Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Net TV, DLNA má někdo u TV - má to cenu kupovat?

Dobrý den, u televize 32" LCD TV PHILIPS 32PFL8404H jsem našel toto označení Net TV, DLNA. Na stránkách Philipsu jsem se dočetl (Vychutnejte si s Net TV bohatý výběr online služeb. Užijte si filmy, obrázky, populárně naučné pořady a další obsah přímo v televizoru tak, jak to máte rádi. Jednoduše připojte televizor přímo k domácí síti pomocí ethernetového připojení a pomocí TV dálkového ovladače procházejte a vybírejte, co chcete sledovat. Nabídka Philips poskytuje přístup k populárním službám Net TV přizpůsobeným televizní obrazovce. Dále je díky připojení k počítačové síti DLNA možné pomocí TV dálkového ovladače sledovat videa a přistupovat k obrázkům uloženým v počítači. ) znamená to, že, když TV připojím k routru, tak na ni budu mít kompletní plnohodnotný internet (prohlížení stránek, sledování internet TV atd ), který mohu ovládat dálkovým ovladačem. Nebo pouze jen nějaké podporované stránky? Nemá to někdo, kdo by mě o tom sem mohl něco napsat. Má to smysl s tím kupovat? Předem moc děkuji Pacanda

Předmět Autor Datum
To co pises funguje asi tak. Nemam Philips ale asi to bude stejne jako u jinych znacek. Tv a Pc prop…
Maoor 11.01.2010 16:19
Maoor
Ja osobne netusim co to je DLNA ale v takych pripadch si k tomu TV stiahnem navod (zvykne byt na web…
MM.. 11.01.2010 16:27
MM..
Dík za rady. Manuál jsem si tam stáhl a tam mají napsáno to co jsem sem kopíroval + něco v čem se př…
Pacanda 11.01.2010 16:42
Pacanda
Stiahol som ten navod a je tam o tom cela kapitola alebo snad aj dve kapitoly, tak neviem co si cita…
MM.. 11.01.2010 17:40
MM..
.. inac je dobre dat si slovo Net TV (alebo slova philips "Net TV") do google.com, mal by si najst c…
MM.. 11.01.2010 17:42
MM..
Dík, když já tomu zase tak nerozumím. No ono to je taky o tom, že někde píšou to a někde zase to. Mo…
Pacanda 11.01.2010 22:13
Pacanda
Teta ma jake pripojenie k internetu? Nejde to pripojit na hocco, len na router so zapnutym DHCP (tak…
MM.. 11.01.2010 22:47
MM..
A pro videa s pocitace bezici pocitac s windows, zadny parwatovy nas, hezky stopadesatiwatovy pocita…
JR_Ewing 12.01.2010 00:23
JR_Ewing
Internet na tom šlape v pohodě, jen ne flash animace a stream videa. Ale třeba idnes, nebo ikea bez…
Jenda1905 01.09.2010 11:40
Jenda1905
Nemusí být DHCP, v televizi lze nastavit i statickou adresu. Jdou s tím prohlížet všechny web stránk…
Dzejar 10.03.2011 22:12
Dzejar
Zdar, mám Philips podporující Net TV. Funguje to tak, že po spuštění Net TV z menu se bedna připojí… poslední
geodator 21.02.2012 21:00
geodator

To co pises funguje asi tak. Nemam Philips ale asi to bude stejne jako u jinych znacek. Tv a Pc propojis lan kabelem pres router. Do pc naistalujes program ve kterem si vyberes jake slozky chces sdilet. No a na TV pak prohlizis (obrazky) nebo spoustis (muzika, filmy).
A internetTv na mem Samsungu funguje pouze na prohlizeni videi z YouTube

Stiahol som ten navod a je tam o tom cela kapitola alebo snad aj dve kapitoly, tak neviem co si cital.

Ta TV vie prehravat videosubory ktore nazdielas v PC, na PC je predtym nutne nainstalovat specialny program aby to fungovalo.
Neni tam nic o browsovani na internete, takze to browsovat na inete pravdepodobne nevie.

.. inac je dobre dat si slovo Net TV (alebo slova philips "Net TV") do google.com, mal by si najst clanky / recenzie kde je popisane jak to funguje niekym kto to mal uz na stole...

P.S. napr. podla tychto tu http://www.heise.de/newsticker/meldung/Philips-ste llt-Net-TV-vor-201269.html to vie aj zobrazovat akukovlvek webstranku, vid http://www.heise.de/newsticker/meldung/Philips-ste llt-Net-TV-vor-201269.html?view=zoom;zoom=2
takze to nakoniec vie aj pristup na internet (ale pisu ze bez flash a bez Java)

Dík, když já tomu zase tak nerozumím. No ono to je taky o tom, že někde píšou to a někde zase to. Moc dík, je to dost zajímavé. Já bych tu TV chtěl pro tetu, tak abych jí nenasliboval něco a ona to pak neuměla, přeci jen je docela drahá. Ještě jednou dík moc.

Teta ma jake pripojenie k internetu? Nejde to pripojit na hocco, len na router so zapnutym DHCP (takze ak sa pripaja napr. cez nejaky USB modem, tak cez ten sa ta TV nepripoji).
... predpokladam ze pre tetu by bol lepsi normalny pristup k internetu z normalneho PC kde funguje aj Java a Flash animacie... TV je skor nudzovka bez klavesnice.

Nemusí být DHCP, v televizi lze nastavit i statickou adresu. Jdou s tím prohlížet všechny web stránky (kromě těch animací). S dálkovým ovládáním je to dost krkolomné, ale dá se. YouTube má ale pro Net TV speciální aplikaci a funguje to bez problémů.

Zdar, mám Philips podporující Net TV. Funguje to tak, že po spuštění Net TV z menu se bedna připojí na síť a naběhnou ikony s přístupy na některé servery, ale ne v klasickém zobrazení jako na PC. Je tam Picassa, YouTube, Meteo a spousta dalších služeb, pak hodně internetových rádií z celého světa (super výběr), dále videoportál s klipy všech žánrů (vždy jen jeden klip z nějakého koncertu, který se dá sledovat na webové adrese). Dá se připojit i na Seznam, Volny nebo Google, ale ovládání přes dálkový ovládač je opravdu pro vytrvalé - adresy se musejí zadávat jako na mobilu s deseti tlačítky, trvá to, ale dá se číst třeba Idnes nebo pošta, jen jsou třeba pevné nervy.

Taky se bedna dá propojit přes LAN kabel s PC nebo noťasem, ale přenos je asi o 2 sekundy zpožděný v porovnání se zobrazováním na displeji PC. Rychlejší je propojit TV s PC VGA kabelem a pak bedna slouží jako velký displej a dá se snadno přepínat mezi TV a PC.

Net TV je spíše pro hračičky, ten, kdo potřebuje rychlé hledání a akci, ať raději používá PC nebo netebook.

Geo

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru