Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nespolehlivá lokální síť

Lokální síť s cca 15-ti PC s WinXP profi + 2 PC s Win7 + 1 Synology diskatation.
Sdílení peer to peer donedávna chodilo, stejně backup na Diskstation.

Nyní se ( cca 14 dnů ) občas, nepravidelně, stane, že libovolný uživatel se nepřipojí na jiné PC ( hláška nemáte oprávnění ... ), ale na Diskstation vždy ano. Ping chodí vždy, přesto Ethernet kabely vyměněny. Problém trvá. Nepodařilo se vypozorovat závislost na době nebo počtu zapnutých PC - projevuje se i v době dovolených. Projevuje se od doby zapojení nových PC s Win7 do sítě, ale to může být časová shoda.

Jak zajistit spolehlivý provoz?

Předmět Autor Datum
Je tak zasadni, aby si lide lezli mezi sebou do pocitacu? :-O Pri takovem poctu uz me to prijde jako…
JR_Ewing 18.08.2010 11:22
JR_Ewing
Cislo chyby k tej hlaske "nemate opravneni" by nebolo? Poznamka rovnaka ako vyssie predo mnou: Nieje… poslední
KiloViktor 18.08.2010 15:05
KiloViktor

Je tak zasadni, aby si lide lezli mezi sebou do pocitacu? :-O Pri takovem poctu uz me to prijde jako docela uchylne. No ale co. Win7 pouzivaji bezpecnejsi zpusob autentikace, ktery XPcka maji defaultne vypnuty, takze protoz mozna dochazi k problemum s pripojenim se nekam. Win7, jako nejvyssi verze windows siti take prebiraji roli Master Browseru, takze i odtud mohou pramenit problemy. Vic ti snad poradi nejaky clovek vice kovany ve windows sitich.

Cislo chyby k tej hlaske "nemate opravneni" by nebolo?
Poznamka rovnaka ako vyssie predo mnou: Nieje potrebne aby sa akykolvek uzivatel pchal do cudzieho pocitaca, zvlast ked je na sieti Synology a funguje spravne. Vidim to na neadekvatne navrhnutu sietovu politiku.
Minimalne treba preskumat kto, alebo co robi na sieti funkciu Master Browsera a zabezpecit aby sa MB nevypinal aj ked neni velky predpoklad na kradnutie MB ak Synology chodi spravne a je na rovnakom segmente. "Nemate opravnenie" zvycajne znamena presne to co je tam napisane, t.j. chyba v opravneniach.
Tipujem najskor na zmenu opravneni zapisovaneho suboru po roznych uzivateloch. (kazdy uzivatel si zmeni opravnenia zapisovaneho suboru podla toho z akymi opravneniami na ten subor leze).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru