Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nespouští se Průvodce aktualizací hardwaru

Tenhle problém se projevil po instalaci Windows XP Pro. Protože se mi nechtěl nainstalovat skener od multifunkční tiskárny (po každém startu se úporně domáhá nové instalace), zkusil jsem jej přeinstalovat. Vůbec se mi ale nenabídne dialogové okno Průvodce aktualizací hardware. Jen něco v pozadí problikne a ovladač se sám nainstaluje (v tomto případě blbě).

Ostatní drivery tiskárny jsou nainstalovány korektně, stejně jako u základních kompoment (GK, NetCard, mouse atp.) Když je však zkouším přeinstalovat, ani u nich se mi zmíněný průvodce neobjeví.

Jsem přihlášen jako základní uživatel PC patřící do skupiny Administrators. Domnívám se ale, že v oprávněních problém nebude, protože když jsem cvičně vytvořil bezprávného usera, nebyl k instalaci driverů vůbec připuštěn.

Předmět Autor Datum
Tak me napada: nemas zakazanou sluzbu WMI (rozsireni windows management instrumentation)? S tim jsem…
mif 29.12.2006 19:06
mif
Mife dík, ty služby na to vliv nemají. P&P je spuštěná trvale, WMI je ve stavu "ručně", ale ani po j…
Paullus 29.12.2006 19:16
Paullus
Kdybysis to nechal udělat celé u nás! :)) Tohle obvykle dělají nainstalované ovladače Windows a ne…
Rce 29.12.2006 20:57
Rce
Dodatečně jsem zjistil, že v Ovládacích panelech (Systém/Hardware/Windows Update) mám zaškrtnutou mo…
Paullus 20.01.2007 16:29
Paullus
Právě jsem zjistil, že shora uvedené problémy nenastanou, pokud PC nastartuji do nouzového režimu. T… poslední
Paullus 21.01.2007 11:56
Paullus

Kdybysis to nechal udělat celé u nás! :))

Tohle obvykle dělají nainstalované ovladače Windows a ne od zařízení. Obykle se to stane tak, že se nejdřív připojí zařízení a pak instalují ovladače, ač tomu má být naopak. Windowsí se tam drží jak pověstný trus košile. Ovykle je nutný zásah do registrů a do ini souborů ovladačů. Nejprve odpoj zařízení. Pak v registru ve větvi HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum \USB a ...\USBPRINT a případně ...\USBněco smaž všechno, co se podobá té tiskárně (skeneru). Dál vyhledej v C:\WINDOWS\INF sekce ini, co by se toho mohly týkat - obvykle OEMn.INF - kde n je jedna až víceciferné číslo. Restartuj a instaluj nejprve ovladače a pak připoj zařízení. Budeš-li mít štěstí, povede se. Ozvi se, jak jsi dopadl a uvidíme dál.

Dodatečně jsem zjistil, že v Ovládacích panelech (Systém/Hardware/Windows Update) mám zaškrtnutou možnost „Nikdy nehledat ovladač na webu Windows Update“, ale nemohu to změnit na jednu z dalších dvou možností zde uvedených.

Nebude tato informace relevantní pro nějakého zdejšího guru, kterého by nakopla správným směrem? Na G. jsem řešení obdobného problému nenašel, ve znalostní databázi MS popsán není a na Hotline Microsoftu se se sockou, která používá OEM verzi Windows, nikdo bavit nebude.

Mí známí z IT oboru mě samozřejmě dávají hraběcí rady, abych to přeinstaloval, ale za situace, kdy už mám na PC nainstalováno asi 100 GB vlastního vyladěného software, se mi do toho dvakrát nechce.

Právě jsem zjistil, že shora uvedené problémy nenastanou, pokud PC nastartuji do nouzového režimu. Tam se mi to v panelu Systém/Hardware/Windows Update automaticky nastaví na možnost "Zobrazit dotaz na prohledání webu Windows Update při každém připojení nového zařízení" a pak můžu s kamarádíčkem Průvodcem instalací instalovat, co hrdlo ráčí.

Jestli to bude pro někoho příznak, aby mi poradil, budu rád.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru