Avatar uživatele
rigormortis

Nepřipomíná vám situace v ČR začátek Ukrajinské krize?

Aneb rozděl a panuj…pan prezident rozděluje obyvatelstvo na dvě skupiny, pro a proti němu.
Není lepší ho přestat řešit a snažit se spíše sjednotit? Není jedno, zda budeme se západem nebo východem? Není lepší být pro oboje stejnýmy partnery?

Doplňuji:
A není lepší začít vždy u sebe samotného? Začít se ptát co můžu sám udělat pro to, aby se dalo i do budoucna žít v demokracii a volnosti?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? vivatisCZ před 3419 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
www

Nepřipomíná, poněvadž se dle mého názoru oba příklady v mnoha věcech až diametrálně liší.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?beer Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
mosoj

Ale to snad nedělá prezident. Co čteš za zprávy.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
klumprt

Ne. Ukrajina je rozkradená a ukrajinská politika ovládnutá miliardáři v daleko větší míře než u nás. Ve srovnání s Ukrajinou jsme vzorná západní demokracie. Ovšem pokud by do vrcholné politiky proniklo více lidí typu Babiše, lehce se Ukrajině můžem přiblížit.
Jinými slovy, ukrajinského scénáře se neobávám a pokud jej připouštím, tak spíše skrz podnikatelský projekt ANO, než skrze Zemana.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mirdas

Ani ne.
Prezident již dávno sice postrádá soudnost, ovšem naštěstí nesousedíme s Ruskem, přestože jejich zločinecké skupinky zde již dlouho operují.
Takže otevřený střet zde snad nehrozí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ptáč

www odpověděl jasně, jen dodávám, že pan prezident Zeman nám všem vyjednal/obnovil obchodní vztahy s Čínou, za to mu děkuji už dnes. Jinak, podobně laděné otázky patří do žhavých diskuzí na iDnes nebo Novinky cz. Málokdo z nás není pouhou ovcí. Nechme žít mírumilovný obchod, než se trápit nad zmařenými životy vojenských prostitutek s účelem turistického zabíjeni třeba v Afghánistánu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
orwell

V něčem připomíná, v něčem ne. Tento národ nerozděluje pan prezident, ale dávno někdo jiný. Zásadní rozdíl mez UKR a námi je v mentalitě národů. My jsme národ mnohem „ohebnější“. V jednom pořadu již zesnulého historika Karla Čáslavského byl v TV promítnut dokument z r. 1939, kdy občané Prahy vítali Hitlerova vojska, dokonce někteří chodili na jakýsi „volební“ gulášek na Václaváku a ochotně hajlovali. V tom jsme se asi moc nezměnili. Dobře si vybavuji také, jak v období normalizace naši poslanci ve Vl. sále (nebo kde to bylo) bouřlivě tleskali a skandovali: Ať žije KSČ, Ať … . někteří z nich pak v 89. cinkali na náměstích klíči. Takže náš národ si nakonec dokáže vždycky poradit. Komu záleží na rozkladu naší společnosti a hrocení situace je snad jasné. Válka je obrovský byznys pro zbrojařské koncerny, zvláště odehrává-li se co nejdále od jejich země. Představa o poctivých partnerských vztazích a široké nezištné spolupráci v celosvětovém měřítku je podle mého názoru utopií. Co se týká demokracie, volnosti a svobody, to myslím nejlépe vystihuje výrok jisté osobnosti v minulosti, kde se praví něco o kosti hozené lidu, aby se udávil.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Pepa25

ptáč: za co přesně děkujete M.Z. ve vztahu k Číně? Že tam pomohl J&T / PPF uzavřít jeden obrovský kšeft?

před 3419 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
rigormortis

WWW…v čem?

před 3419 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek