamenali jedinou nepatrnou změnu. Že si jednoho dne přestal nechávat startky na stole před sebou, ale po vyndání cigarety si krabičku schoval do kapsy. Z čehož jsme usoudili, že se patrně tímto snaží omezit kouření.

Upravil/a: klumprt

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Ten pán vypadá, že si čte v jídelním lístku. Možná přibývá těch co si můžou dovolit pravidelně chodit jídlo do restaurace. Nebo přibývá manželek, které odmítají vařit, nebo vaří samé blafy 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

Dělám to taky tak. Dokonce když jdu na pivo, beru si knihu. Lidí mám z práce plné zuby a rád si od nich odpočinu.
Kniha je taky dobrý filtr na dotěrné opilce – jen ti nejodolnější se pokusí vnucovat někomu, kdo si čte a nevšímá si jich.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

S lidmi je to fajn, ale kolikrát je to solo mnohem lepší, minimálně pro mě. Tak jako bych nevydržel být nonstop sám, nevydržel bych být nonstop s někým.

Mě to zvláštní nepřijde, ne každý den jsou všichni spolu, spíš si jen měla „smůlu“. Nevím, já vídám lidi spolu furt stejně…

Sám lidi moc rád nemám, takže když jsem ve společnosti, dost se jich straním, pokud nejsem mezi lidmi, co za něco stojí.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
marci1

Foto je jen ilustrační-staršího data. 🙂

před 2751 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek