Avatar uživatele
Džanička

Nevíte jestli VZP hradí léčbu červama co hojí rány, pro invalidního důchodce?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? magicm18 před 4815 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

něco jsem našla, přesto bych se přímo na VZP informovala

červoterapie
Prosím o informaci, jak dlouho vydrží po červoterapii rána zacelená a zhojená? Musí se opakovat? a za jak dlouho?Přispívá na ni VZP? Mám navštívit revizního lékaře při této terapii? Matku tyto boláky trápí už mnoho let a rozhodly jsme se vyzkoušet tento druh léčby. děkuji

Dobrý den, nejprve je potřeba vysvětlit, co terapie „červíky“ přináší. Jde s podstatě o jeden z více způsobů čištění rány od mrtvé ( černé, žluté) tkáně. Živá – červená tkáň zůstává zachována a pokud má rána dobré podmínky k hojení, postupně se zaceluje. Tzv. larvoterapie je pouze jednou z částí dalšího hojení. Po vyčištění musíme dále aplikovat materiály k hojení ran. Larvoterapie obvykle je jednorázová záležitost ( ale nemusí být, záleží na efektu vyčištění). Provádí se ambulantním způsobem. Pojišťovna již přispívá na tento druh léčby, ale i tak to není levná záležitost. O vhodnosti této terapie bych se poradila s odborníkem, který se larvoterapii standardně věnuje. Na internetu pod heslem larvoterapie, terapie larvami, larvy apod. najdete další odkazy. V ČR je již více pracovišť, které se této terapii věnují. S pozdravem Markéta Koutná.

červoterapie

Prosím o nějaké informace o červoterapii na těžce hojící se rány.Děkuji.

Larvální terapie (tzv. maggot terapie) se používá u pacientů k provedení tzv. mechanického a enzymatického debridementu- laicky řečeno larvy pojídají neživou tkáň a navíc jejich sliny dále očišťují ránu a podporují hojení ran. Larvální terapie by se měla používat při čištění nekrotických tkání (neživých tkání) nebo defektů s nekrotickou spodinou, které nejsou suché. Je důležité zdůraznit, že by se neměly používat do dutin (př. rány v oblasti břišní dutiny a pod.) a tam, kde se blízko nacházejí velké cévy (hrozí poškození cévní stěny a krvácení). Larvy se ponechávají po aplikaci na ráně cca 3 dny. Následný efekt ještě dobíhá další 3–5 dní. Cena se pohybuje od 1500–3000 Kc za dávku. VF

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
venkovan

Před několika lety k nám museli ty červíky mušek dovážet z Anglie, protože u nás je nechovali. Byl příběh o jenom muži kterému myslím zachránili nohu, ale červíky mu myslím aplikovali dvakrát či třikrát. prá to svědí, ale nechá se to vydržet.
Červy se léčilo již ve starověku, dnes jsou navíc vychováni ve sterilním prostředí. Ale co je hrazeno je třeba se domluvit s konkrétní zdravotní pojišťovnou a ještě najít u nás pracoviště kde se tím jsou ochotni zabývat.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Zdraví