Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nevyžádané mejly

Dobrý den,nevím,do které rubriky mám svůj dotaz zařadit,prosím,kde najdu tzv.BLACKLIST ve své majlové schránce.V nastaveních jsem nic nenašla.Jde o nevyžádané mejly,v nastaveních jsem nic nenašla.Děkuji za případnou odpověď.

Předmět Autor Datum
Není to záležitost schránky, ale tvého emailového klienta, tj. programu, který používáš na poštu: Ou…
Pytlík 24.08.2010 17:45
Pytlík
Může také lézt někam přes webové rozhraní. :-)
Kráťa 24.08.2010 18:25
Kráťa
Pokud používáš nějakého klienta na poštu, je lepší nějaký antispamový plugin, protože spameři ty ode…
Kráťa 24.08.2010 18:35
Kráťa
Dík za odpověď,jak se importují spamové stránky,nemám vůbec potuchy,ani nevím,v jakém programu mejly…
cucurka 25.08.2010 14:53
cucurka
Když nevíš jaký máš program,. tak asi nemáš žádný a přihlašuješ se do schránky na www seznamu. Bloko…
Kráťa 25.08.2010 16:04
Kráťa
Ahoj,tak tu ochranu proti spamu jsem měla zapnutou,dík.program na to opravdu nemám žádný,přihlašuji…
cucurka 25.08.2010 18:23
cucurka
Pokud je rec o e-mailove schrance pouzivane z weboveho rozhrani, tak kvalitni antispamovou ochranu m…
merlouska 25.08.2010 15:47
merlouska
Ti z Google jí mají tak kvalitní, že mi tam spadlo 5 normálních e-mailů za půl roku a já byl za pito…
Kráťa 25.08.2010 16:09
Kráťa
Používám gmail přes rok a nespadl mi tam jediný e-mail který by tam nepatřil. Do spamu padají jen e-…
Redsnake 25.08.2010 16:18
Redsnake
Asi jsi ti nikdy nepsal žádný z těch "account manager" a kdesi cosi, co napíše tři slova česky a dal…
Kráťa 25.08.2010 16:27
Kráťa
To ne, máš pravdu. Můj laický pohled na věc je ten, že je důležité, kde všude člověk zanechá svůj me…
Redsnake 25.08.2010 16:31
Redsnake
Jo, to se mi taky asi dvakrat za ty dva a pul roku stalo, ze tam skoncilo neco, co spam nebylo.. jen…
merlouska 25.08.2010 18:19
merlouska
Můžeš mi,prosím,napsat,jak přejít na gmail a jak na seznamácké stránce tedy nastavit přeposílání zpr…
cucurka 25.08.2010 18:26
cucurka
Vytvoříš novou schránku na gmail.com Naloguješ se do své stávající schránky na seznamu, pak vlezeš d…
Redsnake 25.08.2010 18:34
Redsnake
Díky,pokusím se a napíšu,jak to dopadlo.dobrou noc. poslední
cucurka 25.08.2010 21:24
cucurka

Není to záležitost schránky, ale tvého emailového klienta, tj. programu, který používáš na poštu: Outlook (ten zatracuji), The Bat! (ten doporučuji), Opera a mnoho dalších. Protože jsi nenapsala co používáš (u každého programu je to jinak), nelze ti odpovědět.

Pokud používáš nějakého klienta na poštu, je lepší nějaký antispamový plugin, protože spameři ty odesílací adresy často generují náhodně a to bys měla za chvíli na blacklistě 1000 adres.
Když jsem kdysi používal Outlook Express, byl k němu dobrý "Spamihilátor". Pro The Bat jsou pluginy ke stažení na českém webu programu a v Thunderbird, či ve Winsows Live jsou už zabudovány. ty filtry se musí "vyučit" aby byly velmi dobře účinné. Nejlepší je, naimportovat si balík spamových zpráv, třeba 10 000 a označit je jako nevyžádané. Filtr se z nich "vyučí" a za deset minut máš vše hotové.
Na webových rozhraních (ve schránkách - např. na seznam.cz) je "nebezpečí", že když nastavíš agresivnější antispam,. budou ti do spamu padat i normální zprávy co chceš.

Dík za odpověď,jak se importují spamové stránky,nemám vůbec potuchy,ani nevím,v jakém programu mejly používám,vím jenže mám IE8 a SEZNAM.CZ.Vím jen,že jsem si nevyžádané mejly dala jako BLOKOVAT KONTAKTY a uložila a stejně mi chodí.Už mně rozčilují-ty nevyžádané.tomu importování,ani kde to hledat,nerozumím,tak se na to asi vykašlu a budu se rozčilovat dál.Hezký den.

Když nevíš jaký máš program,. tak asi nemáš žádný a přihlašuješ se do schránky na www seznamu. Blokování jednotlivých adres nemá vůbec žádný smysl.
Na obrázku máš jak se to nastavuje na seznamu

[62spam_seznam_tn.jpg]

Ale spíše je důležitější, nepsat nikde po webech adresu do formulářů (na to mít třeba jednu kam nelezeš) a tam at si spam posílají - např. poslitosem@seznam.cz a nepoužívat ji ani na všelijaké ty přeposílací e-maily. U téhle už je to asi fuk. Ty adresy si mezi sebou spameři navzájem vyměňují/prodávají/atd. Na tuhle adresu ti to bude chodit už do smrti.

Pokud je rec o e-mailove schrance pouzivane z weboveho rozhrani, tak kvalitni antispamovou ochranu ma podle me Gmail, zatimco Seznam je docela tragicky.

Mela jsem drive mail na seznamu, pak jsem ho prestala pouzivat a presla na gmail, ale nechala jsem si na seznamacke schrance nastavene preposilani zprav na gmail, kdyby mi nekdo jeste psal na starou adresu.

A co se tyce spamu, vypadalo to nejak takto: Rekneme, ze mi prislo 50 spamu. Z tech 50 jich cca 15-20 seznam identifikoval jako spam. Zbytek sel do dorucenych, a tim padem se to preposlalo na gmail. A gmail to vsechno spravne vyhodil do spamu :) Kdyz v gmailove schrance najdu spam v dorucenych, tak je to docela zazrak..

Ti z Google jí mají tak kvalitní, že mi tam spadlo 5 normálních e-mailů za půl roku a já byl za pitomce, jelikož jsem neodepsal, protože jsem netušil, že mi někdo píše.
Teď tam lezu jako pako třeba jednou za 3 dny (přitom poštu stahuji klientem), jestli někdo nepíše, protože ta jejich "inteligentní ochrana" nejde ani vypnout...
Na normálních schránkách vypnout jde (i na tom seznamu).

Používám gmail přes rok a nespadl mi tam jediný e-mail který by tam nepatřil. Do spamu padají jen e-maily, jejichž odesílatele jsem sám označil za spam, reklamní sdělení od společností, které se staly otravnými,atd...Tak nevím kde je problém

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru