Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Neustále vypadávání internetu

Ahojky, internet mám už asi 5 let od jednoho poskytovatele a vždy to bylo celkem v pohodě ale v poslední době mi vypadává několikrát denně internet - svým laickým zkoušením jsem zjistila, že většinou znovu naběhne když odpojím kabel od síťové karty a znovu připojím - pak většinou znovu naběhne, když jsem kontaktovala poskytovatele internetu tak mi oznámil, že mám vadnou síťovou kartu - ovšem totéž se děje, když mám pc připojené přes router nebo připojím přímo např. noťas nebo jiný pc, situace je stejná. Momentálně mám na pc nainstalovaný nový systém, místo XP mám Windows 7 takže pc je naprosto čisté bez virů a spyware a situace se o trošku zlepšila ale vypadává to místo 10x za den jen 3x, na technické podpoře když tam volám už se se mnou zdá se nemíní bavit, že prý je vše v pořádku - naposledy přišel mechanik a vyměnil koncovku u kabelu řekl, že je vše ok, tak nevím leda změnit poskytovatele nebo ještě nějaká rada? Děkuji :-)

Předmět Autor Datum
jeden poskytovatel není žádný poskytovatel...lepší by byl konkrétní poskytovatel
paul 04.01.2011 20:46
paul
802.cz, dříve to byl snad Mattes oblast Severní Morava
Svatka 04.01.2011 20:51
Svatka
no a je to po drátech nebo vzduchem nebo jak? Ono napsat vyměnil konektor a nenapsat kde také nic ne…
paul 04.01.2011 20:55
paul
pokud si dobře pamatuji tak internet je přes optické kabely, my pak máme zásuvku za dveřmi v které j…
Svatka 04.01.2011 21:04
Svatka
jestli je to taženo někde po zemi, může být promáčknutý. Já takhle jednou našel hřebík v koaxu pod l…
paul 04.01.2011 21:07
paul
takže možná zkusit natáhnout nový kabel po bytě? Je pravda, že kabel už není nic moc, vzhledem k tom…
Svatka 04.01.2011 21:12
Svatka
no já ten hřebík hledal půl roku, a kdyby v inkriminovanou dobu hledání neprošla pokojem manželka ta…
paul 04.01.2011 21:20
paul
určitě zkusím, děkuju
Svatka 04.01.2011 22:53
Svatka
Taky by šlo zkusit hned někde na kraji bytu zprovoznit router s wifi a zkusit připojení přes wifi. T…
jbo 05.01.2011 07:45
jbo
to bych mohla akorád nevím jestli to bude příliš spolehlivé, mám router Asus RT-G32 pro wifi připoje…
Svatka 05.01.2011 10:25
Svatka
když máš router zkus ho jen přemístit a zapojit místo toho kabelu. Předpokládám, že ten router je ně…
paul 05.01.2011 10:34
paul
wifi mám prácě jen na jednom pc a tam to pořád stejně vypadává - zřejmě to bude slabým signálem, tak… poslední
Svatka 05.01.2011 13:32
Svatka

takže možná zkusit natáhnout nový kabel po bytě? Je pravda, že kabel už není nic moc, vzhledem k tomu,, že se táhne po kobercem i pod dveřma, kde je občas skříplej ale nedávala jsem to do souvislosti s tím, proč to vypadne a pak hned zase naskočí, když vytáhnu a znovu zastrčím ten kabel do pc, jen nevím proč to nenapadlo toho jejich technika když jsem hlásila tu závadu několikrát, kabel bych jim klidně zaplatila nový.

no já ten hřebík hledal půl roku, a kdyby v inkriminovanou dobu hledání neprošla pokojem manželka tak bych ho snad nenašel...Tv jela, jen občas vypadla, ale pak zase naskočila.
Každopádně bych to zkusil jako první možnost.Vymněnit kabel po kterém se šlape.

Taky by šlo zkusit hned někde na kraji bytu zprovoznit router s wifi a zkusit připojení přes wifi. Tahání kabelů přes několik místností se lze také vyhnout zařízeními, které vytvářejí síť skrz elektrické zásuvky (např. WD Livewire), ale něco to stojí.

to bych mohla akorád nevím jestli to bude příliš spolehlivé, mám router Asus RT-G32 pro wifi připojení druhého pc v dětském pokoji a abych řekla pravdu tak to pořád vypadává, někdy ten druhý pc ani moji síť nevidí musím router restartovat a dát na zvýšení místo tak to na chvíli jede - taky uvažuji jestli jít do jiného routeru nebo co vlastně s tím.

wifi mám prácě jen na jednom pc a tam to pořád stejně vypadává - zřejmě to bude slabým signálem, takže mám obavy, že toto testování mi nepomůže nebudu o nic moudřejší jedině fakt natáhnu nový kabel nebo natáhnu kratší kabel a připojím k němu noťas a uvidím ale dnes jsem potkala sousedy a ptala se jich, jelikož mají stejného poskytovatele jestli jim to nevypadává a říkali, že jo a že často - ale taky třeba jen na 5-10 minut ale když jsem se ptala, proč nezavolají na 802 a nestěžují si tak říkali, že to je nenapadlo - myslím, že to ani neudělají, takže mám spíš pocit, že jde o jakousi přetíženost tady u nás na sídlišti.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru