Avatar uživatele
El dejvo

Chtěl bych zhubnout je mi 13 let jsem kluk a vážím 94KG poradte prosim

Kolikrát denně mám jíst co mám jíst ..Ja třeba 2 dny běhal a potom sem se zase natapal jidla pls poradte moc prosim deti see mi smejou

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3803 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Bedy

Naprosto souhlasím s ocko. Vezmi rodiče a skočte za tvým dětským lékařem a tam to proberte. Je velmi pravděpodobné, že tě odkáže na nějakého výživového specialistu.

Jinak obecné rady se tu stále dokola jak na dvorku u Blbých opakují – chce to více pohybu – ovšem lepší než vytrvalostní běh je pěkný sprintík.
Dále to chce nejíst příliš tučná, slaná a sladká jídla, upřednostňovat tmavé pečivo apod.
Nicméně každý je jiný a opravdu ti doporučuju návštěvu toho pediatra ať na tebe koukne. Ten ti řekne co a jak. My tady ti toho mnoho nepovíme, museli bychom tě vidět, znát tvůj životní styl, denní režim, no však to už ocko řekla.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

To je opravdu hodně a u Tebe udělám dokonce výjimku, že stejný dotaz se tu opakuje stále dokola. Opakuje ale u „žížalek“. Mohu Ti doporučit jedině lékaře. Tak vysokou váhu by měl ve Tvém věku hlídat odborník na výživu, a tím nemyslím tu spoustu výživových odborníků na internetu.
Potřebuješ lékaře, který důkladně zmapuje Tvé stravovací, pohybové a ostatní životní návyky. Na základě toho Ti stanoví jídelníček a doporučí vhodné pohybové aktivity.Většinou tito specialisté spolupracují s gastrologiemi v nemocnicích, nebo jsou na tuto problematiku přímo zaměření lékaři gastrologií se zabývající.
Obecné zásady jsou Ti nejspíš známy: snížit počet kalorií a zvýšit pohybové aktivity, ale ve Tvém případě to bude nejspíš ještě jinak. V první řadě se obrať na svého lékaře a zkus s ním vymyslet nějaký smysluplný postup.
Víš, někdy pomůže změnit jenom myšlení a člkověk dosáhne, čeho chce. Jindy je to vleklá a úmorná dřina. Vydrž to.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
smile11

Je mi tě líto, tak se snaž udržovat správnou životosprávu, sportovat, hlavně nejíst moc sladkého a držet se raději jídla jako je nappř. zelenina, ovoce aj.

Přeji mnoho štěstí!!! :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

V tomhle případě je jedinou možností to, aby jsi s rodiči vyhledal dětského lékaře.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Andre5000

Nejlépe by bylo, kdyby tě rodiče vzali k dětskému lékaři aby zjistil, zda ta nadváha nemá nějakou zdravotní příčinu (špatná funkce štítné žlázy apod.) No a pak pokud lékař nic nezjistí tak to chce, jak už tady píší ostatní, jíst méně, zdravěji a více pohybu (ale zase to nepřehánět – úměrně své váze, aby sis třeba ještě nezničil páteř nebo klouby apod.). Hubnutí je záležitost dlouhodobá, člověk s tím musí bojovat celý život. Chce to hlavně mít vůli, ale vyplatí se to (vlastní zkušenost).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
markos111

Zkus se třeba s rodiči přihlásit do jste to co jite

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jsemtady

Zacni cvicit, vzhledem k tomu, ze potrebujes zatim hubnout a ne nabirat svalovou hmotu, tak muzes denne co to da. Nejspis ted nebudes mit svaly zadne. Takze je nejprve musis probudit k zivotu. Takze uplne ty zakladni veci. Sedy lehy, sklapovacky a drepy a pokud mozno i beh a zkus i kliky a nezapomen se nejdriv protahnout. Nejdriv jich udelas jen par, ale s kazdym dnem vic a vic. Bude to bolet, ale to je znameni toho ze spalujes tuky. Je lepsi nejdriv behat a pak si k tomu zacvicit ale hlavne zacni. Chce si to napopat prdel a jit do toho .. uz dnes.
Co se tyce jidla .. omez ruky a cukry, hlavne .. jez pomalu, tim driv poznas ze uz mas dost a nejez vecer, namisto jidla jdi spat .. telo obcas nedostatek spanku maskuje pocitem hladu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marek953

S ostatními odpověďmi souhlasím, ale jen doplním… Hlavně NEdrž nějaké šílené diety, kdy bys jedl třeba jen dvaktrát denně – tělo si při hladovění uloží vše co může v podobě tuku (aby bylo na horší časy), takže pak nebudeš mít energii a budeš naopak ještě tloustnout. Hlavně to chce jíst pravidelně rozumné porce zdravého jídla (žádné sušenky atd.). Pro správné stravovací návyky je hlavní velká (vydatná) snídaně, rozumně velký oběd a spíše menší večeře.

Co se týče sportování, tak začni pomalu a vydrž. Když se jednou uženeš, tak tě to akorát otráví. Začni se sportem tak, že se třeba ani moc nezapotíš. Prostě aby tě to neodradilo. Pokud to budeš dělat pravidelně, tak budeš zátěž postupně zvyšovat a půjde to pak skoro samo a začne tě to bavit. Když začneš a „jednou“ vynecháš, tak to nevzdávej. Neříkej si, že když jsi jednou vynechal, tak už to nemá cenu. To je blbost!

Hlavně nečekej, že to bude rychle. I kdyby to trvalo rok, tak si vem, že kdybys začal před rokem, byl bys dneska hubený. ;)

Držím palce! :)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek