Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nestartuje resp. vypíná se NB HP6910

Ahoj,

mam dost vazny problem s firemnim NB, nestartuje mi:
Po zapnuti tlacitka start se na chvilku rozjede, roztočí disk a po pár vteřinách/minutách nabíhání se vypne. Dostanu se maximálně do windows na pár sekund (diky bohu, to bylo dost na smazani porna, ale jeste porad je to malo, co bych chtel smazat a co zachovat) a pak zhazne :-/. Zkusil jsem bootovací CD a chová se to podobne a to jak se SLAXem tak s BartPE - vzdycky po pár chvilkách je bez dechu. Kdyz jsem se dostal do windows (SP2, XP), tak chvilku nabíhal, pak zmatene poskakoval kurzor a konec. Chvilku pred vypnutim, tak na 5s, zamrzne.

V biosu je test RAM a ten prosel v pohode. U disku skocilo 10% a dál se to restarovalo..

HP6910, 2GB RAM,80GB disk C-duo 7500. Jeste by bylo dobré podotknout, ze byl na celkem nove nabijecce a ze bych to potreboval mit vyreseno pochopitelne do zitrka do prace :-/ a ze by bylo moc moc moc fajn mít ty data.

Moc diky.

Předmět Autor Datum
Ja bych rekl, ze se ta krasa prehriva (ma-li to vetrak, toci se?).
mif 20.04.2009 23:33
mif
podle meho ne, co vidim. Take mi to napadlo ale uz jsem ho zazil neskutecne horkeho a ok. Ted je vla…
AZOR 20.04.2009 23:39
AZOR
o tom prehrejvani bych si to take myslel, ale co s tim? Ven s tim na parapet a zkusit ho chvilku chl…
AZOR 20.04.2009 23:49
AZOR
Echm, co ja vim... Netrisknul jsi s tim? Mohl se nejak pohnout chladic CPU (jestli je to vubec mozne…
mif 20.04.2009 23:52
mif
Tak nerad bych ho moc rozmontovával ale trošku bych snad do toho chladiče strčit mohl, při troše ště…
AZOR 20.04.2009 23:58
AZOR
bomba, ted chvilku drzel, podarilo se mi smazat heslo na bankovni/burzovni ucet a historii z firefox…
AZOR 20.04.2009 23:44
AZOR
Tipujem ze nieco sa tam prehrieva (napr. kvoli skratu alebo HW zavade / pretazeniu, videl som nieco…
MM.. 21.04.2009 01:04
MM..
Ted jsem trosku pokrocil - vyndal jsem napajeni a jel jsem na baterku (dle teorie, ze pojede na nizs… poslední
AZOR 21.04.2009 01:48
AZOR

podle meho ne, co vidim. Take mi to napadlo ale uz jsem ho zazil neskutecne horkeho a ok. Ted je vlastne celou dobu vyplej a tech par desitek/sekund/minut co se pokousi bezet se snad nestihne ani zahrad.
V biosu je FAN po BOOTu na enable, ale nemam pocit ze by se tocil:-/

o tom prehrejvani bych si to take myslel, ale co s tim? Ven s tim na parapet a zkusit ho chvilku chladit tak? Proste bych rad mel nejaky cas (idálne 2dny+, nebo alespon 5hodin) predtim nez nekomu z firmy ten NB predam, kdo to ma na starosti. Zkusil jsem disk v druhem NB a tam z nejakeho duvodu nejde :-/. Coz je skoda, s BartemPE uz bychom si poradili.

Tak nerad bych ho moc rozmontovával ale trošku bych snad do toho chladiče strčit mohl, při troše štěstí. Pokud je to přehříváním, tak je to celkem fajn. Seženu si někoho, komu muzu insertovat disk, vsechno si srovnat a pak to nechat lidem co to maj na starosti. Jinak ted jsem ho nechal chvilku odstát a chvilku s nim pak byla i rec, tedy by to snad mohlo tim prehrivanim byt. Ted je na tom parametu a budu bojovat dal o sve data. Pokud neni disku nic, tak je to snad ok. Jinak pokud se nepletu tak tohle je podruhe co se mi to stalo. Predtim to nejak rozchodil .. a jako spravnej mak jsem se nepoucil a k datum se chovam stale stejne.

fakt vyborny, prisel jsem dnes v 20:00 z prace domu s tim ze v 6:00 vstávám a to jsem si řekl, ze se bud hezky vyspim nebo se naucim spoustu prednasek do skoly .. takze ani jedno :-/..

Tipujem ze nieco sa tam prehrieva (napr. kvoli skratu alebo HW zavade / pretazeniu, videl som nieco podobne kedysi davno u NB pri skrate chladica na kondiky CPU, ten ale bezal tak max. 15sekund) alebo ina HW zavada na MB. Radit asi moc neni co, servis alebo vyhodit.
Na zachranu dat vytiahnut HDD a dat do ineho PC (v tomto su dobre niektore napr. dell-y kde je disk v sufliku a da sa vytahovat zboku, bez otvarania NB)

Ted jsem trosku pokrocil - vyndal jsem napajeni a jel jsem na baterku (dle teorie, ze pojede na nizsím taktu, kvuli baterce a nebude se prehrivat) chvilku vydrzi, ale nektere kopirovani konci hlaskou, ze nemam prava, nebo ze je disk chranen proti prepsani (prestoze jen ctu) wtf? A pak klasická smrt.

Kazdopadne jsem dost dat zachranil a dost veci vymazal. A pc na tu baterku fakt chvilku bezi, tedy to snad budu moci nejak postupne postahovat. Zatim instaluju VPN a zkusim do prace nosit vlastni NB.

Cimz "dekuju" spolecnosti Cisoc za do-zkur* den, kdy se 20minut snazim dostat pres zbytecnej registracni formular, kterej po me chce jmeno psa, mit v hesle velke pismeno, cislo, specialni znak ...

Jinak nikdy za pripominku ohledne "dat do jineho pc" - mama tu ma nejake firemni :D, nevim co je to zac, ale uz ted je odsouzen k testum. - jdu se po nem podivat.

Prave, ze to je na servis :-/ a jelikoz jsem ten NB pouzival 7 mesicu jak do prace, tak do skoly, tak doma, tak se mi nechce nekomu dávat ten disk.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru