Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Netgear Stora MS2000 a DSL-G684T

Dobrý den,
mám komplikovaný problém. Koupil jsem si použitý NAS Netgear Stora a snažím se ho zprovoznit. Krom oběda už celý den. 3-[:x: . Mám router DSL-G684T. Snažil jsem postupovat podle tohoto návodu, bohužel mi není přáno. Můj router má trochu jiný vzhled nastavení už od druhé stránky návodu. Pravý problém nastává když po mně na 4 straně chtějí nastavení "Virtual Serveru", protože to už je úplně jiné.
Něco o nastavení jsem vydedukoval z věcí, co jsem našel na internetu, ale výsledku jsem se pořád nedobral. Povolil jsem UPnP, ale nevím na jaký Pvc (mám tu 0-7)(to v návodu na Netgear vůbec nepíší). Nahrál jsem do Virtual Server nový "profil" a přidal do něj porty, které přidávají i v tom návodu (nevím jestli dobře - v návodu vypadá rozhraní jinak. Bez výsledku. 3-[ Profil mohu přiřadit (pomocí tlačítka add) pouze do Interní IP adresy Story, kterou jsem zvolil jako statickou avšak pouze na Pvc0, bez ohledu na nastavení v záložce UPnP. :?: To celé však nemá vliv na zprovoznění portů.
Na podpoře D-link se se mnou vůbec nebavili, když zjistili, že chci připojit nějaké jiné zařízení, a ne jen něco zprovoznit v routeru. Na podpoře Netgear se se mnou bavili do té doby, než zjistili, že NAS už není v záruce. Stačil jsem se však dozvědět, že na to aby vše fungovalo, musí být v tom jejich port testu všechny porty jako OPEN. Pak teprve mohu NAS nějak dále konfigurovat. Nic z toho se mi však nedaří zařídit.
Jelikož jde o dost komplikovanou věc, nabízím možnost se spojit s nějakým schopným rádcem např. přes TeamViewer. Děkuju mockrát - už si nevím jinak rady...:.(

Předmět Autor Datum
Zdarec, rád bych ti pomohl, mám taky storu, nejdřív jsem jí měl přípojenou na router TP-LINK TL-WR10…
medved2010 30.09.2012 20:48
medved2010
Storu jsem resetoval. Je pravda, že se jí nechtělo :-D a dělal jsem to na 2x. Router se mi resetovat…
Ondra HP 30.09.2012 21:05
Ondra HP
Ahoj, tak, 1. Resetoval jsem router do továrního nastavení (Stora byla odpojená). A nasatavil ho pod…
Ondra HP 01.10.2012 08:41
Ondra HP
Mohl bys mě dat nějaký kontakt na sebe? Třeba mi napiš do PM.
In-lander 30.09.2012 21:03
In-lander
Kontakt na mě je legondra@gmail.com. Skype: ondra.zdobinsky.
Ondra HP 30.09.2012 21:08
Ondra HP
zdarec, mám podezření že na vině je ten router,nemáš moznost propojit vše na nějaký jiný router even… poslední
medved2010 01.10.2012 19:02
medved2010

Zdarec,
rád bych ti pomohl, mám taky storu, nejdřív jsem jí měl přípojenou na router TP-LINK TL-WR1043ND a teď přes NETGEAR WNDR3700 a co si vzpomínám tak ani v jednom routeru jsem nic nenastavoval, problém asi bude ve STOŘE.
Asi bych skusil toto: 1. resetovat ten router do tov.nastavení(STORA ODPOJENA!!!!)
2. resetovat i STORU (někdy se jí nechce)
3. přípojit STORU a následně elaborovat s jejím nastavením.

pokud to nepomůže tak to mužem skusit přes SKYPE A TEAMWIEWER

Storu jsem resetoval. Je pravda, že se jí nechtělo :-D a dělal jsem to na 2x. Router se mi resetovat nechce, protože je hnus ho pak rozchodit a navíc budu bez netu, takže nebudu moci ani jinak komunikovat. Ale pokud myslíš, že je to nutné, tak mi asi nic jiného nezbývá. Otázka je, jestli pak s nastavením elaborovat půjde, protože já sice Storu vidím připojenou k routeru (v nastavení má svoji interní IP, jak jsem psal), ale aplikace od Story s ní vůbec nevidí...
Zítra tedy vyresetuji router a pak Storu. Uvidíme, jestli to pomůže. Určitě napíšu.

Ahoj, tak,
1. Resetoval jsem router do továrního nastavení (Stora byla odpojená). A nasatavil ho podle návodu od O2.
2. Chtěl jsem resetovat Storu, ale tý se vůbec nechce. Mám ji pořád odpojenou ... Při pokusu o reset jen nekonečně oranžově svítí první disk. Vůbec se nedostane do toho problikávacího modu. Zkoušel jsem to 3x!!! Mám to zkusit se Storou připojenou k routeru?
3. K části "Elaborovat" jsem se opět nedostal.

Nápady?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru